Αλεξανδρούπολη: Ανησυχία για μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού απ’ τον γάμο – Τεστ σε όλο τον Έβρο

Αλεξανδρούπολη: Ανησυχία για μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού απ’ τον γάμο – Τεστ σε όλο τον Έβρο

Ανησυχία επικρατεί στην Αλεξανδρούπολη, για αύξηση των θετικών κρουσμάτων κορονοϊού απ’ τον γάμο του περασμένου Σαββάτου, αφού ως τώρα 26 είναι τα άτομα που βρέθηκε ότι νοσούν από τον Covid-19, στα τεστ που έγιναν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Όλα αυτά από τα δείγματα που έδωσαν περίπου 120 άτομα, από τα διπλάσια που βρέθηκαν στον συγκεκριμένο γάμο, τόσο στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος όσο και στο γαμήλιο γλέντι που ακολούθησε στο ξενοδοχείο που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο “ΝΕΦΕΛΗ” με επίσημη ανακοίνωση του ενημέρωσε ότι κανένας από τους εργαζόμενους του δεν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, αν και υποβλήθηκαν όλοι σε τεστ. Υπάρχουν όμως ο γαμπρός με τη νύφη, η κουμπάρα, οι δυο φωτογράφοι του γάμου που μόνοι τους δημοσιοποίησαν πως βρέθηκαν θετικοί.

Υπάρχουν επίσης αρκετοί Εβρίτες που υποβλήθηκαν στο τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια και τα αποτελέσματα αυτά δεν υπολογίζονται ως τώρα στον αριθμό των 26 θετικών δειγμάτων που ο ίδιος ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης ανέφερε πριν λίγο στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6 και τον Δ. Κολιό.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Τεστ και σε πολίτες από Διδυμότειχο, Ορεστιάδα

Να επισημάνουμε ότι τα πολλά θετικά κρούσματα στον γάμο που έγινε στην Αλεξανδρούπολη και έβαλε την περιοχή μας στο… κάδρο της αυξημένης ύπαρξης κορονοϊού πανελλαδικά, δεν αφορά μόνο την πρωτεύουσα του νομού, αλλά και τον κεντρικό και βόρειο Έβρο. Γιατί καλεσμένοι και συγκεκριμένα στενοί συγγενείς της νύφης υπήρχαν τόσο από την περιοχή του Διδυμοτείχου, την πόλη και τα χωριά της, όσο και από αυτή του δήμου Ορεστιάδας. Με την ιχνηλάτηση οι περισσότεροι από αυτούς εντοπίστηκαν και ειδοποιήθηκαν από τον ΕΟΔΥ να δώσουν δείγμα στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, το οποίο στη συνέχεια θα τα στείλει για εξέταση το Μικροβιλογικό Εργαστήριο του Π.Γ.Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Κάποιοι επέλεξαν να κάνουν το τεστ στα ιδιωτικά εργαστήρια της περιοχής, οπότε δεν θα πρέπει να αποκλειστεί εμφάνιση θετικών κρουσμάτων και στον υπόλοιπο Έβρο. Το θετικό φυσικά είναι ότι τα περισσότερα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είτε δεν έχουν συμπτώματα, είτε περνούν ελαφριά την περιπέτεια του κορονοϊού και δεν έχει χρειαστεί να νοσηλευθούν στην Αλεξανδρούπολη, όπου βρίσκεται το Νοσοκομείο Αναφοράς για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τι θα γίνει με τις εκδηλώσεις;

Στο μεταξύ, επειδή αποδεικνύεται ότι ο συγχρωτισμός και η μεγάλη συγκέντρωση κόσμου μπορεί να προκαλέσει… αλυσίδα κρουσμάτων, όπως έγινε στον γάμο της Αλεξανδρούπολης, επικρατεί προβληματισμός τι πρέπει να συμβεί με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Ο δήμος Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε ήδη την αναβολή της θεατρικής παράστασης που έχει μάλιστα τον τίτλο “Σκηνές από ένα γάμο”, ενώ μέχρι τώρα είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί κανονικά η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη που διοργανώνει η ΕΠΟΦΕ στον Φλοίσβο. Ο δήμαρχος κ.Ζαμπούκης τόνισε για το θέμα αυτό ότι είναι θέμα του διοργανωτή αν θα εξασφαλίσει την άδεια για την πραγματοποίηση της, αλλά σε περίπτωση θεαματικής αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τίποτε δεν πρέπει να αποκλειστεί.