Διδυμότειχο: Στο ίδιο έργο θεατές οι αγανακτισμένοι κάτοικοι – Πέντε διακοπές νερού τις τελευταίες 10 μέρες

Διδυμότειχο: Στο ίδιο έργο θεατές οι αγανακτισμένοι κάτοικοι – Πέντε διακοπές νερού τις τελευταίες 10 μέρες

Στο ίδιο έργο θεατές είναι οι κάτοικοι του Διδυμοτείχου, αφού το διαχρονικό εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα με το νερό παραμένει, παρ’ ότι πέρασε ένας χρόνος περίπου από την στιγμή που ανέλαβε την διοίκηση η νέα δημοτική αρχή.

Λύση δεν έχει βρεθεί, οι διακοπές μέσα στο καλοκαίρι είναι συνεχόμενες και μάλιστα με θερμοκρασίες καύσωνα, πολλές φορές νερό σε κάποιες περιοχές της πόλης υπάρχει για λίγες ώρες ή με πολύ χαμηλή πίεση σε άλλες. Το ίδιο συνέβη και σήμερα, με διακοπή λόγω θραύσης του κεντρικού αγωγού στην περιοχή Ερυθροποτάμου. Οι συνεχείς ανακοινώσεις της ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου, επικεφαλής της οποίας ως Πρόεδρος είναι ο ίδιος ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, έχουν καταντήσει πλέον… ανέκδοτο και ορισμένοι θυμούνται ότι κάποιοι εκ των σημερινών διοικούντων επί προηγούμενης δημοτικής αρχής Πατσουρίδη είχαν κάνει… σημαία τις διαμαρτυρίες για τις διακοπές νερού και τώρα, έστω και αν το πρόβλημα δεν είναι εύκολο να λυθεί άμεσα, δεν φροντίζουν τουλάχιστον να βρουν προσωρινές λύσεις μέχρι την οριστική διευθέτηση του.

Είναι χαρακτηριστικό, πως τις τελευταίες 10 ημέρες υπήρξαν 5 διακοπές νερού στην πόλη του Διδυμοτείχου, με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΔ, ενώ σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και σε κάποια από τα γύρω χωριά, όπως το Σοφικό, το Ελληνοχώρι κ.α. Όταν βέβαια η νέα διοίκηση του δήμου δεν μπορεί επί μήνες ούτε Αντιπρόεδρο να επιλέξει στην συγκεκριμένη κομβικής σημασίας δημοτική επιχείρηση, η οποία έχει αντικείμενο της το πιο πολύτιμο αγαθό στη ζωή των πολιτών της, το νερό, προκειμένου αυτός να “τρέξει” την καθημερινότητα της, τότε η πραγματικότητα δεν αλλάζει.

Οι επίσημες ανακοινώσεις είναι χαρακτηριστικές.

Ούτε κάποια “παπαγαλάκια”, που επί προηγούμενης δημοτικής αρχής πρωταγωνιστούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις διαμαρτυρίες και τώρα προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα παριστάνοντας τους υπερασπιστές και τα “γραφεία τύπου” της διοίκησης Χατζηγιάννογλου, ενδιαφέρουν τον κόσμο. Εκείνο που τον νοιάζει είναι να έχει νερό για να πιει και να κάνει μπάνιο και αυτό το στερείται πολύ συχνά, μέσα στο κατακαλόκαιρο, αν και το πληρώνει ακριβά σε σχέση με άλλες πόλεις και περιοχές της χώρας.

Κι από πάνω πληρώνει χρόνια τώρα τέλη για τον Βιολογικό καθαρισμό, ενώ αυτός επί χρόνια, όπως πρώτο αποκάλυψε το Evros-news.gr, δεν λειτουργούσε, με αποτέλεσμα να παρέμβει μάλιστα και ο Εισαγγελέας. Θα περίμενε κανείς, τον πρώτο Ειδικό Συνεργάτη που θα προσλάμβανε ο δήμαρχος κ.Χατζηγιάννογλου να ήταν κάποιος που θα του έδινε ιδέες και λύσεις πως θα λυθεί αρχικά προσωρινά και στη συνέχεια μόνιμα, το πρόβλημα του νερού στον δήμο Διδυμοτείχου, αφού είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την καθημερινότητα των πολιτών. Αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και έθεσε άλλες προτεραιότητες, δείχνοντας αμήχανος μπροστά στο πρόβλημα με τις συχνές διακοπές νερού που επανήλθε στο προσκήνιο έντονα.