Από Ρουμανία και Βουλγαρία τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα στη χώρα _Δείτε πίνακες

Από Ρουμανία και Βουλγαρία τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα στη χώρα _Δείτε πίνακες

Από την Ρουμανία και την Βουλγαρία ήρθαν στην χώρα τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που εξέδωσε σήμερα η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης.


Σύμφωνα με τα στοιχεία τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα καταγράφονται από τις εξής πέντε χώρες: ΡουμανίαΒουλγαρίαΣερβίαΑλβανία και Σουηδία.

Συγκεκριμένα από το άνοιγμα των συνόρων μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα: 88 κρούσματα από τη Ρουμανία, 86 από τη Βουλγαρία, 80 από τη Σερβία, 63 από την Αλβανία και 29 από τη Σουηδία.

Όσον αφορά τον οδικό τουρισμό, ο οποίος στη συντριπτική πλειοψηφία φέρνει ξένους τουρίστες στον Έβρο και γενικότερα την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τα 53 εισαγόμενα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, προφανώς όσο λειτουργούσαν τα μεθοριακά σημεία εισόδου και τα 143 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου υπάρχει και το Τελωνείο Προμαχώνα που είναι και η πύλη εισόδου για Ρουμάνους και Βούλγαρους τουρίστες.

Να θυμίσουμε επίσης, τον τεράστιο “θόρυβο” και τις συνεχείς διαμαρτυρίες πολλών θεσμικών εκπροσώπων και φορέων στον Έβρο και γενικότερα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, αρκετοί από αυτούς μάλιστα λειτουργώντας υποκριτικά και ανεύθυνα μόνο για μικροπολιτικά συμφέροντα και εντυπώσεις, οι οποίοι επικαλούνταν… καταστροφή επειδή δεν επιτρέπονταν να έρχονται από όλους τους μεθοριακούς σταθμούς (Ορμένιο, Κυπρίνος, Νυμφαία, Εξοχή) Ρουμάνοι και Βούλγαροι για Σαμοθράκη, Θάσο. 

Συνολικά από τη 1η Ιουλίου μέχρι και τις 16 Αυγούστου ο αριθμός των εισερχομένων ατόμων στη χώρα ανέρχεται σε 2.592.853. Από αυτούς οι 2.068.408 εισήλθαν από τα αεροδρόμια, οι 140.051 από λιμάνια και οι 384.394 από τα χερσαία σύνορα.

Το ίδιο διάστημα, δηλαδή από 1η Ιουλίου μέχρι και 16 Αυγούστου, έχουν διενεργηθεί συνολικά 319.379 τεστ COVID-19.
Δείτε εδώ τα στατιστικά στοιχεία που εξέδωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

enimerosi-AUG18-final-_1_-2

Πηγή: protothema.gr

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*