Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς με τους επαγγελματίες καφέ-εστίασης

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς με τους επαγγελματίες καφέ-εστίασης

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, συζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς με το Δ.Σ. της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος & Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου.


Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι της Ένωσης τον διαβεβαίωσαν για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, ενώ του εξέφρασαν την αντίθεση τους για τα οριζόντια μέτρα απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων καφέ-εστίασης μετά τις 12 το βράδυ. Ο κ.Πέτροβιτς αφού δεσμεύθηκε να μεταφέρει τις ενστάσεις και διαμαρτυρίες τους στους αρμόδιους αυτής της απόφασης, ανέφερε ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοίνωσε με τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, τον σχεδιασμό ενός προογράμματος στήριξης των επιχειρήσεων ύψους 25-30 εκ.ευρώ, μέσω του οποίου στοχεύει να μετριάσει τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία της, καλύπτοντας από λειτουργικές δαπάνες μέχρι μικρά επενδυτικά σχέδια στηρίζοντας εργαζομένους αλλά και ανέργους.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου:

“Κοινός μας στόχος πλέον αποτελεί η στήριξη του κλάδου, προκειμένου να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες για τους συμπατριώτες καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται γενικά στην εστίαση”.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Νίκος Γεωργιάδης επεσήμανε:

“Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω για την συζήτηση την κατανόηση και κινήσεις που κάναμε για να ακουστούν τα δίκαια αιτήματα μας στην Κυβέρνηση.
Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο Έβρος είναι ένα ιδιαίτερο μέρος και θέλει μεγάλη βοήθεια για τους επαγγελματίες.
Ελπίζουμε μας ακούσουν”!