Ακύρωσαν το ετήσιο Αντάμωμα λόγω κορονοϊού, αλλά γιόρτασαν με… πρωτότυπο τρόπο στο Μαυροκκλήσι Σουφλίου

Ακύρωσαν το ετήσιο Αντάμωμα λόγω κορονοϊού, αλλά γιόρτασαν με… πρωτότυπο τρόπο στο Μαυροκκλήσι Σουφλίου

Τα πανηγύρια και τα Ανταμώματα έχουν ακυρωθεί λόγω του κορονοϊού αυτό το καλοκαίρι, αλλά στο χωριό Μαυροκκλήσι Σουφλίου αν και συμμορφώθηκαν με την κυβερνητική απόφαση, βρήκαν έναν διαφορετικό, πρωτότυπο τρόπο να γιορτάσουν το Πανηγύρι του Προφήτη Ηλία.

Φυσικά η Θεία Λειτουργία και οι άλλες θρησκευτικές τελετές πραγματοποιήθηκαν κανονικά στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία του χωριού, αλλά ο Σύλλογος Μαυροκκλησιωτών, πολλά από τα μέλη του οποίου μένουν στην Αλεξανδρούπολη, έκανε μια αξιέπαινη ενέργεια. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μπορεί να ακύρωσε το ετήσιο καθιερωμένο Αντάμωμα, αλλά δεν ήθελε να αφήσει την ημέρα να περάσει έτσι απλά. Έτσι την 18η Ιουλίου, οι διοικούντες με την βοήθεια των μελών του Συλλόγου, μοίρασαν μερίδες φαγητού, κρασί και αναψυκτικά, στα σπίτια όλων των κατοίκων του Μαυροκκλησίου, με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προφύλαξης φυσικά.

Ανήμερα της γιορτής του Προφήτη Ηλία, έξω από την εκκλησία προσφέρθηκαν αρτοποιήματα και χυμοί σε όλους τους παρευρισκόμενους, όπως επίσης και το απόγευμα μετά το ευχέλαιο. Με τις ενέργειεες αυτές, μπορεί να μην πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις φέτος λόγω κορονοϊού, αλλά οι λιγοστοί κάτοικοι που έχουν μείνει πλέον στο χωριό (όπως και στα περισσότερα δυστυχώς του Έβρου), ένιωσαν την… ζεστασιά και την αγάπη των συγχωριανών τους και δεν αισθάνθηκαν μόνοι. 

Τα έξοδα αυτά καλύφθηκαν από το ταμείο του Συλλόγου Μαυροκκλησιωτών και από προσφορές των μελών του. Μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση τους, ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μαυροκκλησίου, που με προσωπικά του έξοδα όλες αυτές τις μέρες προσέφερε κεράσματα σε όλους όσους τίμησαν το χωριό με την παρουσία τους.