Μαυρίδης: Απ’ ευθείας αναθέσεις 25.000 ευρώ Ιούλιο-Αύγουστο για παγκάκια, έπιπλα, ξυλεία στον ίδιο προμηθευτή

Μαυρίδης: Απ’ ευθείας αναθέσεις 25.000 ευρώ Ιούλιο-Αύγουστο για παγκάκια, έπιπλα, ξυλεία στον ίδιο προμηθευτή

Παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις του, για αλλαγή στάσης στο θέμα των απ’ ευθείας αναθέσεων και την παραδοχή του ότι ίσως έκανε και ο ίδιος λάθος στην προηγούμενη θητεία του και αδίκησε κάποιους συγκεκριμένους επαγγελματίες αποκλείοντας τους, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης φαίνεται να συνεχίζει την ίδια τακτική.

Να ξεκαθαρίσουμε αρχικά, ότι οι απ’ ευθείας αναθέσεις μέχρι το ποσό των 20.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ. Όμως, από μια απλή ματιά στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ του δήμου Ορεστιάδας για παράδειγμα, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι από την αρχή Ιουλίου έως και τώρα, μέσα σε 50 ημέρες δηλαδή, δόθηκε στον ίδιο προμηθευτή για παγκάκια, έπιπλα και ξυλεία στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Ορεστιάδας, Νέας Βύσσας, Κυπρίνου και Τριγώνου, το ποσό των 25.000 ευρώ περίπου και συγκεκριμένα 24.650. Πρόκειται για την εταιρεία “ΠΕΤΡΕΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΟΙΚΟΣ ΕΠΙΠΛΩΝ στον Σάκκο Ορεστιάδας”. Στο ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα, ο επόμενος με το ίδιο αντικείμενο που πήρε απ’ ευθείας αναθέσεις από τον δήμο Ορεστιάδας και συγκεκριμένα ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ με έδρα την Ορεστιάδα, βλέπουμε στην  ΔΙΑΥΓΕΙΑ ότι βρίσκεται στις 8.400 ευρώ.

Προφανώς και δεν είναι οι μοναδικοί επαγγελματίες ή επιχειρήσεις στο συγκεκριμένο είδος στην περιοχή της Ορεστιάδας και δεν γνωρίζουμε αν οι υπόλοιποι ενημερώθηκαν να καταθέσουν προσφορές ή αν οι ίδιοι δεν θέλουν να πάρουν μέρος στην διαδικασία. Το επισημαίνουμε αυτό, γιατί ο κ.Μαυρίδης ΔΈΧΘΗΚΕ έντονη κριτική από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών-Είναι στο χέρι μας” Σάκη Παπανδρέου για επιλεκτική προτίμηση που αποτελεί πρόκληση σε επαγγελματίες. Μάλιστα ανέφερε έναν επαγγελματία στο θέμα της ξυλείας που το 2019 είχε σε απ’ ευθείας αναθέσεις ποσοστό 75% και ο άλλος πήρε ελάχιστα ευρώ.

ΙΔΟΥ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Απαντώντας λίγες ημέρες αργότερα στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ.Μαυρίδης αφού επανέλαβε τα γνωστά περί λάσπης και προσπάθειας ηθικής του εξόντωσης, είχε τονίσει πως όλα αυτά άλλαξαν. Ότι έλαβε πολύ σοβαρά υπόψη τις διαμαρτυρίες και παρατηρήσεις και μπορεί να είχε κάνει λάθη η δημοτική του αρχή αποκλείοντας κάποιους την προηγούμενη 5ετία, όμως τώρα παίρνουν πολλοί. Μάλιστα τόνισε ότι τους πρώτους 8 μήνες του 2020, άλλοι δύο πήραν και μάλιστα μεγαλύτερες ποσότητες σε θέμα ξυλείας. Μόνο που τα στοιχεία άλλα δείχνουν

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τα στοιχεία όμως (Αποφάσεις δημάρχου και Εντάλματα Πληρωμής) δείχνουν, μόνο από 1η Ιουλίου έως 18 Αυγούστου 2020 με βάση τα επίσημα έγγραφα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ότι στον τομέα της προμήθειας με απ’ ευθείας αναθέσεις για παγκάκια, έπιπλα γραφείου και ξυλεία, ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης έκανε… πέτρα την καρδιά του και ανέθεσε στον κ.Πετρέση περίπου το 70% των προμηθειών του δήμου Ορεστιάδας. ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΟΜΙΜΑ επαναλαμβάνουμε, αλλά θέλουμε να επισημάνουμε την ανακολουθία λόγων και έργων του δημάρχου, που αρέσκεται στα εντυπωσιακά λεκτικά σχήματα στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίες μάλιστα μεταδίδονται και ζωντανά από την Δημοτική Τηλεόραση και το “Ράδιο Έβρος”.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

9 Ιουλίου-Ξυλεία για Δ.Ε.Ορεστιάδας-ΠΕΤΡΕΣΗΣ

22 Ιουλίου-Έπιπλα Δήμος Ορεστιάδας-ΠΕΤΡΕΣΗΣ

22 Ιουλίου-Παγκάκια Δ.Ε.Ορεστιάδας-ΠΕΤΡΕΣΗΣ

31 Ιουλίου-Έπιπλα Δ.Ε.Βύσσας-ΠΕΤΡΕΣΗΣ

11 Αυγούστου-Παγκάκια ΤριγώνοΥ-ΠΕΤΡΕΣΗΣ

14 Αυγούστου Παγκάκια Κυπρίνος-ΠΕΤΡΕΣΗΣ

14 Αυγούστου-Ξυλεία Νέας Βύσσας-ΠΕΤΡΕΣΗΣ

14 Αυγούστου-Παγκάκια Νέας Βύσσας-ΠΕΤΡΕΣΗΣ

Το ίδιο χρονικό διάστημα, ο άλλος επαγγελματίας με το ίδιο αντικείμενο, ο κ.Καπετανίδης πήρε ή πληρώθηκε από τον δήμο Ορεστιάδας 8.400 ευρώ.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

31 Ιουλίου-Παγκάκια Τρίγωνο -Καπετανίδης

6 Αυγούστου-Παγκάκια Κυπρίνου-Καπετανίδης

Αυτά τα στοιχεία μόνο τις τελευταίες περίπου 50 ημέρες μέσα από τα επίσημα έγγραφα του δήμου Ορεστιάδας στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.