Σαμοθράκη: Εντοπίστηκε τα μεσάνυχτα τραυματισμένος σε δύσβατο σημείο, ο 26χρονος που αγνοούνταν επί μια ημέρα

Σαμοθράκη: Εντοπίστηκε τα μεσάνυχτα τραυματισμένος σε δύσβατο σημείο, ο 26χρονος που αγνοούνταν επί μια ημέρα

-Σήμερα το πρωί η επιχείρηση διάσωσης του από τους άνδρες της ΕΜΑΚ που έμειναν όλη νύχτα δίπλα του

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες το βράδυ εντοπίστηκε από ανιχνευτές κατοίκους της Σαμοθράκης και κλιμάκιο ανδρών της ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής, ο 26χρονος Ισπανός που αγνοούνταν από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης στο νότιο τμήμα του νησιού, όπου είχε πάει μαζί με άλλα άτομα για πεζοπορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός αλλοδαπός έπεσε σε δύσβατο σημείο και τραυματίστηκε, ενημέρωσε τους υπόλοιπους με το κινητό τους να καλέσουν βοήθεια, αλλά αυτοί αφού ενημέρωσαν στη συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο. Στο μεταξύ τελείωσε η μπαταρία του κινητού του και έτσι δεν ήταν εφικτός ο εντοπισμός του. Αν και όλη την ημέρα συνεργεία της ΕΜΑΚ που ασχολούνται με διασώσεις σε παρόμοιες καταστάσεις, αλλά και έμπειροι ανιχνευτές κάτοικοι της Σαμοθράκης έψαξαν στην περιοχή, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον τραυματία.

Αυτό συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και επειδή οι συνθήκες τη νύχτα δεν ήταν οι ιδανικές για την επιχείρηση διάσωσης του και φυσικά λόγω του πολύ δύσβατου και δύσκολου σημείου, αποφασίστηκε όλη τη νύχτα να παραμείνουν κάποιοι άνδρες της ΕΜΑΚ μαζί του και μόλις ξημέρωνε σήμερα το πρωί να αρχίσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης του. Παράλληλα ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο να βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να τον παραλάβει και να γίνει η διακομιδή του στο Κέντρο Υγείας του νησιού και αν κριθεί απαραίτητο στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Δεν είναι φυσικά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο στην Σαμοθράκη, αφού κάθε καλοκαίρι κυρίως αλλοδαποί που δεν γνωρίζουν την δύσβατη και επικίνδυνη ορεινή περιοχή, κυρίως στις Βάθρες, γλιστρούν και πέφτουν σε φαράγγια και άλλα δύσβατα σημεία, με αποτέλεσμα να τραυματίζονται πολλές φορές σοβαρά και άλλοι να χάνουν και την ζωή τους.