Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Κισσάριο Σουφλίου – Τι βοήθησε τους Πυροσβέστες (φωτορεπορτάζ)

Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Κισσάριο Σουφλίου – Τι βοήθησε τους Πυροσβέστες (φωτορεπορτάζ)

Τέθηκε υπό έλεγχο πριν από λίγο η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι σε δασώδη περιοχή πάνω από το χωριό Κισσάριο Σουφλίου.


Η φωτιά βρισκόταν σε δύσβατη περιοχή, αλλά η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής τόσο από το Διδυμότειχο όσο και από το Σουφλί, με 3 υδροφόρα οχήματα και πεζοπόρο τμήμα, βοήθησε ώστε να περιοριστεί αρχικά και στη συνέχεια να ελεγχθεί, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί η χρησιμοποίηση του Πυροσβεστικού ελικοπτέρου από την Αλεξανδρούπολη, για ρίψεις νερού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σουφλί: Πυρκαγιά ΤΩΡΑ σε δασώδη περιοχή στο χωριό Κισσάριο

Αυτό που βοήθησε τους Πυροσβέστες αν και η πυρκαγιά βρισκόταν σε δύσβατη περιοχή, ήταν το γεγονός ότι πριν από 3 περίπου εβδομάδες συνεργεία του δήμου Σουφλίου καθάρισαν και άνοιξαν τους αγροτικούς δρόμους πρόσβασης προς στην δασώδη αυτή έκταση πάνω απ’ το Κισσάριο. Έτσι μπόρεσαν να φτάσουν γρήγορα και χωρίς δυσκολίες τα οχήματα στο σημείο και να αρχίσουν οι ρίψεις νερού.

Κι αυτό μάλιστα το επεσήμαναν οι ίδιοι στους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Δημήτρη Δαρούση και Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Πιτιακούδη, οι οποίοι βρέθηκαν σχεδόν αμέσως στο σημείο της πυρκαγιάς και έθεσαν στη διάθεση των Πυροσβεστών μηχανήματα του δήμου, αν χρειαζόταν να κάνουν παρεμβάσεις. Κάτι που τελικά δεν απαιτήθηκε.