Απίστευτο μπάχαλο-ΣΚΑΝΔΑΛΟ στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Φερών “SFERIKOS” – Τεράστιες ευθύνες (και ποινικές;) του Ν.Γκότση

Απίστευτο μπάχαλο-ΣΚΑΝΔΑΛΟ στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Φερών “SFERIKOS” – Τεράστιες ευθύνες (και ποινικές;) του Ν.Γκότση

Ένα απίστευτο μπάχαλο επικρατούσε επί πολλά χρόνια και συγκεκριμένα στην θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη, στο “SFERIKOS”, για το οποίο τεράστιες είναι οι ευθύνες του πρώην Προέδρου του και τέως Αντιδημάρχου Φερών Νίκου Γκότση.

Εξετάζεται μάλιστα αν οι ευθύνες αυτές είναι και ποινικές. Πολλά θα εξαρτηθούν από τον οικονομικό έλεγχο των Ορκωτών λογιστών που αποφάσισε και ζήτησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της συγκεκριμένης Δημοτικής Επιχείρησης, με Πρόεδρο τον σημερινό Αντιδήμαρχο Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρη Κολγιώνη.

Δεν δημοσίευσαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ καμιά

απόφαση τους όλα αυτά τα χρόνια

Είναι επίσης χαρακτηριστικό του φοβερού μπάχαλου που επικρατούσε επί 9 χρόνια, το γεγονός ότι ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ, το ξανατονίζουμε, ΟΥΤΕ ΜΙΑ απόφαση που αφορούσε την συγκεκριμένη Δημοτική Επιχείρηση. Ούτε οι αναθέσεις για την διενέργεια εκπομπών, ούτε οι προσλήψεις και οι συνεργασίες με τεχνικούς και οποιονδήποτε άλλον, ούτε η αποδοχή της επιχορήγησης από τον δήμο Αλεξανδρούπολης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι όποιος μπει στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ του δήμου Αλεξανδρούπολης και εν συνεχεία στην ΙΔΙΟΜΟΡΦΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΦΕΡΩΝ, η πρώτη απόφαση που θα βρει είναι στις 14 Ιουλίου 2020 με θέμα: “Συγκρότηση σε σώμα Δ.Σ. ΔΕΡΦ”.

Από το 2010 και ως το 2020 δηλαδή, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Όλα στο ανεπίσημο, αποφάσεις, πληρωμές, προσλήψεις. Μάλιστα δεν αποκλείεται από την στιγμή που οι αποφάσεις δεν δημοσιεύονταν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, να κριθούν ΟΛΕΣ ΑΚΥΡΕΣ με βάση το νόμο και σε μια τέτοια περίπτωση φυσικά, ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ.

Έτσι, ουδείς γνώριζε που διατέθηκαν και ποια ποσά, πως έγινε η πρόσληψη του πρώην Διευθυντή και εργαζόμενου ως δημοσιογράφου Αθανάσιου Σταυρίδη ο οποίος “έτρεχε” όλα αυτά τα χρόνια το ραδιόφωνο “SFERIKOS”, αλλά και των υπόλοιπων δημοσιογράφων οι οποίοι έκαναν εκπομπές τα προηγούμενα χρόνια, όπως επίσης και των τεχνικών του σταθμού. Ποιες διαφημίσεις μεταδίδονταν, πόσα χρήματα  πλήρωναν οι διαφημιζόμενοι, τι συνέβαινε με τους πομπούς μετάδοσης του σταθμού, αλλά και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αφού οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού λόγω και των πομπών ήταν αρκετά υψηλοί.

Τεράστιες οι ευθύνες Γκότση

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητούνται και τα σχετικά παραστατικά για τις πληρωμές που γίνονταν. Άποψη του νέου Αντιδημάρχου Φερών και Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Δημήτρη Κολγιώνη ήταν αρχικά να επικρατήσει πνεύμα συναίνεσης και αποφυγής εντάσεων με την προηγούμενη δημοτική αρχή και τον προκάτοχο του Νίκο Γκότση. Είναι όμως δεδομένο πως ακόμα και αν ο ίδιος το επιθυμεί, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ να… σκεπάσει, να “κουκουλώσει” κατά το κοινώς λεγόμενο, τις δεδομένες τεράστιες ευθύνες (επαναλαμβάνουμε θα εξεταστεί αρμοδίως αν είναι ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ), του κ.Γκότση. Γιατί σε μια τέτοια περίπτωση, θα καταλογιστούν και στον ίδιο ευθύνες.

