Αλεξανδρούπολη: O δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης στην τελετή υπογραφής της βουλγαρικής συμμετοχής στο έργο του σταθμού LNG

Αλεξανδρούπολη: O δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης στην τελετή υπογραφής της βουλγαρικής συμμετοχής στο έργο του σταθμού LNG

Στην τελετή υπογραφής για τη συμμετοχή της βουλγαρικής εταιρείας Bulgartransgaz στο έργο του Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης,  παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσία των Πρωθυπουργών Ελλάδας και Βουλγαρίας, κκ. Κυριάκου Μητσοτάκη και Μπόικο Μπορίσοφ.

Το έργο του Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης αποτελεί ένα σύγχρονο, πρωτοποριακό και υψηλής τεχνολογίας έργο που θα διασφαλίσει νέες ποσότητες φυσικού αερίου για την τροφοδοσία της ελληνικής και της περιφερειακής αγοράς της ΝΑ Ευρώπης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διεύρυνση των πηγών και των οδών προμήθειας φυσικού αερίου, στην προώθηση του ανταγωνισμού προς όφελος του τελικού καταναλωτή, στην ασφάλεια εφοδιασμού της Ελλάδας και των Βαλκανικών χωρών, στη βελτίωση της αξιοπιστίας και της ευελιξίας του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου καθώς και των Περιφερειακών και Διευρωπαϊκών Συστημάτων αλλά και στην ενίσχυση των περιβαλλοντικών στόχων της χώρας.

Η χωροθέτηση του νέου τερματικού σταθμού  LNG στην Αλεξανδρούπολη ενισχύει τον γεωπολιτικό χαρακτήρα της περιοχής μας, καθιστώντας την Αλεξανδρούπολη ενεργειακό κόμβο, ενώ με την επένδυση αυτή τονώνεται η δυναμική ανάπτυξης της ακριτικής μας περιφέρειας.