Και πολύ άργησε: Παραιτήθηκε ο Σύμβουλος Ασφαλείας του Πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Διακόπουλος

Και πολύ άργησε: Παραιτήθηκε ο Σύμβουλος Ασφαλείας του Πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Διακόπουλος

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού Αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, μετά τις χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή ότι το “Oruc Reis” έκανε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. 

Έγινε δεκτή η παραίτηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα λέγαμε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη πολύ άργησε. Όχι από χθες που με φοβερή επιπολαιότητα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού δήλωσε όσα στη συνέχεια μάταια προσπάθησε να ανασκευάσει, αλλά για κάποιες θέσεις που έχει διατυπώσει όλο το προηγούμενο διάστημα. Θέσεις που αρκετοί θεωρούσαν ότι έδειχναν… διάθεση υποχωρητικότητας.

«Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου. Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα» δήλωσε ο κ. Διακόπουλος.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαρίστησε τον κ. Διακόπουλο για τις υπηρεσίες του.

Τι είπε την Τρίτη ο Διακόπουλος για τα ελληνοτουρκικά

Το πρωί της Τρίτης ο  αντιναύχαρχος εν αποστρατεία, Αλέξανδρος Διακόπουλος, μιλώντας στο Open, για την Ανατολική Μεσόγειο και τα ελληνοτουρκικά είπε: «Όπως γνωρίζουμε το Oruc Reis συνοδεία πλοίων έχει μπει στην παράνομη Navtex και εκτελεί το σχεδιάγραμμα ερευνών. Δεν μπορεί όταν έχει βγει όλος ο στόλος μιας χώρας που είναι παραβατική και λειτουργεί εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να έκανε ότι δεν συμβαίνει τίποτα», σημείωσε ο κ. Διακόπουλος.


Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Έχει κάνει έρευνες. Το θέμα είναι λίγο πιο περίπλοκο όμως. Έχει κάνει έρευνες, να μην κοροϊδευόμαστε. Η όλη κίνησή του, όμως, δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός της παρουσίας του. Τις πρώτες μέρες δεν έκανε καθόλου έρευνες. Όταν εμείς το “σηκώσαμε” ότι δεν κάνει έρευνες, βγήκε λίγο εκτός, άπλωσε τα καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες.

Κάποια στιγμή σήκωσε λίγο καιρό και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει βγάλει δεν έχει βγάλει δύο. Μαρκάρει την περιοχή του. Από ‘κει και πέρα δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει και έρευνες έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

Πηγή: protothema.gr

 

Ένα σχόλιο

  1. Ή έβλεπε καί ακουγε πραγματα πού δεν μπορούσε να συμβιβαστει ως Αξιωματικός! Ή τον πιεζαν να κάνει πραγματα πού δεν μπορούσε να συμβιβαστει ως Αξιωματικός, οπότε γεμισε το μάτι του, αγανακτησε και την κοπανησε. Και καλά εκανε. Και πολύ έκατσε…

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*