Μητσοτάκης: Ανακοινώνει σήμερα ανασχηματισμό της Κυβέρνησης – Φήμες για υφυπουργοποίηση Εβρίτη

Μητσοτάκης: Ανακοινώνει σήμερα ανασχηματισμό της Κυβέρνησης – Φήμες για υφυπουργοποίηση Εβρίτη

-Τα ονόματα των Δημοσχάκη, Κελέτση ως υποψήφιων να γίνουν υφυπουργοί ακούστηκαν τις τελευταίες ώρες

Συμπληρωματικές παρεμβάσεις και διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης  με τις επίσημες ανακοινώσεις να πραγματοποιούνται τα επόμενα 24ωρα, ενδεχομένως και εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες έχει κορυφωθεί η τελική φάση των επαφών από το πρωθυπουργικό γραφείο για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που μετακινούνται ή που αναλαμβάνουν καθήκοντα. Στις φήμες που κυκλοφορούν σε παρόμοιες περιπτώσεις και αναφέρονται διάφορα ονόματα ως υποψήφιων να μπουν στην Κυβέρνηση, ακούστηκαν και τα ονόματα δύο Εβριτών βουλευτών ως πιθανών νέων υφυπουργών. Του Αναστάσιου Δημοσχάκη και του Σταύρου Κελέτση, αφού έτσι και αλλιώς ο Χρήστος Δερτμεντζόπουλος είναι πολύ νεαρός, εκλέχθηκε πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές του 2019 και θεωρείται ότι δεν έχει την διοικητική εμπειρία που απαιτείται.

Όλα αυτά ενισχύονται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας υπουργός ή υφυπουργός από την Θράκη και κύκλοι από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν ότι ο Πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης αναγνωρίζει πως είναι λίγο οξύμωρο, από την μια να συστήνεται με απόφαση και πρόταση του Διακομματική Επιτροπή ανάπτυξης της Θράκης και από την άλλη να μην υπάρχει ούτε ένας. Να θυμίσουμε ότι στην τελευταία προηγούμενη Κυβέρνηση της Ν.Δ, υπήρχαν τρεις υφυπουργοί από τον Έβρο. Ο Άκης Γεροντόπουλος στο Εξωτερικών, ο Αλέξανδρος Δςερμεντζόπουλος στο Παιδείας και ο Γιώργος Ντόλιος στο Εσωτερικών.

Ο κ.Δημοσχάκης, που πίστευε ότι και πέρυσι τον Ιούλιο θα ήταν ένας από τους υφυπουργούς Εθνικής Άμυνας ή Προστασίας του Πολίτη (ο ίδιος έλεγε ότι μπορεί να γινόταν ακόμα και υπουργός), ήδη… ξεσκονίζει το υπουργικό κοστούμι που ετοίμαζε πέρυσι. Λέγεται από το περιβάλλον του ότι έλαβε υποσχέσεις ότι αυτή την φορά θα υπουργοποιηθεί. Ο Σταύρος Κελέτσης, που ουσιαστικά είναι “εξαφανισμένος” από τα προβλήματα του Έβρου και η δραστηριότητα αναλώνεται μόνο στην παρουσία του σε διάφορες Επιτροπές της Βουλής (με έξτρα χρηματική αποζημίωση φυσικά), ποντάρει στο γεγονός ότι είναι άνθρωπος της οικογένειας Μητσοτάκη.

Εδώ έγινε ολόκληρη μεθόδευση στις περσινές εκλογές προκειμένου να εκλεγεί (έστω και τρίτος), με τον αποκλεισμό αρχικά του… Σαμαρικού Άκη Γεροντόπουλου και στη συνέχεια τον… ξαφνικό αποκλεισμό του Κώστα Χατζημιχαήλ, μόλις διαπιστώθηκε ότι ο σημερινός Πρόεδρος του ΟΛΑ απέκτησε σημαντική δυναμική σε όλο το νομό.  Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί για την αποτελεσματικότητα του αν οριστεί υφυπουργός, αλλά μήπως και από τους σημερινούς δεν υπάρχουν αρκετοί που ουσιαστικά είναι… ανύπαρκτοι;

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και θα κινούνται προς δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη περιλαμβάνει διορθωτικές κινήσεις σε επίπεδο υφυπουργών προκειμένου να αντιμετωπιστεί και η εκκρεμότητα της αντικατάστασης των υφυπουργών Ενέργειας και Δικαιοσύνης κ.κ. Γεράσιμου Θωμά και Δημήτρη Κράνη που παραιτήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αξιοποιηθούν βουλευτές και θα προαχθούν γενικοί γραμματείς.

Η δεύτερη περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την δημιουργία της νέας κυβερνητικής δομής που θα αξιοποιήσει τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και θα ¨τρέξει¨ το “σχέδιο Πισσαρίδη”.

Υπό αυτά τα δεδομένα, βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες θα είναι ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, που αναλαμβάνει τον συντονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που φθάνουν στο ποσό των €72 δισ για την επόμενη εξαετία.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο είπε ότι δεν γίνεται ανασχηματισμός. «Ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για διορθωτικές κινήσεις. Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου έχει απορρίψει προ καιρού το σενάριο του δομικού ανασχηματισμού με το σκεπτικό ότι στην παρούσα φάση η κυβέρνηση απολαμβάνει υψηλά ποσοστά δημοτικότητας. Παράλληλα, η διατήρηση της πιθανότητας σαρωτικών αλλαγών ενδεχομένως και εντός του επόμενου διαστήματος (φθινόπωρο – χειμώνας) διατηρεί τους υπουργούς σε εγρήγορση.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*