Εισαγγελία Ορεστιάδας: Κατεπείγουσα Προκαταρκτική εξέταση για το νερό της Ν.Βύσσας, μετά το δημοσίευμα μας

Εισαγγελία Ορεστιάδας: Κατεπείγουσα Προκαταρκτική εξέταση για το νερό της Ν.Βύσσας, μετά το δημοσίευμα μας

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης είχαμε στην Ορεστιάδα, μετά το δημοσίευμα του Evros-news.gr για το σοβαρό πρόβλημα με το βρώμικο νερό, γεμάτο μαγγάνιο στη Νέα Βύσσα και τις διακοπές νερού στο Ορμένιο, αφού διέταξε Κατεπείγουσα Προκαταρκτική Εξέταση.

Ο υπεύθυνος του ιστοσελίδας μας Κώστας Πιτιακούδης παρουσιάστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ορεστιάδας μετά από την Κατεπείγουσα Εισαγγελική Παραγγελία και έδωσε ένορκη κατάθεση για το συγκεκριμένο δημοσίευμα και όσα γνωρίζει γενικότερα για την συγκεκριμένη υπόθεση. Φυσικά επειδή η συγκεκριμένη έρευνα  της Δικαιοσύνης βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν μπορούμε να αναφέρουμε όσα κατέθεσε για το πρόβλημα που προέκυψε στη Ν.Βύσσα, με τις βρύσες να τρέχουν βρώμικο νερό, με λάσπη και μαγγάνιο επί ημέρες και συγκέντρωσε τις έντονες έως οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων κατά των υπευθύνων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης και φυσικά συνολικά της δημοτικής αρχής του Βασίλη Μαυρίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσελεμπής: Βρώμικο νερό στη Ν.Βύσσα; Φταίνε τα… σκόρδα – Έλλειψη στο Ορμένιο; Η… ΔΕΗ, όχι εμείς

Το σίγουρο είναι ότι θα κληθούν να καταθέσουν και οι καθ ύλην αρμόδιοι και υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΟ, ο Πρόεδρος της και δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης που είναι ο πρώτος στην ιεραρχία, αν και ο ίδιος απέφυγε να δώσει έστω και την παραμικρή εξήγηση. Φυσικά θα κληθεί και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΟ Δημήτρης Τσελεμπής, ο οποίος επιβεβαίωσε και τα δυο δημοσιεύματα του Evros-news.gr και παραδέχθηκε ότι και διακοπές νερού υπήρξαν στο Ορμένιο την Πέμπτη 30 Ιουλίου σε συνθήκες καύσωνα, αλλά και πρόβλημα με το νερό που έτρεξε στις βρύσες των κατοίκων της Ν.Βύσσας υπήρξε, αν και επικαλέστηκε διάφορες δικαιολογίες για να αποποιηθεί των ευθυνών του.

Αναγκάστηκαν να βγάλουν σήμερα ανακοίνωση της ΔΕΥΑΟ,

για διακοπή νερού στη Ν.Βύσσα και… καθαρισμό δικτύου

Κατά διαβολική σύμπτωση, την ώρα που ο υπεύθυνος του Evros-news.gr Κώστας Πιτιακούδης κατέθεσε στο Δικαστικό Μέγαρο Ορεστιάδας ως μάρτυρας στο πλαίσιο της Κατεπείγουσας Προκαταρκτικής Εξέτασης, οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΟ αναγκάστηκαν να εκδώσουν ανακοίνωση για διακοπή νερού σήμερα από τις 10 έως τις 12 στη Νέα Βύσσα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επισημάνουμε, ότι τονίζεται παράλληλα ότι θα ακολουθήσει… καθαρισμός του δικτύου, προφανώς για να δικαιολογηθεί νέα, πιθανή εμφάνιση νερού με λάσπη και μαγγάνιο. Στην ιστοσελίδα μας πάντως δεν στάλθηκε η ανακοίνωση, άγνωστο γιατί, αλλά την διαβάσαμε στο σάιτ του υπαλλήλου της Δημοτικής Τηλεόρασης Ορεστιάδας και την δημοσιεύουμε για να ενημερωθείτε:

 

Σήμερα Δευτέρα 24-8-2020 από 10:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ. θα γίνει διακοπή υδροδότησης στην Κάτω Βύσσα, λόγω βλάβης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης και στη συνέχεια θα γίνει καθαρισμός του δικτύου.

Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ
ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
Δ.Ε.Υ.Α.Ο.
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Να θυμίσουμε ότι στο θέμα που αναδείξαμε εμείς, δεν είχε υπάρξει καμιά ανακοίνωση της ΔΕΥΑΟ ούτε για τις διακοπές νερού που σημειώθηκαν στη Νέα Βύσσα, ούτε για καθαρισμό του δικτύου που θα ακολουθούσε, ούτε φυσικά μετά τις συνεχείς διαμαρτυρίες, τον “θόρυβο” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ρεπορτάζ μας, δεν εκδόθηκε κάποια ανακοίνωση που να έδινε εξηγήσεις για όσα συνέβησαν και διαβεβαιώσεις στους δημότες-καταναλωτές για την ποιότητα του νερού, ώστε να μην ανησυχούν. Σε εμάς τουλάχιστον στο Evros-news.gr δεν στάλθηκε, αλλά δεν είδαμε να δημοσιεύεται ούτε και στα ΜΜΕ των υπαλλήλων της Δημοτικής Τηλεόρασης, παίρνοντας ενδεχομένως αυτά κάποια… πάσα απ’ τον κ.Τσελεμπή, τον οποίο εκείνες τις ημέρες εκθείαζαν ότι είναι καλός στο μπάσκετ και στα “καρφώματα”