Είναι χαρακτηριστική η ευκολία με την οποία ο πρώην Αντιδήμαρχος Νίκος Γκότσης επί δημαρχίας Λαμπάκη, παραδέχθηκε σε συνεδρίαση του νέου Δ.Σ της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας Φερών, ότι δεν ρυθμίστηκαν και δεν πληρώθηκαν τα χρέη που παρέλαβε το 2010 η προηγούμενη δημοτική αρχή. Όπως αναφέρεται στα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης στις 22 Ιουλίου τα οποία δημοσιεύονται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ:  ” Στη συνέχεια το λόγο πήρε κ. Γκότσης Νικόλαος επισημαίνοντας ότι από το έτος 2010 που παραλάβαμε το ραδιόφωνο Φερών είχε χρέη, τα οποία ποτέ δεν τακτοποιήθηκαν ολοκληρωτικά. Βέβαια υπάρχουν πελάτες που ακόμη δεν έχουν πληρώσει για τις διαφημίσεις τους στη ΔΕΡΦ”.

Δεν φρόντισε λοιπόν ο ίδιος και η διοίκηση του ούτε να πληρώσουν τα χρέη, ούτε να εισπράξουν τις οφειλές από τους διαφημιζόμενους. Ο άνθρωπος λοιπόν που άφηνε επί χρόνια να επικρατεί όλο αυτό το ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ και η έλλειψη νομιμότητας στην λειτουργία του δημοτικού ραδιοφώνου του δήμου Αλεξανδρούπολης, έχει το θράσος τώρα να… κουνάει το δάχτυλο στη νέα δημοτική αρχή, για επουσιώδη θέματα και να παριστάνει τον τιμητή. Όταν και στο θέμα της “μαύρης τρύπας” των 400.000 ευρώ στον τοπικό ΤΟΕΒ του οποίου ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα υπέγραφε τις οικονομικές καταστάσεις, έχει δεδομένες ευθύνες.

Ξεκίνησε ήδη καθημερινή ενημερωτική εκπομπή

με πρόσληψη της δημοσιογράφου Ο.Γκαντανίδου

Ακόμα και αν θα ήθελαν λοιπόν κάποιοι από τη νέα δημοτική αρχή να τα… κουκουλώσουν όλα αυτά, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει παρέμβαση της Δικαιοσύνης, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, απλοί πολίτες των Φερών έχουν σχηματίσει φάκελο και ετοιμάζονται να τον καταθέσουν στην Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης. Αν δεν τον έχουν ήδη καταθέσει. Γι’ αυτό και ο Αντιδήμαρχος Φερών και νέος Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας Φερών Δημήτρης Κολγιώνης, μιλώντας στον συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό, μίλησε για λειτουργία του τα προηγούμενα χρόνια χωρίς καμιά βάση νομιμότητας.

Ο κ.Κολγιώνης μίλησε στην καθημερινή ενημερωτική ραδιοφωνική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου “SFERIKOS”, την οποία επιμελείται η δημοσιογράφος Όλια Γκαντανίδου, η οποία με απόφαση της διοίΚησης προσελήφθη για 5 μήνες. Από τις αρχές Αυγούστου μέχρι τα τέλη του 2020.

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΚΑΝΤΑΝΙΔΟΥ

«Κατορθώσαμε έστω και καθυστερημένα, για κάποιους, να πραγματοποιήσουμε την πρώτη ενημερωτική εκπομπή. Παραλάβαμε ένα ραδιόφωνο που δεν είχε καμία βάση νομιμότητας», επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα μιλώντας στην συγκεκριμένη εκπομπή.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο κ.ΚΟΛΓΙΩΝΗΣ

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*