Αλεξανδρούπολη: Σκορποχώρι η παράταξη Λαμπάκη – Το “Διευθυντήριο”, τα “όνειρα” Γκοτσίδη, ο… κουτοπόνηρος Φαλέκας και οι αμήχανοι

Αλεξανδρούπολη: Σκορποχώρι η παράταξη Λαμπάκη – Το “Διευθυντήριο”, τα “όνειρα” Γκοτσίδη, ο… κουτοπόνηρος Φαλέκας και οι αμήχανοι

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης την περασμένη Δευτέρα, όπου ψηφίστηκε με τεράστια πλειοψηφία και μάλιστα υπερπαραταξιακή, η ίδρυση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α, επιβεβαίωσε ότι η δημοτική παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, είναι πλέον ένα… σκορποχώρι.

Η πρώτη, βασική και κύρια ευθύνη ανήκει φυσικά στον ίδιο, αφού με την αλαζονική και εγωιστική συμπεριφορά που συνεχίζει να έχει και απέναντι στους συνεργάτες του, αλλά και τις κινήσεις και ενέργειες του αυτό τον ένα χρόνο που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, έχει καταφέρει να προκαλέσει την αντίδραση τους. Δεν ενημερώνει καθόλου για όσα κάνει και τους φέρνει προ τετελεσμένων γεγονότων, προσφυγές του στην Αποκεντρωμένη και στη Δικαιοσύνη, δεν τις συζητάει με όλους αλλά με ελάχιστους που θεωρεί ότι είναι οι… μουτζαχεντίν του. Παράλληλα, η απόλυτη ταύτιση του σε θέματα που αφορούν τον δήμο Αλεξανδρούπολης με την “Λαϊκή Συσπείρωση” και τον Σάββα Δευτεραίο, αλλά και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Παύλο Μιχαηλίδη, για τον οποίο επί χρόνια μιλούσε άκρως υποτιμητικά και μερικές φορές τον… έβριζε σκαιότατα αλλά τώρα του… δίνει ρόλο “συμμάχου” ενώ ουσιαστικά είναι ανύπαρκτος αυτοδιοικητικά, είναι κάποιες συμπεριφορές που έχουν ενοχλήσει πολλούς δημοτικούς του συμβούλους.

Το “Διευθυντήριο” με Γερακόπουλο,

Ουζουνίδη και προσθήκη Βαταμίδη

Αυτό που αποτέλεσε το αποκορύφωμα και έκανε για κάποιους… το ποτήρι να ξεχειλίσει, ήταν όταν διαπίστωσαν και “ανακάλυψαν”, ότι ο κ.Λαμπάκης έχει δημιουργήσει ένα “Διευθυντήριο” με τους Χρήστο Γερακόπουλο, Γιώργο Ουζουνίδη και την προσθήκη σε κάποιες περιπτώσεις του Γιάννη Βαταμίδη, του γνωστού πρώην Αντιδημάρχου… μπαλονιού όπως έχει μείνει στην ιστορία, συναντιούνται, συζητούν και αποφασίζουν την… κοινή γραμμή εν αγνοία των άλλων. Συναντήσεις που γίνονται είτε στο δικηγορικό γραφείο του τέως δημάρχου, είτε ακόμα και στα γραφεία της ΠΕΔ που τους παραχωρήθηκαν ως δημοτική παράταξη, είτε και σε ξενοδοχεία.

Κάποιοι από τους δημοτικούς του συμβούλους έγιναν έξαλλοι και διαμαρτυρήθηκαν στον ίδιο έντονα, για αυτή την… επιλεκτική συμπεριφορά του επικεφαλής της παράταξης, την οποία θεωρούν υποτιμητική για τους ίδιους. Ιδιαίτερα κάποιοι νεότεροι σε ηλικία, δεν έκρυψαν την τεράστια ενόχληση τους γι’ αυτό τον διαχωρισμό. Είναι χαρακτηριστικό, ότι πριν την συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, το “Διευθυντήριο” είχε αποφασίσει να καταψηφιστούν τα δυο σοβαρά θέματα, η ίδρυση της Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α και της Αναπτυξιακής Εταιρείας και απλά το ανακοίνωσε στους υπόλοιπους ο Βαγγέλης Λαμπάκης, σε μια συνάντηση τους για μόλις πέντε λεπτά σε καφέ της οδού Κύπρου.

Αυτό όπως μάθαμε προκάλεσε αντιδράσεις, κάποιοι τόνισαν ότι δεν γίνεται να τους φέρνει προ τετελεσμένων και να μην συζητούν το θέμα ώστε να αποφασίσουν από κοινού την στάση. Έτσι λίγο αργότερα, τρεις δημοτικοί του σύμβουλοι, οι Κυριάκος Αετόπουλος, Γιώργος Κουκουράβας και Σάββας Σεφεριάδης διαφοροποιήθηκαν και ψήφισαν ΥΠΕΡ, ενώ ο Θέμης Κυριακίδης ψήφισε… λευκό. Έτσι πέρασαν με την εντυπωσιακή υπερπαραταξιακή πλειοψηφία τα δυο συγκεκριμένα θέματα, κάνοντας πανίσχυρη την δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη, που μάλλον θα πρέπει να… στείλει λουλούδια στον προκάτοχο του μετά απ’ αυτό.

