Δύο γυναίκες, προσωρινοί Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Έβρο

Δύο γυναίκες, προσωρινοί Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Έβρο

Δύο γυναίκες είναι οι νέοι προσωρινοί Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Έβρου και βρίσκονται μεταξύ των 116 που τοποθετήθηκαν με Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως.

Πρόκειται για την κ.Δήμητρα Βουρδόγλου, η οποία τοποθετήθηκε Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την κ.Πλακωτή Ελένη, μέχρι πρότινος Διευθύντρια του Μουσικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, η οποία τοποθετήθηκε Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι επιλεγέντες 116 προσωρινοί Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τοποθετήθηκαν σε εφαρμογή του άρθρου 30 του νόμου 4713/2020. Η αντικατάσταση των μέχρι τώρα υπηρετούντων Διευθυντών Εκπαίδευσης κρίθηκε αναγκαία, καθώς η θητεία τους έχει λήξει από τις 31/7/2018, ο νόμος βάσει του οποίου έχουν επιλεγεί έχει κριθεί αντισυνταγματικός και οι τοποθετήσεις ορισμένων εξ αυτών έχουν ήδη ακυρωθεί.

Οι προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης τοποθετούνται για ένα μεταβατικό διάστημα μέχρι να θεσπισθεί και να ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη αναδιοργάνωση των δομών της εκπαίδευσης. Η επιλογή τους έγινε κατόπιν εισήγησης πενταμελούς Συμβουλίου Επιλογής, αποτελούμενου από πανεπιστημιακούς (που προτάθηκαν από τα ΑΕΙ) και ανώτερα στελέχη εκπαίδευσης και διοίκησης, βάσει των επιστημονικών, διδακτικών και διοικητικών προσόντων των υποψηφίων, τα οποία ισχύουν σε ανάλογες περιπτώσεις επιλογής προσωρινών στελεχών εκπαίδευσης.