Τέλος ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός Τοψίδη. Κατέρρευσε παταγωδώς ο… ΔΕΣ-ΜΟΣ με ΣΥΡΙΖΑ-Κατσιμίγα – Εκτεθειμένοι Αμοιρίδης, Πατακάκης, Επιμελητήρια

Τέλος ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός Τοψίδη. Κατέρρευσε παταγωδώς ο… ΔΕΣ-ΜΟΣ με ΣΥΡΙΖΑ-Κατσιμίγα – Εκτεθειμένοι Αμοιρίδης, Πατακάκης, Επιμελητήρια

Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός του επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” Χριστόδουλου Τοψίδη, είχε ημερομηνία λήξης και κατέρρευσε παταγωδώς την Παρασκευή 21 Αυγούστου, με την τεράστια ήττα του στο θέμα ορισμού μελών από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ, στη διοίκηση της εταιρεία της Περιφέρειας ΔΕΣ-ΜΟΣ

Ο κ. Τοψίδης, που εδώ και μήνες προσπαθούσε λυσσαλέα προσπαθούσε να ελέγξει και να πάρει στα χέρια του την ΔΕΣ-ΜΟΣ, παρασύροντας μάλιστα ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και επικεφαλής των Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ και τους Προέδρους των Επιμελητηρίων των άλλων νομών, επιχειρώντας ακόμα και “πραξικόπημα” με αλλαγή ποσοστών της μετοχικής σύνθεσης που το απέτρεψαν τα δικαστήρια, την Παρασκευή… έπαιξε κυριολεκτικά τα ρέστα του. Γνωρίζει άλλωστε καλά από… παρόμοιες κινήσεις, αφού τα παλαιότερα χρόνια ήταν ιδιοκτήτης καταστημάτων με “φρουτάκια”. Στην απέλπιδα προσπάθειά του λοιπόν να ελέγξει το Δ.Σ της εταιρείας βρήκε δεκανίκι την παράταξη που όλο το προηγούμενο διάστημα έχει ταυτιστεί μαζί της, την παράταξη που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο και έχει επικεφαλής τον Κώστα Κατσιμίγα.

Αυτό βέβαια είχε αποδειχθεί πολλές φορές όλους αυτούς τους μήνες, αφού είχαν… κοινή γραμμή σε αρκετά θέματα, μαζί μπλόκαραν επί 3 μήνες με αστειότητες την μεγάλη επένδυση της ΤΕΡΝΑ στην περιοχή της Κομοτηνής για κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο ύψους 300 εκατ. ευρώ, που τελικά ψήφισε ο κ.Τοψίδης πριν λίγο καιρό αν και το ίδιο θέμα το καταψήφιζε επί μήνες. Μπροστά λοιπόν στην επιθυμία του να ελέγξει διοικητικά την εταιρεία ΔΕΣ-ΜΟΣ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ η οποία ασχολείται με τον «Σχεδιασμό, ανάπτυξη και διαχείριση κοινοτικών προγραμμάτων σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις» και αυτό όσοι γνωρίζουν καλά τον Χριστόδουλο Τοψίδη καταλαβαίνουν τι σημαίνει, συνεργάστηκε και πάλι με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής της Κώστα Κατσιμίγα. Μόνο που… ατύχησαν, γιατί δεν τους βγήκε η μεθόδευση, μια και στην σχετική ψηφοφορία τα μέλη που πρότεινε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος πήραν 24 ψήφους και η πλευρά Τοψίδη-Κατσιμίγα-ΣΥΡΙΖΑ πήρε 21. Δηλαδή η πρίταση Μέτιου περνούσε ακόμα και αν δεν ψήφιζαν οι δυο περιφερειακοί σύμβουλοι από την “Πατριωτική Αυγή”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συντριβή για το μπλοκ Τοψίδη–ΣΥΡΙΖΑ, στον ορισμό μελών του Δ.Σ της ΔΕΣ-ΜΟΣ ΑΜ-Θ

Όπως πολύ σωστά αναρωτήθηκε στην ανακοίνωση της η παράταξη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” που είναι η πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο: “Υπάρχει άραγε αντάλλαγμα για την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο την οδήγησε να προσπαθήσει να παραδώσει αυτό το σοβαρότατο εργαλείο (ΔΕΣΜΟΣ) στα χέρια του κ. Τοψίδη και της παρέας του;;; Η πολιτική συναλλαγή – διαπλοκή μεταξύ τους παρουσιάστηκε με πανηγυρικό τρόπο και έκανε εξίσου εντυπωσιακό κρότο με τη συντριβή της”.

Πρότεινε τον εαυτό του να ψηφιστεί για

την ΔΕΣ-ΜΟΣ, ενώ ήδη είναι μέλος του Δ.Σ!!!

