Νοσηλευτική Σχολή: Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Πρωτοβουλίας των Συλλόγων με τους επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων

Νοσηλευτική Σχολή: Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Πρωτοβουλίας των Συλλόγων με τους επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων

Συνάντηση της Πρωτοβουλίας για την «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου», η οποία αποτελείται από τους Συλλόγους και τους Κοινωνικούς Φορείς του Διδυμοτείχου, έγινε την περασμένη εβδομάδα.

Η Συντονιστική Επιτροπή στα πλαίσια της διαρκούς συνεργασίας και ενημέρωσης προκάλεσε και πραγματοποίησε συνάντηση με τους αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων, για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου. Η συνάντηση έλαβε χώρα  την Παρασκευή 31/07/2020 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διδυμοτείχου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν όλοι οι προσκεκλημένοι και διεξήχθη σε άριστο, δημιουργικό κλίμα αμοιβαίου σεβασμού, καθώς συζητήθηκε εκτενώς η συνάντηση των θεσμικών φορέων υπό τον υφυπουργό Παιδείας Διγαλάκη Βασίλειο στην Αθήνα. Ενημερωθήκαμε για τα νέα δεδομένα και αναλύθηκαν όλες οι πληροφορίες και οι εξελίξεις.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι ο υφυπουργός δίνει την ανάλογη βαρύτητα στην τοπική  κοινωνία και επισήμανε ότι η Κυβέρνηση δεν θα  προβεί σε μονομερείς κινήσεις  και άμεσες αποφάσεις χωρίς να λάβει σοβαρά την θέση της τοπικής κοινωνίας όπως αυτή ενισχύθηκε μέσα από το ψήφισμα που παραδώσαμε ηλεκτρονικά πριν την συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς της περιοχής μας.

Συνεχίζοντας, δεν έγινε εφικτό να κατατεθούν οι θέσεις των αρχηγών των παρατάξεων διότι από την μια, δυο εξ αυτών δεν είχαν ακόμη ενημερωθεί επίσημα για τα καθέκαστα, άρα και δεν μπορούσαν να τοποθετηθούν και από την άλλη σεβόμενοι την θεσμική διαδικασία αναμένουμε την τοποθέτηση τους στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κοινά αποδεκτή διαπίστωση  ήταν ότι ο χρόνος λειτουργεί αντίστροφα για την Σχολή. Τονίστηκε σε όλους τους βαθμούς και τις κατευθύνσεις από την συντονιστική επιτροπή ότι ο χρόνος είναι λίγος και πρέπει οι ενέργειες ήδη να συνεχίζονται πιο εσπευσμένα. Με έμφαση επιστήσαμε την προσοχή στο γεγονός ότι η νέα ακαδημαϊκή χρονιά και η εξεταστική ξεκινά οσονούπω και δεν πρέπει επ’ ουδενί να έχουμε τα ίδια φαινόμενα με την προηγούμενη χρονιά αιτία που θα επιβαρύνει αρνητικά τη λειτουργία και το μέλλον της σχολής και θα ταλαιπωρήσει  τους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Τελικό συμπέρασμα ήταν ότι δεν αλλάζουν οι θέσεις του υπομνήματος των φορέων και συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις απαράκλητα στις αξιώσεις του ψηφίσματος των συλλόγων και κοινωνικών φορέων για την Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής του Διδυμοτείχου.

Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής

 

Ένα σχόλιο

  1. Διμοτιανοι… Ε … Διμοτοιανοι…..
    Ακόμα δέν σάς το επιλυσαν το πρόβλημα της Σχολής; ΌΧΙ ενός Πανεπιστημίου!!!
    Και κάθεστε και παρακαλάτε και γίνεστε επαίτες; Λιγη λεβεντια …. Λίγη τσίπα… Λίγη υπερηφάνεια δεν έχετε; ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΈΚΕΙ…… ΈΛΕΟΣ!!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*