Σαμοθράκη: Με ελικόπτερο η διάσωση και μεταφορά στην Αλεξανδρούπολη, του νεαρού που τραυματίστηκε σε δύσβατο σημείο

Σαμοθράκη: Με ελικόπτερο η διάσωση και μεταφορά στην Αλεξανδρούπολη, του νεαρού που τραυματίστηκε σε δύσβατο σημείο

Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε σήμερα το πρωί στην Σαμοθράκη, με χρησιμοποίηση ελικοπτέρου που ήρθε από την Λέσβο, προκειμένου να γίνει η διάσωση και μεταφορά του 26χρονου Ισπανού περιπατητή, ο οποίος έπεσε και τραυματίστηκε σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Γυάλι στο νότιο τμήμα του νησιού.

Ο νεαρός αγνοούνταν από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, αφού τέλειωσε η μπαταρία του κινητού του και παρά τις προσπάθειες των Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαμοθράκης, ομάδας της ΕΜΑΚ και έμπειρων ιχνηλατών κατοίκων της Σαμοθράκης, βρέθηκε τελικά χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκαν 6 ώρες για να φτάσουν όλοι αυτοί στο σημείο και βρήκαν τον Ισπανό να είναι μαζί με έναν Δανό τουρίστα, που έμεινε και αυτός μαζί του για να τον προσέχει.

Επειδή όμως τη νύχτα δεν μπορούσε να γίνει επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης, μόλις ξημέρωσε έφτασε ελικόπτερο από τη Λήμνο, το οποίο κατέβασε το ειδικό φορείο όπου τοποθετήθηκε ο τραυματίας καιμτον αβέβασε πάνω, ενώ στη συνέχεια με το ειδικό σχοινί τράβηξε και τον Δανό. Τους μετέφερε στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, όπου τους παρέλαβε ασθενοφόρο και τους μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις.