Η απάντηση Γκότση στο δημοσίευμα μας για το Δημοτικό Ραδιόφωνο: “Λάσπη και συκοφαντία” – Η θέση μας

Η απάντηση Γκότση στο δημοσίευμα μας για το Δημοτικό Ραδιόφωνο: “Λάσπη και συκοφαντία” – Η θέση μας

-Παραδέχεται ότι 5 χρόνια Πρόεδρος δεν δημοσιεύθηκε καμιά απόφαση του στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, γιατί έλειπαν οι… κωδικοί

Την άμεση αντίδραση του τέως Αντιδημάρχου Φερών και Πρωτογενούς Τομέα, αλλά και πρώην Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας “SFERIKOS” Νίκου Γκότση, προκάλεσε το χθεσινό μας δημοσίευμα για όσα συνέβαιναν εκεί στα χρόνια της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη.

Με μια μακροσκελή χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, που την υπογράφει για την δημοτική παράταξη “Πόλη και Πολίτες” ο κ.Γκότσης, επιχειρεί να απαντήσει και αναφέρει:

“Για μια ακόμη φορά δημοσίευμα σε επιλεγμένη ηλεκτρονική σελίδα λειτουργεί ως  προέκταση της Διοίκησης του  Δήμου Αλεξανδρούπολης  και των περί αυτής κέντρων, με στοχευόμενες διαρροές. Με πρόθεση το συγκεκριμένο μέσο αποκρύπτει αλήθειες και πραγματικότητες που αφορούν την Ιδιόρρυθμη Επιχείρηση Ραδιοφωνίας SFERIKOS.  Αφήνει να εννοηθεί   ότι υπήρξα συνεχώς πρόεδρος του Ραδιοφώνου και στις δυο συνεχόμενες Δημοτικές θητείες, ενώ η αλήθεια είναι ότι υπήρξα πρόεδρος από 30-4-2014 έως 25-9-2014  και από 25-2-2015 μέχρι το πέρας της προηγούμενης  Δημοτικής Αρχής.

Υπήρξαν ευτυχώς αρκετοί πρόεδροι πριν και μετά από εμένα .

Όλοι οι πρόεδροι όπως και τα μέλη του ΔΣ ήμασταν άμισθοι. Δεν αναφέρει το δημοσίευμα πόσες αποφάσεις  ανανεώσεις συμβάσεων  έκανα σαν πρόεδρος (στην ουσία μιλάμε για έναν παραγωγό και έναν τεχνικό που βρίσκονται εκεί από τις αρχές της δεκαετίας το 1990 που δημιουργήθηκε το ραδιόφωνο και ένα λογιστή ) και που συνέχισε η νέα Δημοτική Αρχή να τους κρατά μέχρι πριν από λίγο καιρό. Αυτό ήταν όλο και όλο το προσωπικό, καθώς τα οικονομικά του ραδιοφώνου δεν άντεχαν προσλήψεις.

Αυτοί που κατεύθυναν αυτό το στοχευόμενο ρεπορτάζ δεν ενημέρωσαν τον συντάκτη του ποιος ήταν ο πρόεδρος που έκανε περικοπή των μισθών  με αποτέλεσμα ο παραγωγός να λαμβάνει 300€ και ο τεχνικός ήχου 150€ (σε αυτούς τους μισθούς περιλαμβανόταν και ο έλεγχος των πομπών σε Πύθιο , Δορίσκο και  Πλάκα  ).

Δεν αναφέρει ότι οι πληρωμές γινόταν μόνο μέσα από τραπεζικό λογαριασμό με το ανάλογο ένταλμα.

Αποκρύπτει εσκεμμένα ότι επί θητείας μου το ραδιόφωνο χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο με 45.000 ευρώ για την εξόφληση παλιών αλλά και τρεχουσών οφειλών και το ένταλμα πέρασε από τον έλεγχο του επιτρόπου.

Αποκρύπτει ότι στο νέο Δ.Σ που επιτέλους συστάθηκε και στο οποίο είμαι μέλος, ψήφισα θετικά στην διενέργεια ελέγχου από ορκωτό λογιστή γιατί απλά δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε.

Σε ότι αφορά την Διαύγεια, ο αρθογράφος  θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το 2017 επί θητείας μου πάρθηκε απόφαση για την δημοσίευση όλων των απαραίτητων αποφάσεων στην Διαύγεια ,αλλά οι κωδικοί που περιμέναμε να μας δοθούν δεν δόθηκαν ποτέ.

