Πάνω από 10 διεθνείς πτήσεις προσγειώθηκαν τον Ιούλιο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

Πάνω από 10 διεθνείς πτήσεις προσγειώθηκαν τον Ιούλιο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

Πάνω από 10 διεθνείς πτήσεις προσγειώθηκαν τον Ιούλιο στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, παράλληλα με τις καθημερινές πτήσεις από την Αθήνα των δύο εταιρειών AEGEAN, Sky Express, αλλά και τις επιδοτούμενες της δεύτερης από την Σητεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, πρόκειται για πτήσεις αμερικανικών αεροπλάνων, επιβατικές και εμπορικές, οι οποίες μετέφεραν είτε στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ οι οποίοι θα πάρουν μέρος στην άσκηση του ΝΑΥΟ που γίνεται στην Ρουμανία, αλλά ήρθαν ή έφυγαν από την Αλεξανδρούπολη, παραμένοντας για κάποιες ημέρες στο στρατόπεδο ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ. Επίσης, κάποιες πτήσεις μετέφεραν υλικά για την εδώ παρουσία των Αμερικανών, είτε στο λιμάνι της πόλης, είτε στο συγκεκριμένο στρατόπεδο όπου δημιουργήθηκε μια μίνι βάση.

Μπορεί να μην γίνονται πτήσεις από το εξωτερικό των πολιτικών αεροπορικών εταιρειών, επειδή δεν υπάρχει η απαραίτητη αποθήκη καυσίμων στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”, μια αρνητική εξέλιξη που σημειώθηκε επί της προηγούμενης Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξαιτίας απόφασης της και δυστυχώς παρά τις υποσχέσεις δεν έχει ακόμα δοθεί λύση ούτε από την σημερινή Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά η παρουσία των πάνω από 10 διεθνών πτήσεων, σίγουρα είναι θετικό στοιχείο. Γιατί και αυτές φέρνουν έσοδα στο αεροδρόμιο, υπολογίζονται στα στατιστικά στοιχεία του και αυτά όταν εξετάζονται από διάφορες ξένες αεροπορικές εταιρείες, είναι θετικό στοιχείο για την “εικόνα” που σχηματίζουν.

Όσον αφορά τώρα τον εφοδιασμό με καύσιμα αυτών των αεροπλάνων που προσγειώθηκαν τον Ιούλιο από διάφορες χώρες του εξωτερικού και τις ΗΠΑ, αυτό έγινε από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, λόγω της συνεργασίας στο ΝΑΤΟ με τις αντίστοιχες αμερικανικές. Καλό θα είναι λοιπόν οι αρμόδιοι φορείς να μεριμνήσουν ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα της έλλειψης αποθήκης καυσίμων, προκειμένου να μπορούν και να έρχονται πάλι διεθνείς πτήσεις από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

 

Ένα σχόλιο

  1. Οι βουλευτές μας τι ακριβώς κάνουν! Δεν μπορούν να πιέσουν να δωθεί λύση; Μόνο για τα εύκολα είναι!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*