Σουφλί: Πυρκαγιά στην περιοχή Λευκίμμης – Μεγάλη κινητοποίηση Πυροσβεστικής με αεροπλάνα, ελικόπτερο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σουφλί: Πυρκαγιά στην περιοχή Λευκίμμης – Μεγάλη κινητοποίηση Πυροσβεστικής με αεροπλάνα, ελικόπτερο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα στην περιοχή μεταξύ των χωριών Λευκίμμης κιαι Ταύρης του Σουφλίου, καίγοντας πεύκα και χαμηλή βλάστηση.  

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση και έντονη, αφού εκεί κοντά αλλά από την αντίθετη πλευρά βρίσκεται και το δάσος του Εθνικού Πάρκου Λευκίμμης-Δαδιάς και υπήρχε κίνδυνος αν ξεφύγει προς τα εκεί να γίνει ανεξέλεγκτη και να προκαλέσει τεράστιες καταστροφές.

Από την πρώτη στιγμή ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έβρου Κώστας Κούκουρας ζήτησε την συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που εδρεύει πλέον στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης και αυτό ξεκίνησε αμέσως ρίψεις νερού. Επίσης κλήθηκαν και έκαναν ρίψεις και δυο αεροσκάφη τύπου “Πετζετέλ” που ήρθαν από την Χρυσούπολη, με εντολή του Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνου Δαδούδη, ο οποίος επίσης βρέθηκε αμέσως στην περιοχή της πυρκαγιάς και συντόνισε τις ενέργειες κατάσβεσης της.

Το ΒΙΝΤΕΟ από το σημείο όπου επιχειρεί το πυροσβεστικό ελικόπτερο, ανέβασε ο δημοτικός σύμβουλος Φερών Νίκος Γκότσης πριν από λίγο.

Αυτή την ώρα, χάρη στην άμεση και συντονισμένη αντίδραση της Πυροσβεστικής, με τα εναέρια μέσα αλλά και αρκετά οχήματα και Πυροσβέστες, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και δεν κατάφερε να κάψει μεγάλη έκταση.