Τώρα αυτοί που προσπαθούν να ρίξουν λάσπη στο πρόσωπο μου άδικα το προσπαθούν.

Από την ανάληψη των καθηκόντων τους στις 1-9-2019, μόλις από πριν λίγο καιρό κατόρθωσαν να συστήσουν Δ.Σ στον ραδιοφωνικό σταθμό μετά το μπάχαλο και την αποτυχημένη προσπάθεια που έγινε τον Δεκέμβριο του 2019.

Στην πρώτη  συνεδρίαση για την σύσταση  που έγινε μετέπειτα και  δεν γράφτηκαν  ποτέ  πρακτικά αυτά που διαδραματίστηκαν ήταν μνημειώδη.  Όλα αυτά που έγιναν στο τέλος οδήγησαν την πρόεδρο σε παραίτηση.

Αγωνιωδώς ψάχνουν το μεγάλο σκάνδαλο από το καλοκαίρι του 2019, που στο πλαίσιο μετάβασης στην νέα Δημοτική Αρχή, μετά από έγγραφο του κ. Ζαμπούκη, τους παρέδιδα ότι στοιχείο ζητούσαν και ενημέρωση  ξανά και ξανά.

Αυτό δε που κάνει φοβερή εντύπωση, είναι ότι ο κ. Κολγιώνης την ανύπαρκτη βάση νομιμότητας που επικαλείται, πως δεν την διαπίστωσε όλα τα χρόνια, δηλαδή  από της 25-2-2015  που ήταν στην επιτροπή δεοντολογίας του Ραδιοφώνου;

Σε ότι αφορά τον ΤΟΕΒ ξέρουν πολύ καλά ο /οι συντάκτες αυτού του κατάπτυστου δημοσιεύματος, ότι στον Δήμο οι ΤΟΕΒ που περιήλθαν με τον Καλλικράτη το 2011, με μόνη όμως αρμοδιότητα την εποπτεία και όχι τον έλεγχο. Σύμφωνα με τον Νόμο  Ν.Δ. 3881/1958 της 25/30.10.58 (ΦΕΚ 181/1958 τεύχος Α’) Περί Έργων Εγγείων Βελτιώσεων την εποπτεία και τον έλεγχο είχε το Υπουργείο Γεωργίας με τις υπηρεσίες του. Στους Δήμους ήρθε μόνο η εποπτεία. Πέρα από την θεώρηση των πρακτικών  του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Προϋπολογισμούς και Ισολογισμούς μετά την έγκριση τους από την Γενική Συνέλευση,  δεν υπήρχε καμιά άλλη αρμοδιότητα και για αυτό ο Δήμος δεν μπορούσε να κάνει καμιά δαπάνη για τον οργανισμό και για αυτό η έγκριση των προσλήψεων εποχιακού προσωπικού γινόταν από την Περιφέρεια και όχι τον Δήμο, και για αυτό το πλωτό του Πέπλου και τα έξοδα του πληρωνόταν από την Περιφέρεια και για αυτό η πολιτεία πήρε πίσω την αρμοδιότητα το 2017 γιατί υπήρχε αυτό το μπάχαλο, άλλος να έχει την εποπτεία και άλλος τον έλεγχο. Κάναμε τόσο εγώ όσο και ο προηγούμενος αντιδήμαρχος αυτό που έκαναν όλοι οι Δήμοι του Έβρου.

Τα υπόλοιπα στις δικαστικές αίθουσες.        

Για την Δημοτική παράταξη Αλεξανδρούπολης

«ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

Τομεάρχης ΔΕ Φερών & Αγροτικής πολιτικής

Νικόλαος Γκότσης

Η απάντηση του Evros-news.gr

Κατ’ αρχάς χαιρόμαστε για την άμεση αντίδραση και τα γρήγορα αντανακλαστικά του νυν δημοτικού συμβούλου Φερών και πρώην Αντιδημάρχου, αλλά και Προέδρου της Ιδιόρρυθμης Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας Φερών “SFERIKOS”, που παρέθεσε τις απόψεις του και έδωσε απάντηση λίγο πριν τα μεσάνυχτα (στις 23.09 μας ήρθε στο e-mail η ανακοίνωση του). Έστω και με αυτό τον τρόπο, βοήθησε τόσο εμάς στο Evros-news.gr, όσο κυρίως στους συμπολίτες του των Φερών και γενικότερα όλους τους δημότες του δήμου Αλεξανδρούπολης, να πληροφορηθούν κάποια πράγματα, ώστε να μην έχουμε… μαύρα μεσάνυχτα για τα όσα συνέβαιναν τόσο στα 5 χρόνια που ο ίδιος διετέλεσε Πρόεδρος, όσο και στα 9 χρόνια συνολικά της δημοτικής αρχής στην οποία ήταν μέλος.

