Διδυμότειχο: Λαμπάδιασε το Κάστρο του Καλέ από πυρκαγιά πριν λίγο – Μεγάλη κινητοποίηση Πυροσβεστικής (ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Λαμπάδιασε το Κάστρο του Καλέ από πυρκαγιά πριν λίγο – Μεγάλη κινητοποίηση Πυροσβεστικής (ΒΙΝΤΕΟ)

Λαμπάδιασε το Κάστρο του Καλέ στο Διδυμότειχο, από φωτιά που ξέσπασε ξαφνικά πριν μια ώρα στα τείχη και προκάλεσε συναγερμό στην πόλη αλλά και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πυκνοί καπνοί έπνιξαν την περιοχή και οι φλόγες που έκαιγαν ξερά χόρτα τα οποία είχαν ακόμα και ύψος 2 μέτρων (τι καθαρισμός έγινε από τον δήμο Διδυμοτείχου είναι ένα θέμα σίγουρα) φαινόταν ακόμα και από χιλιόμετρα.

Η Πυροσβεστική Διδυμοτείχου με 3 οχήματα, της Ορεστιάδας με 32 οχήματα και του Σουφλίου με άλλα 2, παρουσία του επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έβρου Κωνσταντίνου Κούκουρα έδωσαν “μάχη” με 20 Πυροσβέστες και κατάφεραν πριν λίγο να την θέσουν υπό έλεγχο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η πυρκαγιά έκαψε μια έκταση 8 στρεμμάτων από τα περίπου 40 που είναι ο συνολικός χώρος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αλλά καλύτερη εκτίμηση της κατάστασης θα υπάρξει αύριο που θα ξημερώσει. Δεν φαίνεται να καταστράφηκε κάποιο κτίριο ή τα τείχη της πόλης, ενώ το αρμόδιο Ανακριτική Τμήμα της Πυροσβεστικής ψάχνει τα αίτια που ξέσπασε στην συγκεκριμένη περιοχή η φωτιά.

 

 

5 Σχόλια

  1. Σάς κάηκε το Τζαμί! Σας κάηκε ο Καλές! Σας κλείνουν την Νοσηλευτική Σχολή!!! Το νερό σάς το κόβουν…
    Καλά τι κάνετε; Πυροσβεστική δεν έχετε; Δήμαρχο δεν έχετε;

  2. είναι θέμα κ. Πιτιακούδη, που προσφέρουν τις εργασίες οι εργάτες που προσλήφθηκαν για πυροπροστασία.

  3. κ. Πιτιακούδη, ο Σκίνδρης παραιτήθηκε λόγω αδυναμίας συνεργασίας και συντονισμού. Με απόφαση του ο δήμαρχος ( ΑΔΑ : Ω9ΜΜΩ9Τ-ΣΑΚ ), ανακοινώνει την πρόσληψη έξι (6) εργατών γενικών καθηκόντων για δράσεις πυροπροστασίας ( άλσος Τσίγγλας, Πετράδων, δάσος Μεταξάδων), ο Καλές σίγουρα είναι αρμοδιότητας της αρχαιολογίας, υπάρχει όμως η δυνατότητα να προσληφθεί προσωπικό για την καθαριότητα και κοπή χότρων στον Καλέ, από τον δήμο Διδ/χου. Αυτό είναι Συντονισμός και Συνεργασία.

  4. καραμπινατος εμπρησμος, αφου επιασε σε δυο διαφορετικα σημεια ταυτογχρονα, καποιοι απο εδω ηθελαν να δωσουν ενα μυνημα στους απέναντι, οτι ειναι ετοιμοι να κανουν δολιοφθορες αν ξεσπασει κριση, ηταν η 1η βραδια με το ουρουτσ ρεις , ελπιζω για το καλο μας να ξυπνησουν οι αρμοδιοι

  5. καραμπινατος εμπρησμος, , ελπιζω για το καλο μας να ξυπνησουν οι αρμοδιοι

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*