Αλεξανδρούπολη: Με υπερπαραταξιακή πλειοψηφία (και απ’ την παράταξη Λαμπάκη), εγκρίθηκε η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου (Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α)

Αλεξανδρούπολη: Με υπερπαραταξιακή πλειοψηφία (και απ’ την παράταξη Λαμπάκη), εγκρίθηκε η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου (Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α)

Με τεράστια, υπερπαραταξακή πλειοψηφία, εγκρίθηκε η σύσταση Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Ανάπτυξης Δήμου Αλεξανδρούπολης “Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α.”, στην συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας και άρχισε πλέον η αντίστροφη μέτρηση για την δημιουργία της.

Η ίδρυση της επιχείρησης αποφασίστηκε και με την θετική ψήφο των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, αλλά αυτό που σίγουρα προκάλεσε αίσθηση και είναι πολύ σημαντικό, είναι ότι ΥΠΕΡ ψήφισαν από την δημοτική παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, οι Γιώργος Κουκουράβας, Κυριάκος Αετόπουλος, Σάββας Σεφεριάδης, ενώ λευκό ψήφισε ο Θέμης Κυριακίδης. Έτσι, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία πέρασε το συγκεκριμένο θέμα, αφού ΥΠΕΡ ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, της παράταξης “ΑΝΑΣΑ” (απουσίαζε ο επικεφαλής Γιάννης Καρυπίδης), της παράταξης του Βαγγέλη Μυτιληνού και της παράταξης του Δημήτρη Λαζόπουλου (ο ίδιος και ο Γιώργος Καίσας).

Αντίθετα, ΟΧΙ ψήφισαν μόνο 10 σύμβουλοι του Βαγγέλη Λαμπάκη και οι παρόντες της “Λαϊκής Συσπείρωσης” του Σάββα Δευτεραίου. Ο ανεξάρτητος Παύλος Μιχαηλίδης αυτό τον καιρό είναι σε διακοπές και απουσίασε, ενώ απών ήταν και ο Αντώνης Βαμβακερός της παράταξης Λαμπάκη για προσωπικούς λόγους. Επίσης, ο Γιάννης Φαλέκας ενώ εμφανίστηκε στην αχή της συνεδρίασης στην αίθουσα, μετά από λίγα λεπτά “εξαφανίστηκε”, προφανώς για να μην πάρει θέση στο επίμαχο ζήτημα. Οι πληροφορίες τον θέλουν να δήλωνε υπέρ της θετικής ψήφου, αλλά τελικά δεν είχε τα… κότσια να πάει κόντρα στον επικεφαλής του κ.Λαμπάκη. Τα συνηθίζει άλλωστε κάτι τέτοια ο πρώην Αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.

Να θυμίσουμε ότι το θέμα ήρθε για τρίτη φορά και απασχόλησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η ίδρυση της Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α. Τις δυο προηγούμενες την πρώτη δεν… πέρασε, την επόμενη αν και ψηφίστηκε (με τις συνεδριάσεις λόγω κορονοϊού να γίνονται δια περιφοράς), υπήρξε προσφυγή του Βαγγέλη Λαμπάκη στην Αποκεντρωμένη που ζήτησε να αναφέρονται συγκεκριμένες δράσεις και λειτουργία της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Έγινε αυτό και ήρθε η εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο από τον υπάλληλο του δήμου Αλεξανδρούπολης Δημοσθένη Δούκα (στενό συνεργάτη και σύμβουλο επί χρόνια του κ.Λαμπάκη), ο οποίος μάλιστα την παρουσίασε με… ύμνους στους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους.

Κι ενώ θα μπορούσε ο τέως δήμαρχος και η παράταξη του (οι οποίοι τις δυο προηγούμενες φορές απείχαν της ψηφοφορίας) να το… πιστωθούν και να παρουσιάσουν ως επιτυχία τους ότι έγινε αποδεκτή από την Αποκεντρωμένη και επιβλήθηκε στη δημοτική αρχή Ζαμπούκη η συγκεκριμένη μορφή και τρόπος λειτουργίας της Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α, οι γνωστοί εγωισμοί του Βαγγέλη Λαμπάκη  τον έκαναν να επιμείνει στην άρνηση και να υποστεί ένα τεράστιο… βατερλό. Η παράταξη του εμφανίστηκε-και ήταν στην πράξη-ένα σκορποχώρι. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό, ότι εκτός από τις δυο… γραμμές στην ψηφοφορία, υπήρξε και τρίτη, αυτή του τέως Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κώστα Γκοτσίδη, ο οποίος απουσίαζε για διακοπές στην Λήμνο, αλλά η ιστοσελίδα του “κολλητού” του Αντώνη Τελλόπουλου έκανε άγρια επίθεση στους τέσσερις δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν υπέρ της ίδρυσης Κοινωφελούς ή επέλεξαν το λευκό.

Αυτοί χαρακτηρίστηκαν “αποστάτες” , αν και δεν είχαν ψηφίσει τις προηγούμενες φορές (λόγω αποχής της παράταξης τους)για να γνωρίζουμε ποια ήταν η άποψη τους και το κείμενο-επίθεση εναντίον τους συνοδεύτηκε από διάφορες βαρύγδουπες ανοησίες για “πλήγμα στην διαφάνεια , την δημοκρατία και τους θεσμούς”. Προφανώς διαφάνεια, δημοκρατία και λειτουργία των θεσμών για τους Γκοτσίδη-Τελλόπουλο (λέτε να ήταν μαζί στις διακοπές; αφού συχνά συνδιασκεδάζουν) ήταν να επικρατήσει η άποψη των 12 που ψήφισαν αρνητικά, έναντι των 25 που τάχθηκαν ΥΠΕΡ της ίδρυσης Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Με τέτοια φαιδρά κείμενα και παράλογες αναλύσεις, πιστεύει ο κ.Γκοτσίδης ότι μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για επικεφαλής της αντιπολίτευσης αντί του Βαγγέλη Λαμπάκη; Είναι ένα ακόμα ανέκδοτο, όπως και αυτό της επιθυμίας του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κάτι που όποιος το ακούει ή το διαβάζει… λύνεται στα γέλια. Άλλωστε οι δυο συνάδερφοι του στην παράταξη, οι Κουκουράβας και Σεφεριάδης, δεν ψήφισαν πρώτη φορά κόντρα στην κεντρική γραμμή, παίρνοντας θέση υπέρ προτάσεων που έφερε η σημερινή δημοτική αρχή και λειτουργώντας συναινετικά και όχι με στείρα άρνηση.

Η ουσία πάντως είναι ότι η απόφαση για ίδρυση της Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α ήταν ένας θρίαμβος της δημοτικής αρχής του Γιάννη Ζαμπούκη και αποθέωση της υπερπαραταξιακής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και πλέον ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την λειτουργία της.  Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά την εισήγησή του ο κ. Δούκας, επαναλαμβάνουμε στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Λαμπάκη επί χρόνια, υποστήριξε ότι η “Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α.”, θα καταφέρει να οδηγήσει την Αλεξανδρούπολη στο μέλλον με ασφάλεια και θα της δώσει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες μέσα από τις νέες τεχνολογίες.