Απογειώθηκε απ’ την Αλεξανδρούπολη το αεροπλάνο που συνετρίβη πάνω σε σπίτι στις Σέρρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Απογειώθηκε απ’ την Αλεξανδρούπολη το αεροπλάνο που συνετρίβη πάνω σε σπίτι στις Σέρρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Πανικός σήμερα το πρωί της Δευτέρας 3 Αυγούστου στην Πρώτη Σερρών, όταν ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος της Πολιτικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη, έπεσε μέσα στο χωριό και συνετρίβη πάνω σε κατάστημα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, το περιστατικό σημειώθηκε στις 09:25 το πρωί και από την πτώση στο κατάστημα του χωριού, από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. Ο 19χρονος χειριστής του μονοκινητηρίου είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, ενώ δεν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των κατοίκων.

Ο νεαρός πιλότος, που οι πληροφορίες τον θέλουν να κατάγεται από την περιοχή των Σερρών, εκπαιδεύονταν στις σχολές πιλότων που εδρεύουν στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης και με τέτοια μικρά αεροσκάφη προσφέρουν σε όσους επιλέγουν να πάρουν άδεια πιλότου, τις απαραίτητες γνώσεις.

«Ο νεαρός πιλότος πετούσε σε χαμηλό ύψος και προφανώς από λάθος χειρισμό έπεσε πάνω σε πλάτανο. Μέσα στην ατυχία μας όμως ήμασταν τυχεροί, γιατί κανένας πολίτης δε βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην πλατεία, ενώ ο πιλότος τραυματίστηκε ελαφρά, οπότε είχαμε μόνο υλικές ζημιές. Επιπλέον, το αεροσκάφος δεν έπιασε φωτιά, συνεπώς δεν είχαμε περισσότερα προβλήματα», τόνισε ο δήμαρχος Αμφίπολης, Στέργιος Φραστανλής

Μιλώντας στη voria.gr, είπε ότι το εκπαιδευτικό μονοκινητήριο, που ανήκει στην Πολιτική Αεροπορία και απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιούσε χαμηλές πτήσεις για αρκετή ώρα πάνω από το χωριό, προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων.

«Κάποια στιγμή πήγε να πάρει μία στροφή και το φτερό χτύπησε σε έναν πλάτανο στην πλατεία του χωριού, με αποτέλεσμα να πέσει στο κτήριο», είπε ο δήμαρχος. «Στο σημείο εκείνη την ώρα ευτυχώς δεν ήταν κανείς και δεν θρηνούμε θύματα. Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται στο νοσοκομείο με επιφανειακά τραύματα», συμπλήρωσε.