Έχουμε λοιπόν να απαντήσουμε τα εξής:

 • Ο κ.Γκότσης κλείνει τις ανακοίνωση του προαναγέλλοντας προσφυγή του στην Δικαιοσύνη με την φράση:  “Τα υπόλοιπα στις δικαστικές αίθουσες”. Να προβεί σε όποιες νομικές ενέργειες κρίνει ο ίδιος ότι πρέπει να κάνει.
 • Δικαίωμα του να ακολουθήσει το παράδειγμα του επικεφαλής του και τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος επίσης κινήθηκε νομικά εναντίον του Evros-news.gr και του υπεύθυνου του Κώστα Πιτιακούδη, αλλά ήδη ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ… έσπασε τα μούτρα του, αφού τα δικαστήρια απέρριψαν τις προσφυγές του και μας δικαίωσαν.
 • Αντιπαρερχόμαστε τα γνωστά “επιλεγμένη ηλεκτρονική σελίδα λειτουργεί ως  προέκταση της Διοίκησης του  Δήμου Αλεξανδρούπολης  και των περί αυτής κέντρων” και πάμε στην ουσία.

 • Ο κ.Γκότσης υποστηρίζει ότι… αφήνουμε να εννοηθεί ότι ήταν Πρόεδρος και στις δυο δημοτικές θητείες, ενώ πουθενά δεν αναφέρουμε κάτι τέτοιο. Παραδέχεται όμως ότι υπήρξε Πρόεδρος από 30-4-2014 έως 25-9-2014  και από 25-2-2015 μέχρι τις 31-8-2019. Δηλαδή επί 5 ολόκληρα χρόνια. Τα περισσότερα από κάθε άλλον εκ των προκατόχων του. 
 • Ακόμα όμως και μερικούς μήνες να ήταν Πρόεδρος, αν στο διάστημα αυτό υπήρχαν ενέργειες, αποφάσεις ή παραλείψεις που θα πρέπει να ελεγχθούν ή για τις οποίες έχει ευθύνες, αλλάζει κάτι; Θα πρέπει να του δοθεί… άφεση αμαρτιών, αν αποδειχθεί πως φέρει οποιαδήποτε ευθύνη;
 • Επισημαίνει επίσης ότι δεν αναφέρει το δημοσίευμα πόσες αποφάσεις  ανανεώσεις συμβάσεων  έκανε σαν Πρόεδρος, ούτε ότι επί θητείας του το δημοτικό ραδιόφωνο χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο με 45.000 ευρώ για την εξόφληση παλιών αλλά και τρεχουσών οφειλών. Πως να τα βρούμε όλα αυτά και να τα διαπιστώσουμε, όταν δεν υπήρχε ως τις 14 Ιουλίου 2020, πριν ένα μήνα δηλαδή, ΟΥΤΕ ΜΙΑ, επαναλαμβάνουμε, ΟΥΤΕ ΜΙΑ απόφαση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ της συγκεκριμένης Δημοτικής Επιχείρησης;
 • Μέχρι τον περασμένο Ιούλιο δηλαδή, στα 9 χρόνια της δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη, δεν “ανέβηκε” ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ που αφορούσε την συγκεκριμένη Δημοτική Επιχείρηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όταν για τις υπόλοιπες δημοτικές επιχειρήσεις δημοσιεύονται ακόμα δαπανών ή πληρωμών ακόμα και για ποσά ελάχιστων ευρώ;
 • Άλλωστε ο ίδιος παραδέχεται, ότι το 2017 επί θητείας του πάρθηκε απόφαση για την δημοσίευση όλων των απαραίτητων αποφάσεων στην Διαύγεια, αλλά “οι κωδικοί που περιμέναμε να μας δοθούν δεν δόθηκαν ποτέ”. Μα ήταν Πρόεδρος από το 2014, άφησε να περάσουν 3 ολόκληρα χρόνια και… θυμήθηκε το 2017 να παρθεί απόφαση για δημοσίευση των αποφάσεων στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ; Που είναι τα… γρήγορα αντανακλαστικά του Νίκου Γκότση, τα οποία έδειξε χθες βράδυ, όταν μέσα σε ελάχιστες ώρες εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στο Evros-news.gr απειλώντας μας μάλιστα με προσφυγή στην Δικαιοσύνη;
 • Αλλά αφού από το 2017 πάρθηκε η απόφαση για την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, γιατί άφησε μέχρι τον Αύγουστο του 2019 που έφυγε από την διοίκηση του δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας Φερών και δεν έψαξε να βρει λύση γιατί δεν… δίνονταν οι κωδικοί για την ΔΙΑΥΓΕΙΑ; Για… γυάλινο δημαρχείο δεν μιλούσε συνέχεια ο τότε δήμαρχος του;
 • Είναι δυνατόν να επικαλείται την αστεία δικαιολογία, ότιι αφού καθυστέρησε να ασχοληθεί 3 χρόνια με την δημοσίευση των αποφάσεων του στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, κάτι που επιβάλλει ο νόμος ως γνωστόν, στη συνέχεια επί 2 χρόνια δεν έγινε επίσης τίποτα γιατί δεν τους..,. δίνονταν οι κωδικοί και να θεωρεί πως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ;
 • ΙΔΟΥ και τι ισχύει για την ΔΙΑΥΓΕΙΑ με βάση την απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών.