Γελούν με Γκοτσίδη που… ονειρεύεται αρχηγία

Σε όλα αυτά, υπάρχει ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Γκοτσίδης, που… ονειρεύεται αρχηγία της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” αλλά μόνο γέλια προκαλεί αυτό στους υπόλοιπους. Γιατί εκτός της δεδομένης ανικανότητας του, την οποία άλλωστε οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα από μέσα, η απόλυτη ταύτιση του και συνεργασία με τον δημοσιογράφο Αντώνη Τελλόπουλο, οποίος μέσα από το σάιτ του γράφει διάφορα προσπαθώντας να του… φιλοτεχνήσει αρχηγικό προφίλ, τους έχει προκαλέσει αποστροφή. Ήρθε και ο χαρακτηρισμός “αποστασία” για την διαφορετική ψήφο στο θέμα της Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α, να τους κάνει ακόμα πιο έξαλλους με τον Γκοτσίδη. Γιατί ο ίδιος δεν πήρε μέρος στη συνεδρίαση, αλλά ήταν διακοπές στην Λήμνο, παρέα με τον Τελλόπουλο όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι και ήταν  ενήμερος για το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

“Ότι ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ζαμπούκη Νίκος Ραφτόπουλος δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία, δείχνοντας προκλητικά πως είναι αντίθετος με την συγκεκριμένη επιλογή της δημοτικής αρχής, δεν ήταν… αποστασία με την ίδια λογική; Νομίζει ο Γκοτσίδης ότι θα γίνει αρχηγός της παράταξης όταν ο κολλητός του βρίζει τους συναδέρφους του”; ήταν τα σχόλια που ακούστηκαν για τον… ευθυτενή fashion icon πρώην Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Ο… κουτοπόνηρος Φαλέκας και οι αμήχανοι

Σε όλα αυτά, ο πρώην Αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης (λέμε τώρα γιατί πέντε χρόνια ήταν “εξαφανισμένος” από την περιοχή όσον αφορά αυτά τα καθήκοντα) Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, συνεχίζει την… κουτοπόνηρη τακτική. Ενώ έδειχνε πριν την συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας θετικός στην ψήφιση της Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α,, εμφανίστηκε στη συνεδρίαση, κάθισε για λίγα λεπτά και μετά… εξαφανίστηκε, για να μην  πάρει θέση. Με το γνωστό… κλαψιάρικο ύφος του αδικημένου, της τεράστιας αυθεντίας που δεν αναγνωρίζεται το φοβερό έργο του στην γεωθερμία και τηλεθέρμανση, έχει κατορθώσει να τον κοιτούν… καχύποπτα όλοι μέσα στην παράταξη. Το χειρότερο; Κάποιοι που ποτέ δεν τον… συμπαθούσαν ιδιαίτερα, υποστηρίζουν πως αν ο Γιάννης Ζαμπούκης του προτείνει την άμισθη Αντιδημαρχία Ενέργειας και Φυσικών Πόρων θα την αποδεχθεί αμέσως και θα τους… χαιρετίσει.

Υπάρχουν πάντως και οι… αμήχανοι, που δεν ξέρουν πως θα αντιδράσουν στη συνέχεια. Τέτοιος, όσο και αν φαίνεται περίεργο λόγω της δεδομένης αυτοδιοικητικής ή πολιτικής εμπειρίας του, είναι ο Αντώνης Βαμβακερός. Δεν πήρε μέρος στην συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, αφού στο μεταξύ είχε στείλει μηνύματα προς την δημοτική αρχή ότι βλέπει θετικά την ίδρυση της Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α, αλλά έμεινε σπίτι λόγω ενός προσωπικού θέματος. Να έφαγε πολλά… ακτινίδια και τον ενόχλησαν, όπως λένε κάποιοι κακεντρεχείς, δεν το πιστεύουμε. Πάντως μαθαίνοντας και αυτός ότι ο κ.Λαμπάκης τον έχει εκτός “Διευθυντηρίου” νοιώθει αμήχανος. Το ίδιο και ο Στέλιος Βραχιόλογλου, ένα νέο παιδί που έχει… εγκλωβιστεί δυστυχώς σε μια παράταξη όπου κυριαρχούν οι… παλιοί Λαμπάκης, Γερακόπουλος, Ουζουνίδης, Γκότσης) και οι πολύ πιο… παλιές ιδέες τους.

Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στην παράταξη “Πόλη και Πολίτες” στη συνέχεια και θα έχει ενδιαφέρον αν ο επικεφαλής της Βαγγέλης Λαμπάκης προχωρήσει σε αυτό που του ζήτησε ο… Γκοτσίδης μέσω του Τελλόπουλου. Να διαγράψει δηλαδή Αετόπουλο, Κουκουράβα, Σεφεριάδη και Κυριακίδη, λόγω της διαφορετικής τους στάσης στο θέμα της Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α.

Υ.Γ: Δεν του φτάνουν όλα αυτά, ο κ.Λαμπάκης είδε και άκουσε στην συγκεκριμένη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας τον δημοτικό υπάλληλο αλλά επί χρόνια στενό συνεργάτη του και σύμβουλο σε πολλά θέματα Δημοσθένη Δούκα, να εισηγείται με πολύ θερμά λόγια την ίδρυση της Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α.