Έβρος: Καταδίωξη ως το νομό Ροδόπης και συλλήψεις δύο διακινητών και 12 λαθρομεταναστών

Έβρος: Καταδίωξη ως το νομό Ροδόπης και συλλήψεις δύο διακινητών και 12 λαθρομεταναστών

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας  Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης μετά από καταδίωξη στην παλιά εθνική οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, δυο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 12 λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Ακολούθως το όχημα κινήθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, όπου στο ύψος του οικισμού Βελκίου Ροδόπης εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός δράστης μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή,  πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός διακινητής μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον, ο δράστης δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας στους αστυνομικούς, επιδεικνύοντας έγγραφο με στοιχεία άλλου ατόμου, ενώ όπως προέκυψε το όχημα που οδηγούσε έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.