Συνεχίζονται τα σχόλια ικανοποίησης στη Λήμνο, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη

Συνεχίζονται τα σχόλια ικανοποίησης στη Λήμνο, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη

Συνεχίζονται τα σχόλια και τα ρεπορτάζ που εκφράζουν ικανοποίηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου με Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες μέσω του “Αδαμάντιος Κοραής”, στα ΜΜΕ του συγκεκριμένου νησιού. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά πριν λίγο το limnosnea.gr: 

“Μια που δεν είχα θέμα για ανάρτηση πήγα στην άφιξη του ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη.

Βγήκαν καμιά  50ρια και έφυγαν 25 με 30 επιβάτες , κυρίως  νέοι και σακκιδιούχοι.

Βγήκαν και με αυτοκίνητο γύρω στους  30 με 40…

Νάτο  το  ΘΕΜΑ.

Η γραμμή, με διορθώσεις,  έχει μέλλον!”

Αντί να σχολιάζουν στη Σαμοθράκη, ας

εφαρμόσουν… επιθετική τουριστική τακτική

Την ίδια στιγμή πάντως υπάρχουν… φωνές στην Σαμοθράκη που αρχίζουν να υποστηρίζουν ότι ίσως ήταν λάθος η επιμονή των θεσμικών φορέων του νησιού για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Λήμνο, γιατί έτσι… χάνονται επιβάτες από την Αλεξανδρούπολη, μια και πολλοί Εβρίτες επιλέγουν την Λήμνο για τις διακοπές τους αυτό το καλοκαίρι, λόγω των 3 εβδομαδιαίων δρομολογίων.

Αντί πάντως να… γκρινιάζουν (μόνιμο φαινόμενο αυτό για κάποιους στη Σαμοθράκη), καλύτερα θα ήταν να σχεδιάσουν, να προγραμματίσουν και να σκεφθούν από τώρα την υλοποίηση μιας καμπάνιας μέσω του δήμου Σαμοθράκης, ώστε να προσελκύσουν αυτοί κόσμο που πηγαίνει στην Λήμνο, από άλλα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που την συνδέουν με νησιά όπως η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος. Για παράδειγμα, ο δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κατερίνα Καραμήτσου-Γιαννέλου, δεν βρήκαν λίγο χρόνο ούτε καν να επισκεφθούν την Λήμνο με ένα από τα φετινά δρομολόγια. Να συναντηθούν με τον εκεί δήμαρχο και να δώσουν και συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ καλώντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Λήμνου να βρεθούν για κάποιες ημέρες και στην Σαμοθράκη.

Για να μην προσθέσουμε ότι έπρεπε να το κάνουν και σε Λέσβο, Σάμο και Χίο. Αντί να στέλνει ο κ.Γαλατούμος επιστολές διαμαρτυρίας για το ωράριο των καταστημάτων, ας εφαρμόσει επιθετική τουριστική πολιτική και να αξιοποιήσει στο έπακρο τη νέα αυτή ακτοπλοϊκή σύνδεση, ώστε να προσελκύσει καινούργιους επισκέπτες που είτε μένουν στα συγκεκριμένα νησιά, είτε θα το σκέφτονταν σοβαρά να πάρουν μια… γεύση από την Σαμοθράκη, έστω για μια-δυο ημέρες.