ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Τα μοναδικά… αυγά και ακτινίδια Αλεξανδρούπολης, οι χειρισμοί Κολιού και ο… Σταύρος

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Τα μοναδικά… αυγά και ακτινίδια Αλεξανδρούπολης, οι χειρισμοί Κολιού και ο… Σταύρος

Μετά από 5 χρόνια που δεν είχαμε μπορέσει, λόγω διαφόρων προβλημάτων και συγκυριών να βρούμε χρόνο έστω για λίγες μέρες διακοπών με την οικογένεια, φέτος καταμεσής του κορονοϊού τα καταφέραμε.

Έτσι για μια εβδομάδα… γεμίσαμε λίγο τις μπαταρίες μας, μετά από μία πολύ δύσκολη χρόνια και μία εξίσου αβέβαιη η οποία φαίνεται να μας περιμένει. Με τον κορονοϊό να βρίσκεται ανάμεσα μας, άσχετα αν κάποιοι που επίσης ζουν ανάμεσά μας, δεν το πιστεύουν και φέρονται επιπόλαια.

“Τι σου φταίει ο Κελέτσης”;

Πριν λοιπόν προλάβω να επιστρέψω από τη Ζάκυνθο, με… πήρε από τα μούτρα ένας φίλος μου και άρχισε το κράξιμο. “Τι σου φταίει ρε ο Σταύρος Κελέτσης που πήγε διακοπές στην αγαπημένη του Σαμοθράκη και άρχισες την κριτική, με αφορμή τις φωτογραφίες που ανέβασε στο facebook του από τις βουτιές του στις βάθρες και την παρουσία του στο νησί;

Τι δημοσίευμα είναι αυτό και άρχισες στις… ΠΑΡΛΑΠίπες; Κι όχι μόνο αυτό, αλλά το πήρε και ο Στέφανος Χίος και το αναδημοσίευσε στο makeleio.gr και έγινε χαμός. Ο άνθρωπος πήγε να ξεκουραστεί λίγο, μετά από μια δύσκολη χρονιά. Ξέρεις σε πόσες Επιτροπές συμμετείχε; Στις περισσότερες από κάθε άλλο κυβερνητικό βουλευτή όχι μόνο του Έβρου, αλλά και της Θράκης. Με πρώτη και καλύτερη αυτή για τον Παπαγγελόπουλο”.

Προσπάθησα να του… ψελλίσω ότι για τις συμμετοχές αυτές έπαιρνε και έξτρα οικονομική αποζημίωση για κάθε συνεδρίαση και αν υπολογίσει τον αριθμό των Επιτροπών και τις συνεδριάσεις, ήταν αρκετά τα επιπλέον χρήματα στον μισθό για κάθε μήνα, αλλά με πήρε.,.. μονότερμα ο φίλος μου.

“Με 2.365 ευρώ εισόδημα πως να πάει διακοπές”;

“Κι εσύ δεν πήγες φέτος στην Ζάκυνθο και μας λες ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορούσες να το κάνεις. Κι ο Σταύρος το ίδιο. Όπως είδες και στο Πόθεν Έσχες του για το 2018, δήλωσε εισόδημα 2.365,30 ευρώ για όλο τον χρόνο. Κατά μέσο όρο δηλαδή, ούτε 200 ευρώ τον μήνα έβγαζε ο άνθρωπος ως δικηγόρος που ήταν. Πως ήθελες μετά να πάει διακοπές στη Σαμοθράκη;

Μπορεί να έχει εκεί κτήμα με ελιές και μια μικρή μονοκατοικία όπως άλλωστε φαίνεται και στο Πόθεσν Έσχες του, αλλά έξοδα δεν θα έκανε; Με τόσο ελάχιστα εισοδήματα τσίμα-τσίμα τα έφερνε βόλτα, για να ζήσει αυτός και η οικογένειά του. Τώρα που έγινε βουλευτής και παίρνει έξι, επτά, οκτώ χιλιάδες ευρώ, ούτε και εγώ ξέρω πόσα χιλιάρικα παίρνουν τέλος πάντων και έχει και τις πολλές επιτροπές στις οποίες συμμετέχει, όπου είναι έξτρα αποζημίωση, βρήκε κάποια λεφτά ο άνθρωπος και είπε να πάει στην Σαμοθράκη. Κι αυτό σε ενόχλησε;

Αγαπάει άλλωστε το νησί, του αρέσει και γι’ αυτό το διαφήμισε κιόλας με τα στιγμιότυπα από τις βάθρες, όπου έκανε και τις βουτιές του για να δείξει ότι από φυσική κατάσταση είναι έτοιμος, ακόμα και αν χρειαστεί να υπερασπιστεί την πατρίδα. Άλλωστε είναι συνηθισμένος στις “μάχες” ο Σταύρος. Δεν είδες το ΒΙΝΤΕΟ που του έφτιαξαν οι συνεργάτες του για τον ένα χρόνο της βουλευτικής του θητείας; Έβαλαν τίτλο: “Έναν χρόνο δίνομε μαζί τις μάχες για τον Έβρο”.