 • Η αναφορά του επίσης ότι ήταν άμισθος Πρόεδρος όπως και τα μέλη του Δ.Σ, όπως δηλαδή είναι όλοι οι πρώην και οι νυν στην συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση, αλλά και πως έκανε μειώσεις μισθών στο προσωπικό, πιστεύει ότι μπορεί να τον… ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ από τυχόν ευθύνες που θα διαπιστωθούν;

 • Λέει επίσης ότι ψήφισε θετικά στην πρόσφατη απόφαση του νέου Δ.Σ για τη διενέργεια ελέγχου από ορκωτό λογιστή. Πρώτον, ακόμα και αν ψήφιζε αρνητικά, θα ήταν ισχνή μειοψηφία και η απόφαση θα εγκρίνονταν και επίσης αν αρνούνταν τον συγκεκριμένο έλεγχο, θα φαινόταν πως ενδεχομένως κάτι… φοβόταν ή ήθελε να κρύψει.

Όσον αφορά τώρα τον ΤΟΕΒ Φερών στον οποίο βρέθηκε αρχικά “μαύρη τρύπα” 400.000 ευρώ και υπάλληλος που ήταν υπεύθυνος τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ το Δ.Σ έκανε και αγωγές, είχε όπως επίσης παραδέχεται ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα, την εποπτεία και όχι τον έλεγχο.

 • Αναφέρει ότι έκανε την θεώρηση των πρακτικών  του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Προϋπολογισμούς και Ισολογισμούς μετά την έγκριση τους από την Γενική Συνέλευση. Έβαζε δηλαδή την υπογραφή του ως αρμόδιος για την εποπτεία του ΤΟΕΒ, χωρίς να… ρίχνει μια ματιά ή να γνωρίζει τι ακριβώς υπέγραφε; 
 • Είναι δυνατόν αυτός ως έμπειρος αυτοδιοικητικός, αλλά και άνθρωπος που γενικότερα ασχολείται με τα κοινά, να μην γνωρίζει ότι την υπογραφή μας (και κάτι άλλο), προσέχουμε που την βάζουμε γιατί μπορεί να μπλέξουμε;

Εν κατακλείδι. Ο πρώην Αντιδήμαρχος Φερών και τέως Πρόεδρος της Ιδιόρρυθμης Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας Φερών “SFERIKOS”, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ όσα γράψαμε. Ότι δεν αναρτήθηκε καμιά απόφαση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ ούτε επί των 5 χρόνων της δικής του θητείας, οι δικαιολογίες του είναι αστείες και δεν τις πιστεύουν ούτε… ο Γερακόπουλος με τον Βαμβακερό. Κανένας δεν μπορούσε να ενημερωθεί μέσα από τα επίσημα έγγραφα που θα ανέβαιναν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, για όσα συνέβαιναν στη συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση.

Το φοβερό μάλιστα είναι, ότι ενώ επί της δικής του θητείας αλλά και των προκατόχων του της δημοτικής αρχής Λαμπάκη επικρατούσε ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΧΑΛΟ και αυτός παριστάνει άλλη μια φορά τον… τιμητή για την σημερινή δημοτική αρχή και το νέο Δ.Σ του δημοτικού ραδιοφώνου, που προσπαθούν να βρουν άκρη και να βάλουν μια τάξη σε αυτό το χάος που τους άφησε. Αυτό αν δεν είναι θράσος, τότε είναι… Γκότσης.

 

 

Ένα σχόλιο

 1. Όλα στο φως

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*