Ενδεικτικό του πανικού που είχε ο κ.Τοψίδης βλέποντας ότι η συνεργασία και η μεθόδευση με την παράταξη ΣΥΡΙΖΑ-Κατσιμίγα δεν του… βγαίνει, είναι ότι αρχικά πρότεινε να εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. της ΔΕΣ-ΜΟΣ όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Δηλαδή θα εκπροσωπούσε ο ίδιος την “Περιφερειακή Σύνθεση”, αν και είναι ήδη μέλος του Δ.Σ της ΔΕΣ-ΜΟΣ από πέρυσι, ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Έβρου!!! Επίσης, στην κοινή πρόταση που κατέθεσαν μαζί με την παράταξη Κατσιμίγα, αφού απορρίφθηκε η συμμετοχή όλων των επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων και η αναλογική εκπροσώπηση που ζήτησε στη συνέχεια, στο σχετικό σημείωμα επίσης… φιγουράρει το όνομα του. Τόση… μανία για πολλές καρέκλες έχει, αφού αν και είναι ήδη μέλος στο Δ.Σ. της ΔΕΣ-ΜΟΣ θέλει να έχει και δεύτερη θέση στην ίδια διοίκηση; Αυτό είναι σίγουρα παγκόσμια πρωτοτυπία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Είναι δε τόσο… ζαλισμένος μετά την φοβερή “σφαλιάρα” που δέχθηκε, αφού εξέδωσε δυο ανακοινώσεις προσπαθώντας να απαντήσει στην ανακοίνωση-καταπέλτη της παράταξης Μέτιου. Σε αυτές, η μία κυριολεκτικά.. παίζει μπουνιές με την άλλη και μόνο ένας… Τοψίδης μπορεί να βρει κάποιο λογικό ειρμό. Συγκεκριμένα, κατηγορεί τον κ.Μέτιο ότι συνέπραξε με τις παρατάξεις που πρόσκειται στο ΚΙΝ.ΑΛ, τους ΑΝ.ΕΛ και την “Χρυσή Αυγή” για υπερψηφιστεί η πρόταση του για τα μέλη του Δ.Σ της ΔΕΣ-ΜΟΣ, όταν ο ίδιος που παριστάνει, όπως και κάποιοι περιφερειακοί του σύμβουλοι τους Νεοδημοκράτες, έχουν στενή σχέση και συνεργασία με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι όχι μόνο αυτό, ο ίδιος αρχικά πρότεινε να μετέχουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ στο νέο Δ.Σ εκ μέρους της Περιφέρειας, δηλαδή και ο Κώστας Σιμιτσής απ’ του ΚΙΝ.ΑΛ και ο Ανδρέας Καραγιώτης απ’ τους ΑΝ.ΕΛ και φυσικά εκπρόσωπος της “ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ” και του ΚΚΕ και ο Θοδωρής Περεντίδης του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το ίδιο σήμαινε και η πρόταση του για αναλογική συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Κι όμως, έχει το θράσος να κατηγορεί τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο ότι ψήφισε τα νέα μέλη με τις συγκεκριμένες παρατάξεις, γράφοντας μεταξύ άλλων:

