Ορεστιάδα: “Σφράγισε” τρία καφέ-μπαρ και έριξε πρόστιμα χθες βράδυ η αστυνομία

Ορεστιάδα: “Σφράγισε” τρία καφέ-μπαρ και έριξε πρόστιμα χθες βράδυ η αστυνομία

Τρία πολύ γνωστά καφέ-μπαρ της Ορεστιάδας “σφράγισε” χθες το βράδυ η Ελληνική Αστυνομία, για παραβάσεις του νόμου περί αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού.

Τα δύο από αυτά βρίσκονται στον πεζόδρομο, απέναντι από την κεντρική πλατεία της πόλης και το άλλο μερικά τετράγωνα πιο μακριά. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν την παρουσία όρθιων πελατών, κάτι που απαγορεύεται στις νέες διατάξεις για την μη μετάδοση του Covid-19. To “σφράγισμα” ισχύει για 15 ημέρες, ενώ στους ιδιοκτήτες επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Έτσι, μετά από παρόμοιες ενέργειες της αστυνομίας που είχαν συμβεί στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και γίνονται τελευταία σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας για παρόμοιες παραβάσεις, είχαμε και στην Ορεστιάδα τις συγκεκριμένες αποφάσεις.

Δεν γνωρίζουμε αν είχαν προηγηθεί προειδοποιητικές συστάσεις στους επιχειρηματίες για τήρηση των νέων μέτρων, οι ίδιοι προφανώς διαφωνούν με την εξέλιξη αυτή, αλλά από την στιγμή που και στον Έβρο και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολης υπάρχουν δεκάδες κρούσματα, λαμβάνονται μέτρα για να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του κορονοϊού και στον υπόλοιπο νομό.