“Να ξεχάσει ότι δεν έγινε υφυπουργός”

Οι Εβρίτες βέβαια, κυρίως κάποιοι κακεντρεχείς λένε ότι αυτό το διάστημα… σπάνια τον έβλεπαν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια που ήταν επίσης απών από τα κομματικά και τοπικά γενικότερα δρώμενα. Τότε όμως ήταν κλεισμένος χρόνια στο γραφείο του και μελετούσε τα βιβλία στην τεράστια βιβλιοθήκη που έχει. Ούτε αυτά τα φοβερά πλάνα τα είδες στο ΒΙΝΤΕΟ που… καταΣΚΕΥΑΣαν οι συνεργάτες του.

Τι με κοιτάς έτσι και… ΤΟΥΡΛώνεις τα μάτια;  Άσε που ίσως ήθελε να ηρεμήσει και ξεχάσει ότι δεν έγινε υφυπουργός στον πρόσφατο μίνι ανασχηματισμό. Άλλωστε μετά την παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Κράνη, το είχε πιστέψει ότι μπορεί να ήταν αυτός ο αντικαταστάτης του και το διέδιδε ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Δηλαδή μόνο ο… φίλος σου ο Δημοσχάκης θα είναι από πέρυσι εν αναμονή υπουργός ή υφυπουργός.

Ο Σταύρος από το 2004 περιμένει κάτι τέτοιο. Τώρα που κάνει κουμάντο το Μητσοτακέικο με το οποίο έχει άριστες σχέσεις, γιατί να μην έχει ελπίδες; Εδώ για να καταφέρει να εκλεγεί βουλευτής, “κόπηκε” από υποψήφιος ο Άκης Γεροντόπουλος, αν και ήταν πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και δεύτερος σε ψήφους το 2015, με σχεδόν 13.000 σταυρούς. Όχι μόνο αυτό, αλλά στη συνέχεια που φάνηκε ότι ο Κώστας Χατζημιχαήλ έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική εκλογής, τον “καθάρισαν” και αυτόν σαν… αυγό. Τι σε ενοχλεί λοιπόν και τον σχολιάζεις”;

Τι να του απαντήσω. Με αποστόμωσε και στο τέλος απλά με ρώτησε πως πέρασα στη Ζάκυνθο. Του είπα πως συζητώντας με κάποιους κατοίκους εκεί, νόμισα ότι βρίσκομαι στον Έβρο. Γιατί μου έκαναν παράπονα για τους δημάρχους τους, μια και στον κεντρικό τους πεζόδρομο κυκλοφορούν και εκεί αυτοκίνητα. Σαν το Διδυμότειχο και την Βενιζέλου… ένα πράμα.

Σαν τα αυγά και τα ακτινίδια Αλεξανδρούπολης δεν έχει

Βέβαια είναι όμορφο νησί, έχει και νόστιμα φαγητά, αλλά όπως του επεσήμανα, μια και ανέφερε ότι το νυν Πρόεδρο του ΟΛΑ τον… καθάρισαν σαν αυγό, όσο και αν έψαξα στη Ζάκυνθο, τα φοβερά… αυγά της Αλεξανδρούπολης δεν τα βρήκα πουθενά. “Θυμάμαι μου έφερε ένας φίλος πέρυσι κάτι αυγά από το… Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης (απ’ το Zouras farm νομίζω ήταν), που τέτοια νοστιμιά δεν έχω ξαναγευθεί. Θα τα πλήρωνα όσο-όσο αν τα έβρισκα εκεί” του επεσήμανα.

Θυμήθηκα και κάτι ακόμα. “Στο πρωινό του ξενοδοχείου είχε και διάφορα φρούτα και δοκίμασα μεταξύ άλλων και… ακτινίδια. Ούτε και αυτά συγκρίνονται με τα ακτινίδια που έφαγα μια ημέρα και ήταν επίσης απ’ το Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης. Ασύγκριτα ήταν εκείνα και γι΄αυτό μάλλον θα… εξαφανίζονταν εν ριπή οφθαλμού. Τα έτρωγαν με τα τελάρα οι δικαιούχοι και δεν έμεινε ούτε ένα”.

Η Ζάκυνθος, τηρουμένων των αναλογιών λόγω κορονοϊού, είχε τις ημέρες που ήμουν εκεί αρκετούς ξένους, αλλά περισσότερο Έλληνες ήταν αυτοί που την επισκέπτονται φέτος. Ανάμεσα τους και κάποιοι γνωστοί από διάφορους τομείς που επέλεξαν το νησί αυτό του Ιονίου. Είδα για παράδειγμα κάποια στιγμή εκεί και την… Γιαννάκου.