“Έτσι, ο Περιφερειάρχης, που κρύβει την ανικανότητά του πίσω από τις  πλάτες του κυβερνώντο ςκόμματος, επέλεξε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την 21/8/2020 να συμπράξει, πέρα από τους μισθοφόρους του ΚΙΝΑΛ και των ΑΝΕΛ, με την παράταξη που πρόσκειται στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των εκλεκτών του και των συμφερόντων που εκπροσωπούν”.
Κάτι ακόμα όσον αφορά την ψήφο των περιφερειακών συμβούλων της “Πατριωτικής Αυγής” που πρόσκειται στην  “Χρυσής Αυγής”. Στην δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ.Τοψίδης και η παράταξη του, πανηγυρίζουν γιατί όπως επισημαίνουν, στην ίδια συνεδρίαση για τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας, η πλειοψηφία των παρατάξεων του συμβουλίου στήριξε την πρόταση της δικής του “Περιφερειακής Σύνθεσης” να ορισθεί επικεφαλής ως Πρόεδρος γυναίκα εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος. Κι αυτό έγινε με τις ψήφους της παράταξης που πρόσκειται στην ‘ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”. Σε αυτή την περίπτωση οι ψήφοι που ήταν υπέρ της πρότασης του δεν είναι… προβληματικοί γιατί τον βολεύουν και στην άλλη που ψήφισαν υπέρ της πρότασης Μέτιου είναι “προβληματικοί”; Πραγματικά η… επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. 
Ξεφτίλισε τον Κατσιμίγα ο Δαμιανίδης
και “ζαλισμένος” δεν ξέρει τι γράφει 
Κι αν κανείς δεν θα ήθελε να είναι στην θέση του Χριστόδουλου Τοψίδη, αυτό που έπαθε ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας” (ποια ανεξάρτητης που στηρίχθηκε από τον τότε κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ άσχετα αν… πάτωσε λόγω ανικανότητας του επικεφαλής της) Κώστας Κατσιμίγας, δεν το θέλεις ούτε για τον… χειρότερο εχθρό σου. Τέτοιο… ξεφτίλισμα που του έκανε ο Γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης, δεν έχει ξαναγίνει. Γιατί τον πρότεινε στην κοινή πρόταση που κατέθεσαν με τον κ.Τοψίδη, για μέλος στην ΔΕΣ-ΜΟΣ, αλλά βγήκε δημόσια στην προσωπική του σελίδα ο κ.Δαμιανίδης και δήλωσε πως δεν είχε ιδέα γι αυτό,
ουδέποτε ενημερώθηκε για αυτή την πρόταση και φυσικά ουδέποτε την αποδέχθηκε.
Για αυτό το ξεφτιλίκι, να προτείνει δηλαδή κάποιον σε μια τέτοια διαδικασία την οποία υποτίθεται θεωρούν σοβαρή και ο ίδιος ο κ.Κατσιμίγας και ο… συμμαχητής του Χριστόδουλος Τοψίδης, κάτι προσπάθησε να… ψελλίσει στην ανακοίνωση του ο “εκλεκτός” του ΣΥΡΙΖΑ στις περσινές περιφερειακές εκλογές. Μόνο που γράφει επιεικώς ασυναρτησίες λέγοντας ότι:
“Η συναλλαγή Μετιου-Σιμιτσή και Χρυσής Αυγής για τον ΔΕΣΜΟ ήταν γνωστή πριν από την κατάρτιση της πρότασης με συγκεκριμένα ονόματα, πρόταση που κατατέθηκε όταν αρνήθηκαν οι παραπάνω την αναλογική συμμετοχή των περιφερειακών παρατάξεων στο ΔΣ της ΔΕΣΜΟΣ. Έχοντας ως δεδομένο το αποτέλεσμα της ως άνω συναλλαγής (και πιθανολογούμενο το αποτέλεσμα για το οποίο θριαμβολογούν οι Μέτιος-Σιμιτσής), ο κατάλογος των ονομάτων συμπληρώθηκε με αξιόλογες προσωπικότητες, χωρίς αυτές να ερωτηθούν, απλά για να καταδειχθεί ακόμη πιο έντονα η συναλλαγή με τον ακροδεξιό χώρο. Άλλωστε η υποβολή πρότασης υποψηφιότητας δεν απαιτεί την συναίνεση των προτεινόμενων, οι οποίοι θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να παραιτηθούν ακόμη και εάν εκλέγονταν”.

Παραδέχεται δηλαδή ο κ.Κατσιμίγας ότι δεν ρώτησε τον κ.Δαμιανίδη, ενδεχομένως ιαι άλλους και αν εκλέγονταν αυτοί θα μπορούσαν να… παραιτηθούν και φτου ξανά από την αρχή για αντικατάσταση τους. Τόσο… σοβαρά αντιμετώπισε την συγκεκριμένη διαδικασία. Υπάρχει όμως και μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Κατηγορεί την περιφερειακή αρχή Μέτιου για συναλλαγή με τον ακροδεξιό χώρο, ενώ την ίδια στιγμή λέει πως αρνήθηκαν πρόταση για αναλογική συμμετοχή των παρατάξεων στο Δ.Σ. της ΔΕΣ-ΜΟΣ. Εκεί δεν θα είχε πρόβλημα δηλαδή όχι απλά να ψήφιζε σε μια διαδικασία, αλλά να διοικούσε ο ίδιος με τους εκπροσώπους της παράταξης του ακροδεξιού χώρου; Και φυσικά, όταν λίγο νωρίτερα οι περιφερειακοί σύμβουλοι της “Πατριωτικής Αυγής” στο πρώτο θέμα ψήφισαν εναντίον της θέσης της παράταξης Μέτιου και υπέρ αυτής των Τοψίδη, Κατσιμίγα, τότε οι ψήφοι ήταν… καλοδεχούμενοι.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα, που καλό είναι να το… ψάξουν πιο βαθιά ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και οι συνεργάτες του. Ο κ.Κατσιμίγας γράφει στην ανακοίνωση του ότι: “Η συναλλαγή Μετιου-Σιμιτσή και Χρυσής Αυγής για τον ΔΕΣΜΟ ήταν γνωστή πριν από την κατάρτιση της πρότασης με συγκεκριμένα ονόματα”. Μα όπως επισημάναμε, οι εκπρόσωποι της παράταξης “Πατριωτική Αυγή” στο θέμα της Περιφερειακής Αρχής Ισότητας ψήφισαν κατά των θέσεων Μέτιου. Άρα, από που ήταν γνωστό ότι στη συνέχεια θα ψήφιζαν κάτι άλλο; Το είπε κάποιος στον κ.Κατσιμίγα αυτό. Ο “σύντροφος” του κ.Τοψίδης; Ο επίσης… συναγωνιστής Θόδωρος Μαρκόποιυλος που μαθαίνουμε πως είχε πολλά… σούξου-μούξου στο παρασκήνιο της συνεδρίασης με τον συντοπίτη του κ.Ναθαναηλίδη;

