Στην εταιρεία Σταύρου Βαβία-Ραδιόγλου με απευθείας ανάθεση, οι απολυμάνσεις κτιρίων απ’ την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Στην εταιρεία Σταύρου Βαβία-Ραδιόγλου με απευθείας ανάθεση, οι απολυμάνσεις κτιρίων απ’ την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Στην εταιρεία ECOPEST SERVICES, που ανήκει στον περιφερειακό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Σταύρο Βαβία, της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” του Χριστόδουλου Τοψίδη, δόθηκαν με απευθείας ανάθεση οι απολυμάνσεις κτιρίων όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης.

Η ανάθεση στην συγκεκριμένη εταιρεία που εκτός του κ.Βαβία ανήκει και στους Νίκο Ραδιόγλου και Σ.Ποτουρίδη, ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 7.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α και φυσικά έγινε ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΟΜΙΜΑ, όπως αναφέρεται και στο σχετικό έγγραφο.

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ χθες Τρίτη 18 Αυγούστου, η συγκεκριμένη απευθείας ανάθεσης αφορά την παροχή υπηρεσιών απολύμανσης των κτιρίων όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης – Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του ΚΕΣΥ στο πλαίσιο μέτρων πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού υπό της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Έβρου. Όπως αναφέρει η απόφαση:

Η δαπάνη, συνολικού ύψους 7.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α αφορά την ανάθεση στην εταιρία ECOPEST SERVICES, ΒΑΒΙΑΣ Σ.- ΡΑΔΙΟΓΛΟΥ Ν.- ΠΟΤΟΥΡΙΔΗΣ Σ. Ο.Ε., ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ-ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ-ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ, 11ης Διλοχίας Μηχανικού 18, Ορεστιάδα.

Τονίζεται επίσης ότι προκειμένου να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον, έχουν προηγηθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία (έρευνα αγοράς, κατάθεση προσφορών, πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος όπου απαιτείται. Όπως φαίνεται και από το σχετικό έγγραφο στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ενημερώθηκε για την απόφαση άλλη μια εταιρεία με έδρα την Θεσσαλονίκη, η οποία προφανώς θα ήταν η δεύτερη που κατέθεσε προσφορά.

Όμως επιλέχθηκε η εταιρεία των Σταύρου Βαβία-Ραδιόγλου-Ποτουρίδη, γιατί προφανώς έκανε καλύτερη οικονομική προσφορά και η περιφερειακή αρχή του Χρήστου Μέτιου λειτουργεί με γνώμονα τη νομιμότητα, άσχετα σε ποιον ανήκει κάποια εταιρεία. Αν δηλαδή είναι περιφερειακού συμβούλου που της ασκεί αντιπολίτευση ή σε φίλο και πρώην συνέταιρο (Ραδιόγλου) του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ.Τοψίδη.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΒΑΒΙΑΣ-ΡΑΔΙΟΓΛΟΥ-ΠΟΤΟΥΡΙΔΗΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