Áìüäéá êëéìÜêéá ôïõ ÅÏÄÕ åðéóêåöèçêáí ôïí ÄÞìï ÊçöéóéÜò ðñïêåéìÝíïõ íá ðñáãìáôïðïéçóïýí ôåóô ãéá ôïí êïñïíïúü óå åõðáèåßò ïìÜäåò êáé åñãáæïìÝíïõò ôïõ ÄÞìïõ ðïõ åêôßèåíôáé ðåñéóóüôåñï óå åðáöÞ ìå ôï êïéíü. ÐáñáóêåõÞ 8 Ìáúïõ.(EUROKINISSI)

Κορονοϊός: Κόκκινος συναγερμός στον Έβρο, με 13 κρούσματα του γάμου, 10 στο ΚΥΤ Φυλακίου

Κόκκινος συναγερμός επικρατεί στον Έβρο, αφού αυξάνονται καθημερινά τις τελευταίες ημέρες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίζονται πλέον σε όλες τις περιοχές του νομού και καμιά δεν είναι πλέον “καθαρή”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, στα 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα του πολιτικού γάμου τον οποίο τέλεσε στο Τυχερό ο διεθνής ποδοσφαιριστής της τουρκικής Αλάνιασπορ Μανώλης Σιώπης, προστέθηκαν χθες βράδυ άλλα 6, φτάνοντας συνολικά τα 13. Όλα αυτά προέρχονται από την εξέταση των τεστ 25 ατόμων, τόσο σε ιδιωτικά εργαστήρια όσο και στο κρατικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Σε αυτά είναι ο γαμπρός, η νύφη, ο κουμπάρος, ένας συγγενής Συνοριοφύλακας που υπηρετεί στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου και ακόμα 9 άτομα που βρέθηκαν στον συγκεκριμένο γάμο.

Κι όλα αυτά ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από τα 22 δείγματα που έλαβαν τα συνεργεία του ΕΟΔΥ τα οποία πήγαν χθες στο Τυχερό και έκαναν δειγματοληψίες από συγγενείς. Μάλιστα εκφράζονται φόβοι πως τα κρούσματα θα αυξηθούν πάρα πολύ, ενώ υπάρχει θέμα και με άλλα άτομα που ήρθε σε επαφή ο Εβρίτης ποδοσφαιριστής τις ημέρες που παρέμεινε στο χωριό του ή πήγε στο Σουφλί και την Αλεξανδρούπολη.

Έφτασαν τα 10 τα κρούσματα στο ΚΥΤ Φυλακίου

Μια ακόμα εστία κορονοϊού βρέθηκε στο ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης) του Φυλακίου Ορεστιάδας, αφού μετά τον 27χρονο Πακιστανό που βρέθηκε θετικός κατά την νοσηλεία του στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και πλέον νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσκομείο Αλεξανδρούπολης, τα τεστ που υποβλήθηκαν και άλλοι λαθρομετανάστες που ήρθαν σε επαφή μαζί του, έδειξαν πως 9 ακόμα είναι θετικοί στον κορονοϊό. Κάτι που είναι φυσικό να προσκάλεσε επίσης έντονο προβληματισμό και φόβο ότι και εκεί θα αυξηθούν κατά πολύ τα κρούσματα, αφού τα τεστ συνεχίζονται όμως μόνο σε αλλοδαπούς αλλά και στο προσωπικό, αστυνομικούς και διοικητικό προσωπικό.

Οι πολύ αρνητικές αυτές εξελίξεις διατηρούν δυστυχώς στο… κάδρο της πανδημίας του Covid-19 το νομό Έβρου, την στιγμή που κάποιοι… ηλίθιοι θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και πως όλα είναι… παραμύθια και διεθνείς συνομωσίες.