ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη – Άλλα 8 άτομα από τον γάμο βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη – Άλλα 8 άτομα από τον γάμο βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊο

-Γαμπρός, νύφη, κουμπάρα και ένα… μωρό 1,5 έτους στα θετικά δείγματα από τον γάμο. Συνολκκά 9 με την κοπέλα που βρέθηκε αρχικά

-Μια καλόγρια από το Μοναστήρι της Αλεξανδρούπολης επίσης θετική, αλλά αυτή δεν ήταν στον γάμο

Το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, αφού άλλα 8 άτομα, εκτός της νεαρής κοπέλας που αρχικά βρέθηκε θετική, ανάμεσα τους γαμπρός, νύφη και κουμπάρα, βρέθηκαν επίσης θετικοί στον κορονοϊό, μετά την εξέταση που έγινε σήμερα, όταν συνολικά 20 άτομα πήγαν και έδωσαν δείγμα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Φυσικά σήμανε αμέσως συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες , αφού ανάμεσα στα 8 επιβεβαιωμένα πρώτα δείγματα με Covid-19, βρίσκεται και ένα… μωρό 1,5 χρόνου, το οποίο ήταν στον γάμο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος της Αλεξανδρούπολης. Από τα συνολικά 20 άτομα που έδωσαν δείγματα σήμερα το πρωί στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, τα 8 βρέθηκαν θετικά στο πρώτο δείγμα, ενώ υπάρχει και 9η η κοπέλα που αρχικά βρέθηκε θετική και ήρθε στον γάμο από άλλο μέρος της Ελλάδας όπου σπουδάζει, αλλά κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη και ήταν φίλη του νιόπαντρου ζευγαριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλεξανδρούπολη: Συναγερμός από θετικό κρούσμα κορονοϊού σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη

Αν και αρχικά υπήρχε αισιοδοξία επειδή δεν πήγε στο γαμήλιο γλέντι το οποίο πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχεία της πόλης και βρίσκεται στον δρόμο προς την Μάκρη, το γεγονός ότι βρέθηκαν θετικοί γαμπρός, νύφη και κουμπάρα, κάνει τα πράγματα δύσκολα. Επίσης προβληματίζει το γεγονός ότι πρόκειται για νεαρά στην πλειοψηφία τους άτομα και αυτό επιβεβαιώνει όσα λένε οι επιστήμονες, ότι ο κορονοϊός δεν κάνει… ηλικιακές διακρίσεις. Ακόμα και το μωρό 1,5 χρόνο προσβλήθηκε.

Να επισημάνουμε ότι όλα τα άτομα που βρέθηκαν θετικά παραμένουν απομονωμένα σε καραντίνα στα σπίτια τους, ενώ τα τεστ φυσικά θα συνεχιστούν και στους υπόλοιπους που πήραν μέρος στο μυστήριο του γάμου στην εκκλησία αλλά και στο γλέντι.

Θετική μία μοναχή από το μοναστήρι

Επίσης, θετική στον κορονοϊό βρέθηκε και μια μοναχή από το Μοναστήρι της Αλεξανδρούπολης, η οποία δεν έχει καμιά σχέση με τον γάμο. Όμως επειδή είχε συμπτώματα υποβλήθηκε σε εξέταση για Covid-19 και βρέθηκε θετική, με αποτέλεσμα να γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της.

Το γεγονός πάντως ότι προέκυψαν κρούσματα και μάλιστα τα περισσότερα που υπήρξαν ως τώρα στην Αλεξανδρούπολη, μαζεμένα που δείχνει με ευκολία διασποράς του κορονοϊού, ακόμα και σε καλόγρια του μοναστηριού, δεν αποκλείεται να προκαλέσει αποφάσεις εκ μέρους της Μητρόπολης, όσον αφορά την τέλεση των μυστηρίων και γενικότερα των λατρευτικών τελετών στη συνέχεια. Να γίνουν δηλαδή ακόμα πιο αυστηρά τα μέτρα, εν όψει και του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου.