Αλεξανδρούπολη: Ενημέρωση-ανοιχτή συζήτηση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη με τους κατοίκους Ελαιώνα Μάκρης (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλεξανδρούπολη: Ενημέρωση-ανοιχτή συζήτηση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη με τους κατοίκους Ελαιώνα Μάκρης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερωτική συνάντηση και ανοιχτή συζήτηση πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, με τους κατοίκους της περιοχής Ελαιώνα Μάκρης.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Μάκρης με τη συμμετοχή δεκάδων κατοίκων της περιοχής. Ενημερώθηκαν τόσο από τον κ.Ζαμπούκη, όσο και από τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αλεξανδρούπολης Απόστολο Μάκρα, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνο Κούκουρα και τον Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διευθύνσης Αλεξανδρούπολης Νικόλαο Διδασκάλου, για τα μέτρα αυτοπροστασίας και το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν σε μια ενδεχόμενη εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή. Ακόμα, για τον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αλεξανδρούπολης για την αντιμετώπισης της.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης άκουσε προσεκτικά και απάντησε στα ερωτήματα των κατοίκων της περιοχής, παρουσία του Αντιδημάρχου Ηλία Δαστερίδη και της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μάκρης Μαριάνθης Μαύρου. Ο Γιάννης Ζαμπούκης αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα της περιοχής, που είναι η έλλειψη κανονικών δρόμων, την τεράστια έλλειψη οδών διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς και τον κίνδυνο σε περίπτωση που ξεσπάσει αυτή, να υπάρξει τραγωδία παρόμοια με αυτή στο Μάτι. Ξεκαθάρισε ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης ξεκινάει τις ενέργειες για την διάνοιξη δρόμων και της πρόσβασης στην παραλία, αλλά αυτό όπως τόνισε χαρακτηριστικά μπορεί να γίνει μόνο αν οι κάτοικοι της περιοχής αποδεχθούν να παραχωρήσουν από μερικά εκατοστά έως ένα-δυο μέτρα των οικοπέδων τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Οι κάτοικοι της περιοχής, που έδωσε μαζικά το παρόν, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επίσκεψη και την επιτόπια εξέταση των προβλημάτων και το γεγονός ότι αν και πρωί Κυριακής, τους επισκέφθηκε και άκουσε όσα ήθελαν να του αναφέρουν.

Προηγήθηκε η επίσκεψη του δημάρχου της Αλεξανδρούπολης στις Παιδικές Κατασκηνώσεις Μάκρης του δήμου και ο εκκλησιασμός του μαζί με τα παιδιά που βρίσκονται εκεί, με τήρηση όλων των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*