Διδυμότειχο: Λαμπάδιασε το Κάστρο του Καλέ από πυρκαγιά πριν λίγο – Μεγάλη κινητοποίηση Πυροσβεστικής (ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Λαμπάδιασε το Κάστρο του Καλέ από πυρκαγιά πριν λίγο – Μεγάλη κινητοποίηση Πυροσβεστικής (ΒΙΝΤΕΟ)

Λαμπάδιασε το Κάστρο του Καλέ στο Διδυμότειχο, από φωτιά που ξέσπασε ξαφνικά πριν μια ώρα στα τείχη και προκάλεσε συναγερμό στην πόλη αλλά και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πυκνοί καπνοί έπνιξαν την περιοχή και οι φλόγες που έκαιγαν ξερά χόρτα τα οποία είχαν ακόμα και ύψος 2 μέτρων (τι καθαρισμός έγινε από τον δήμο Διδυμοτείχου είναι ένα θέμα σίγουρα) φαινόταν ακόμα και από χιλιόμετρα.

Η Πυροσβεστική Διδυμοτείχου με 3 οχήματα, της Ορεστιάδας με 32 οχήματα και του Σουφλίου με άλλα 2, παρουσία του επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έβρου Κωνσταντίνου Κούκουρα έδωσαν “μάχη” με 20 Πυροσβέστες και κατάφεραν πριν λίγο να την θέσουν υπό έλεγχο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η πυρκαγιά έκαψε μια έκταση 8 στρεμμάτων από τα περίπου 40 που είναι ο συνολικός χώρος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αλλά καλύτερη εκτίμηση της κατάστασης θα υπάρξει αύριο που θα ξημερώσει. Δεν φαίνεται να καταστράφηκε κάποιο κτίριο ή τα τείχη της πόλης, ενώ το αρμόδιο Ανακριτική Τμήμα της Πυροσβεστικής ψάχνει τα αίτια που ξέσπασε στην συγκεκριμένη περιοχή η φωτιά.