Ξέρετε, την πρώην υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, που επί των ημερών της ήρθε και η Σχολή Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο. Α, ήταν εκεί και ο… Καζάκος. Ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Καζάκος, που ένα πρωί τον συναντήσαμε να ψάχνει για… Ράφτη και ρωτούσε διάφορους που θα βρει, γιατί είχαν… τρύπες στα ρούχα και ήθελε να τις κλείσει. Όπως μάλιστα έλεγε στους πολίτες, αν δεν έβρισκε τον ίδιο τον ράφτη, θα βολεύονταν και με το… ραφτόπουλο του, τον βοηθό δηλαδή αν είχε.

Οι χειρισμοί του Κολιού παίρνουν άριστα… Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α

Αυτά είναι μερικά από τα ονόματα που μου ήρθαν έτσι… τυχαία στο μυαλό, μαζί με τα αυγά και τα ακτινίδια που δεν μπόρεσα να βρω τόσο νόστιμα όσο είναι αυτά της Αλεξανδρούπολης. Μια και αναφέρθηκα στην πόλη, δεν ξέρω τι θα γίνει με το… κόκκινο άγαλμα-δημιούργημα, που ο δήμος κάνει δημοσκόπηση μέσω του facebook και ζητάει τη γνώμη των πολιτών για την τοποθέτηση του σε άλλο σημείο.

Το σίγουρο είναι ότι ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης και οι άλλοι, θα πρέπει να… στήσουν ένα άγαλμα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Κολιό, για τον αριστοτεχνικό χειρισμό του στο θέμα της Κοινωφελής Δημοτικής Επιχείρησης Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α, Την υπερπαραταξιακή έγκριση και ψήφιση της εννοώ και μάλιστα ακόμα και από 3 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του τέως (τέως, τέως, τέως και με την… βούλα του ΣτΕ για να το χωνέψει) Βαγγέλη Λαμπάκη.

Ο Κολιός... δούλεψε πολύ το θέμα και κατάφερε να εξασφαλίσει συναινέσεις και στηρίξεις που κανένας δεν περίμενε και ούτε είχε σκεφθεί, αφού Κουκουράβας, Σεφεριάδης και Αετόπουλος ψήφισαν υπέρ και ο Θέμης Κυριακίδης λευκό. Ακόμα… ζαλισμένο είναι το “Διευθυντήριο” των Λαμπάκη. Γερακόπουλου, Ουζουνίδη, που με την προσθήκη του Βαταμίδη συνεδριάζει κρυφά από τους άλλους για να αποφασίζει.

Πολλαπλά τα οφέλη για την δημοτική αρχή από όλα αυτά, αφού και το θέμα πέρασε και προχωράει η Κοινωφελής και προκλήθηκε τεράστια εσωστρέφεια στην μείζονα αντιπολίτευση. Ο Κολιός κατάφερε να συνθέσει απόψεις κινούμενος μεθοδικά και  συνθετικά, όπως δηλαδή πρέπει να λειτουργεί ένας Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

Όχι σαν τον προκάτοχο του Κώστα Γκοτσίδη, που μια φορά τον άφησε μόνο του σε συνεδρίαση ο Λαμπάκης και… πλακώθηκε ακόμα και με τους… δικούς του συμβούλους. Κι αυτός ο άνθρωπος… ονειρεύεται και υποψηφιότητα για δήμαρχος… τρομάρα του.

Δεν βάζουν τον… Φαλέκα καλύτερα, για να σταματήσει και το γνωστό, σπαστικό, κλαψιάρικο ύφος που θυμίζει μικρό παιδάκι που διαμαρτύρεται επειδή του πήραν το… ντουζουνούδ’ (έτσι λέμε στο Παλιούρι τα παιδικά παιχνίδια) της γεωθερμίας;

Ο γρίφος με τα… διαφημιστικά ταμπλό

Άσχετο με το προηγούμενο. Λίγο πριν κλείσουμε την συζήτηση που είχα με τον φίλο μου για τον Κελέτση, μου έβαλε έναν γρίφο, που δεν κατάφερα να λύσω και με… έκραξε άλλη μια φορά. “Ξέρεις μέχρι που μπορεί να φτάσει κάποιος για μερικά διαφημιστικά ταμπλό”, με ρώτησε. Όταν τον κοίταξα με απορία, συνέχισε: “Αυτά ρε συ, που κολλάνε πάνω τις διαφημιστικές αφίσες και υπάρχουν και στην Αλεξανδρούπολη, όπως και στις άλλες πόλεις”;

Όταν συνέχισα να τον κοιτώ αμήχανος, μου πέταξε ένα: “Καλά ρε. Εγώ πίστευα ότι είσαι αετός σε κάτι τέτοια και τα.. πιάνεις εύκολα. Αλλά εσύ ούτε καν… ΑΕΤΟΠΟΥΛΟ (άντε πάλι με τα κεφαλαία) δεν αποδεικνύεσαι” μου πέταξε και έφυγε εκνευρισμένος. Ακόμα ψάχνω να βρω τι είχε στο μυαλό του όταν μου τα έλεγε αυτά.

Ο… Ναρκαλιευτής

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*