Επιβεβαιώθηκε η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ μας, ότι η φρεγάτα “ΛΗΜΝΟΣ” προχθές “τρύπησε” την τουρκική “Κεμάλ Ρέις”

Επιβεβαιώθηκε η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ μας, ότι η φρεγάτα “ΛΗΜΝΟΣ” προχθές “τρύπησε” την τουρκική “Κεμάλ Ρέις”

Το θέμα που ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ χθες Πέμπτη 13 Αυγούστου το Evros-news.gr, ότι βρέθηκαν μια “ανάσα από την πρόκληση θερμού επεισοδίου τις πρωινές ώρες της Τετάρτης η Ελλάδα και η Τουρκία.

Όλα αυτά όταν η ελληνική φρεγάτα “ΛΗΜΝΟΣ” με αριστοτεχνικούς χειρισμούς του Κυβερνήτη της… επακούμβησε μια τουρκική φρεγάτα που συνόδευε το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, επιβεβαιώθηκε σήμερα από πολλά ΜΜΕ. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το protothema.gr, h ελληνική φρεγάτα Λήμνος παρακολουθούσε το Oruc Reis από ασφαλή απόσταση. Η φρεγάτα Κεμάλ Ρέις, ένα από τα τουρκικά πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το τουρκικό ερευνητικό, βρέθηκε κοντά στην ελληνική φρεγάτα, θεωρώντας ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο σχεδιάζει να παρεμποδίσει τον πλου του Oruc Reis.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η ελληνική φρεγάτα “F-451 ΛΗΜΝΟΣ”… επακούμβησε και έστειλε στο… συνεργείο τουρκική φρεγάτα συνοδευτική του Oruc Reis

Ο κυβερνήτης της ελληνικής φρεγάτας Λήμνος αντιπλοίαρχος Ιωάννης Σαλιάρης ακολουθούσε σταθερή πορεία και συνέχιζε τον πλου για την παρακολούθηση του τουρκικού ερευνητικού χωρίς να αλλάξει κατεύθυνση. Η τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρέις συνέχισε να προσεγγίζει το ελληνικό πολεμικό. Όταν απείχε περίπου 450 γιάρδες από το ελληνικό πολεμικό, ο κυβερνήτης της τουρκικής φρεγάτας που είχε την Λήμνο στα δεξιά του – άρα σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς ναυσιπλοϊας έπρεπε να παραχωρήσει προτεραιότητα στην ελληνική φρεγάτα- άλλαξε πορεία.
Με τρύπα στο πρυμναίο τμήμα της
η τουρκική φρεγάτα πήγε για… επισκευές 
Το αποτέλεσμα ήταν η ελληνική φρεγάτα με το πρωραίο τμήμα να συγκρουστεί με το πίσω μέρος της τουρκικής φρεγάτας. Η επακούμβηση δεν προκάλεσε ζημιές στο “Λήμνος”, αντιθέτως το Κεμάλ Ρέις υπέστη τρύπα στο πρυμναίο τμήμα και αποσύρθηκε για… επισκευές.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν θέλησε να δώσει έκταση στο περιστατικό. Λίγες ώρες μετά το παρ’ ολίγον θερμό επεισόδιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ευθεία αναφορά στον κίνδυνο ατυχήματος και κλιμάκωσης της κρίσης«Ας το γνωρίζουν όλοι» τόνιζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε: «Ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί, όταν συγκεντρώνονται τόσες στρατιωτικές δυνάμεις σε περιορισμένη έκταση. Και την ευθύνη σε μια τέτοια περίπτωση θα την έχει εκείνος που προκαλεί τις συνθήκες αυτές».
Την Πέμπτη, ο Τούρκος πρόεδρος υπαινίχθηκε ότι η επακούμβηση ήταν επιλογή της Άγκυρας για να τρομοκρατήσει την Αθήνα. «Είπαμε, μην τυχόν επιτεθείτε στο oruc Reis αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και έλαβαν την πρώτη απάντηση» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν ισχυριζόμενος εμμέσως ότι ήταν η ελληνική φρεγάτα που υπέστη ζημιές από την πρόσκρουση. Παραλλήλως, τουρκικές ιστοσελίδες αναφέρονταν ονομαστικά στη φρεγάτα Λήμνος υποστηρίζοντας ότι ηταν η ελληνική φρεγάτα που είχε αβαρίες ως αποτέλεσμα της επακούμβησης.
Ωστόσο, οι φωτογραφίες από την συμμετοχή της φρεγάτας Λήμνος στην ελληνογαλλική αεροναυτική άσκησηπου διεξήχθη την Πέμπτη 13 Αυγούστου νότια του Καστελόριζου είναι αδιάψευστος μάρτυρας ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο δεν υπέστη ζημίες από την σύγκρουση με το τουρκικό πολεμικό Κεμάλ Ρέις.
fregata_limnos

Η τουρκική φρεγάτα F-247 «Kemal Reis»toyrkiki-fregata

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*