Ορεστιάδα: Δύο αστυνομικοί θετικοί στον κορονοϊό, σε Χειμώνιο, ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου

Ορεστιάδα: Δύο αστυνομικοί θετικοί στον κορονοϊό, σε Χειμώνιο, ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου

Δύο επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα κορονοϊού σε αστυνομικού και συγκεκριμένα Συνοριακούς Φύλακες, προέκυψαν τις τελευταίες ώρες στον Έβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ορεστιάδας. 

Το πρώτο χρονικά διαγνώσθηκε στο Κέντρο Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας στο Χειμώνιο και το δεύτερο στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ (Προαναχωριακό Κέντρο Κράτησης) Φυλακίου και πρόκειται επίσης για Συνοριοφύλακα ο οποίος παραβρέθηκε στον γάμο του διεθνή ποδοσφαιριστή Μανώλη Σιώπη στο Τυχερό Σουφλίου. Εκεί όπως ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ από προχθές το Evros-news.gr, βρέθηκε θετικοί στον κορονοϊό ο γαμπρός και η νύφη και τώρα έχουμε τρίτο κρούσμα από την συγκεκριμένη εξέλιξη, αστυνομικό που ανήκει στο συγγενικό περιβάλλον του γαμπρού. Οι δυο Συνοριοφύλακες είναι πάντως ασυμπτωματικοί, αλλά φυσικά το γεγονός ότι βρέθηκαν θετικοί προκάλεσε αναστάτωση και άρχισε να γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους, αλλά και απολύμανση των χώρων όπου κινούνταν κατά την υπηρεσία τους.

Σε κατ οίκον καραντίνα στο Διδυμότειχο η γυναίκα που

βρέθηκε θετική στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ορεστιάδας

Στην περιοχή της Ορεστιάδας είχαμε και άλλα δύο κρούσματα. Το ένα μιας γυναίκας που εργάζεται στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας της πόλης, η οποία και βρίσκεται σε κατ οίκον καραντίνα στο Διδυμότειχο όπου και είναι ο τόπος κατοικίας της και το δεύτερο σε νεαρό Πακιστανό που κρατούνταν στο ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης) του Φυλακίου Ορεστιάδας. Αυτός μετά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου αρχικά μεταφέρθηκε με συμπτώματα και εκεί βρέθηκε θετικός, νοσηλεύεται ήδη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Το συμπέρασμα από όλες αυτές τις αρνητικές εξελίξεις και στο νομό Έβρου, είναι ο κορονοϊός υπάρχει πλέον παντού και δεν έχει μείνει καμιά περιοχή χωρίς κρούσματα. Γι’ αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή απ’ όλους και τήρηση των μέτρων προφύλαξης και αποφυγής συνωστισμού.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Τυχερό

Σήμερα υπήρξε μαζική λήψη δειγμάτων για covid-19 από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για προληπτικούς λόγους στο Τυχερό, παρουσία μάλιστα του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας ΑΜ-Θ Κώστα Βενετίδη και του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Λουκά Γεωργίου. Το παρόν έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπγρεσιών Δημήτρης Δαρούσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έδωσανβ δείγμα παραπάνω από 20 άτομα, τα οποία σχετίζονται με τον πολιτικό γάμο του διεθνή ποδοσφαιριστή της τουρκικής Αλάνιασπορ Μανώλη Σιώπη και την δεξίωση που ακολούθησε στο χωριό Λαγυνά.

Από την συγκεκριμένη κοινωνική εκδήλωση έχουμε ως τώρα 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα (γαμπρός, νύφη και Συνοριοφύλακας) και ας ελπίσουμε να μην αυξηθούν περισσότερο, αν και τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν πως γίνεται πολύ εύκολα η μετάδοση και διασπορά του κορονοϊού.