Εκεί πάντως που το… τερμάτισε ο Κώστας Κατσιμίγας ήταν στο κλείσιμο της ανακοίνωσης: “Η προσπάθεια της παράταξης του κου Μέτιου να διαβάλει στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας  την ομογάλακτη παράταξη του κου Τοψίδη  κατηγορώντας την για «κακές παρέες με τον ΣΥΡΙΖΑ», δεν μας αφορά. Απλά μας προκαλεί γέλιο!!!”. Καλά, γέλιο και μάλιστα φοβερό προκαλεί ο κ.Κατσιμίγας με όσα λέει και κάνει. Μιλάμε είναι μαζί με τον Χριστόδουλο Τοψίδη για επιθεώρηση. Αλλά ότι θα είχε υπερασπιστή της κομματικής του ιδιότητας τον Συριζαίο Κατσιμίγα, αυτό για τον Τάκη Τοψίδη είναι πραγματικά κατάντια.

Βαθύτατα εκτεθειμένοι Αμοιρίδης, Πατακάκης

βαθύτατα εκτεθειμένοι από την διαδικασία αυτή είναι επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τοψίδη, ο Μιχάλης Αμοιρίδης και ο νεαρός Αργύρης Πατακάκης. Ο πρώτος δείχνει τεράστια ικανότητα να… χύνει την καρδάρα με το γάλα πολύ εύκολα. Δέχθηκε να φιγουράρει το όνομα του μαζί με αυτούς που πρότεινε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κατσιμίγας δηλαδή και μετά θέλει να είναι και υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ στο νομό Ξάνθης; Δεν καταλαβαίνει ότι με τέτοιες αψυχολόγητες κινήσεις υπογράφει  την καταδίκη μετά την αυτοδιοικητκιό  και του πιθανού βουλευτικού του μέλλοντος; Όταν μάλιστα στην ίδια την παράταξη του υπάρχουν “φωνές” που ζητούν από τον κ.Τοψίδη να τον διαγράψει επειδή διαφοροποιείται ή τηρεί μετριοπαθή στάση σε κάποια θέματα;

Επίσης, ο νεαρός Δραμινός Αργύρης Πατατάκης, πως επίσης δέχθηκε να κάνει το ίδιο; Αλήθεια ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης πως ανέχεται τον Περιφερειακό του υπεύθυνο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη να κάνει πολιτικά “παιχνίδια” με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στην Περιφερειακή Αρχή που επέλεξε προσωπικά ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης; Να συμμετέχει σε όλη αυτή την μεθόδευση προκαλώντας αποστροφή σε ανθρώπους οι οποίοι βλέπουν ένα νεαρό που έχει θεσμική θέση στην ΟΝΝΕΔ να συμμετέχει σε μεθοδεύσεις με “εκλεκτούς” του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο Καβαλιώτης Θόδωρος Μαρκόπουλος όσες φωτογραφίες από παλαιότερες παρουσίες του στη Ν.Δ και αν ανεβάσει, αφού ανέχεται να… ξεφτιλίζεται συμμετέχοντας σε παρασκηνιακές μεθοδεύσεις με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι “τελειωμένος” και απλά δεν το έχει καταλάβει. Όποιοι πολιτικοί του νομού του και αν προσπαθήσουν να τον… διασώσουν, θα πρέπει να βρουν απέναντι τους το οργανωμένο κόμμα, γιατί δεν μπορεί να ανέχονται πλέον την στάση του η οποία προκύπτει ξεκάθαρα μόνο από τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Υ.Γ: Στην κοινή πρόταση Τοψίδη-ΣΥΡΙΖΑ-Κατσιμίγα υπάρχει και ένα όνομα… Εξακουστός, επίσης ευνοημένος χρόνια της Ν.Δ ως κομματικοδίαιτος και κρατικοδίαιτος. Αλλά αυτός έτσι και αλλιώς είναι “τελειωμένος” και αυτοδιοικητικά και πολιτικά. Οπότε…

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*