Διδυμότειχο: Νυχτερινή επιχείρηση μεταφοράς των τραυματισμένων και με κορονοϊό λαθρομεταναστών, στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Διδυμότειχο: Νυχτερινή επιχείρηση μεταφοράς των τραυματισμένων και με κορονοϊό λαθρομεταναστών, στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με νυχτερινή επιχείρηση λίγο πριν τις 11 χθες το βράδυ, μεταφέρθηκαν από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, οι 7 τραυματίες λαθρομετανάστες, από τους οποίους μάλιστα οι 5 διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό και έπρεπε να νοσηλευθούν σε Νοσοκομείο Αναφοράς.

Οι δυο από τους τραυματίες άλλωστε είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση και ο ένας μεταφέρθηκε διασωληνωμένος. Στην συγκεκριμένη διακομιδή πήραν μέρος 3 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ τους συνόδευε και ένα περιπολικό της αστυνομίας, για… κάθε ενδεχόμενο. Χωρίς τις σειρήνες τους να ηχούν, αλλά με αναμμένους τους φάρους, είναι φυσικό να προκάλεσαν ερωτηματικά σε όσους κινούνταν εκείνη την ώρα στον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου, μεταξύ των οποίων και στο Evros-news.gr. Με δεδομένο το τραγικό δυστύχημα της προηγουμενης βραδιάς αναζητήσαμε εξήγηση και προέκυψε ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ μας για την καραντίνα των 20 γιατρών και νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διδυμότειχο: Σε καραντίνα 20 γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου λόγω κρουσμάτων κορονοϊού 5 λαθρομεταναστών

Να θυμίσουμε ότι και οι 7 τραυματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης. ενώ ένας ακόμα που βρισκόταν μαζί τους δυστυχώς έχασε την ζωή του, όταν το αυτοκίνητο με το οποίο τους μετέφεραν δυο αλλοδαποί διακινητές, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω στις προστατευτικές μπάρες στην περιοχή της Δαδιάς.

Αντί λοιπόν να μεταφερθούν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, για ανεξήγητο λόγο έγινε η διακομιδή τους σε αυτό του Διδυμοτείχου, όπου διαπιστώθηκαν ότι ο ένας έχασε την ζωή του, ενώ από τους υπόλοιπους οι περισσότεροι υποβλήθηκαν σε συνεχή χειρουργεία αφού κάποιοι έφεραν πολλαπλά και σοβαρά τραύματα.

Παράλληλα, όπως συμβαίνει πλέον σε τέτοιες περιπτώσεις, τους πήραν δείγμα για να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού. Τα αποτελέσματα που βγήκαν χθες το μεσημέρι και έδειξαν ότι 5 από αυτούς ήταν θετικοί στον Covid-19, προκάλεσαν συναγερμό στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και πάνω από 20 υγειονομικοί, 10 γιατροί και άλλοι τόσοι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που με τον έναν ή άλλο τρόπο ήρθαν σε επαφή μαζί τους, τέθηκαν αυτόματα σε καραντίνα.

Όλοι αυτοί, με πρώτο και καλύτερο τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Βασίλη Γαλάνη, που ως εφημερεύον επικεφαλής της Χειρουργικής Κλινικής εγχείρησε τους τραυματίες, θα παραμείνουν στα σπίτια τους ως την ερχόμενη Τετάρτη για προληπτικούς λόγους. Τότε θα υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού και αν είναι αρνητικοί θα επιστρέψουν στα καθήκοντα τους. Αν βρεθούν θετικοί, θα ακολουθηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.