ΒΙΝΤΕΟ: Παραδοχή-ΣΟΚ του δημάρχου Β.Μαυρίδη, ότι… μεθοδεύονται με επαγγελματίες οι αναθέσεις του δήμου!!!

ΒΙΝΤΕΟ: Παραδοχή-ΣΟΚ του δημάρχου Β.Μαυρίδη, ότι… μεθοδεύονται με επαγγελματίες οι αναθέσεις του δήμου!!!

-“Αδερφέ, δώσε την λάμπα 2,90 ευρώ να την πάρω από σένα, για να μπορέσω να τον πετάξω τον Αθηναίο απέξω”

Σε μια κυνική και συνάμα σοκαριστική παραδοχή προχώρησε ο δήμαρχος Ορεστιάδας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Βασίλης Μαυρίδης, κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου τον περασμένο Ιούλιο.

Προσπαθώντας να απαντήσει στην έντονη κριτική που του άσκησε η αντιπολίτευση για τις απ’ ευθείας αναθέσεις και τις προτιμήσεις σε συγκεκριμένους επαγγελματίες και θέλοντας να δείξει ότι δεν μπορεί να αποκλείσει κανέναν ο ίδιος, παραδέχθηκε στη συνέχεια το ακριβώς αντίθετο. Ότι δηλαδή μπορεί να συνεννοείται και να μεθοδεύει ο ίδιος με συγκεκριμένους επαγγελματίες την προσφορά που θα κάνουν στον δήμο Ορεστιάδας, μειώνοντας τις απαιτήσεις που έχουν αρχικά, ώστε να είναι φθηνότεροι από τους άλλους και να… πάρουν αυτοί την δουλειά. Το ανέφερε βέβαια αυτό λέγοντας ότι θέλει να δίνονται οι αναθέσεις σε ντόπιους επιχειρηματίες και να αποκλείονται οι… Αθηναίοι, αλλά και να εξασφαλίζονται καλύτερες τιμές για τον δήμο, Όμως αν αυτό συμβαίνει στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, πως να μην σκεφθεί κάποιος ότι μπορεί να γίνει και μεταξύ επαγγελματιών της περιοχής;

Είπε συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ο κ.Μαυρίδης: “Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που κάνετε. Μιλάτε για αποκλεισμούς, ενώ υπάρχει η νομική δυνατότητα να έρθει ο οποιοσδήποτε”. Στη συνέχεια βέβαια παραδέχθηκε ότι για μια σειρά λόγους προτίμηση σε κάποιους προμηθευτές του δήμου. Κάτι άλλωστε που όποιος ρίξει μια απλή ματιά στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ το διαπιστώνει.  “Υπάρχει όντως, ξεκάθαρα θα το πω, μία προτίμηση σε κάποιους συγκεκριμένους προμηθευτές για τους λόγους που προανέφερα. Μην στοχοποιείτε συγκεκριμένους για να κερδίσετε εντυπώσεις. Και αυτή η στοχοποίηση ελευθέρων επαγγελματιών που προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους και να έχει όφελος ο δήμος με τις τιμές που πετυχαίνουμε. Γιατί κάποιες φορές, εγώ θα τα πω έξω από τα δόντια. Μπορείς να φωνάξεις τον χι Σάκη Παπανδρέου που πουλάει λάμπες και να του πεις:

-Αδερφέ, έρχεται ο άλλος και δίνει 3 ευρώ την λάμπα. Εσύ με την έδινες 3,30. Μη βγάζεις κέρδος 80 λεπτά, δώστην 2,90 να την πάρω από σένα, για να μπορέσω να τον πετάξω τον Αθηναίο απέξω. Και στο κάνει. Με μικρό περιθώριο κέρδους”.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ με το χαρακτηριστικό απόσπασμα και την σοκαριστική παραδοχή του δημάρχου Ορεστιάδας αλλά και Προέδρου της ΠΕΔ Βασίλη Μαυρίδη, στο δημοτικό συμβούλιο στις 7 Ιουλίου 2020.

Με βάση λοιπόν την ομολογία του δημάρχου κ.Μαυρίδη, που είναι παράλληλα και ως Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜ-Θ επικεφαλής και όλων των συναδέρφων του, μπορεί να φωνάζει κάποιον επαγγελματία της επιλογής του και να του γνωστοποιεί την προσφορά ανταγωνιστή του, ώστε να κάνει αυτός χαμηλότερη και να πάρει την… δουλειά. Μπορεί να επικαλείται ότι αυτό συμβαίνει για να πετυχαίνει καλύτερες τιμές ο δήμος Ορεστιάδας και να αποκλείονται οι… Αθηναίοι ή όσοι δεν είναι της περιοχής, αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί πως δεν συμβαίνει το ίδιο και μεταξύ δυο ή τριών ντόπιων επαγγελματιών, ώστε να επιλεγεί τελικά για την απ’ ευθείας ανάθεση λόγω καλύτερης τιμής, αυτός που κλήθηκε να συζητήσει;

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*