Νέοι Συνοριοφύλακες: Ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση, ξεκινούν από αύριο την πρακτική εξάσκηση τους

Νέοι Συνοριοφύλακες: Ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση, ξεκινούν από αύριο την πρακτική εξάσκηση τους

Ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου οι 400 νεοπροσληφθέντες Συνοριοφύλακες που θα τοποθετηθούν στις διάφορες υπηρεσίες του Έβρου και η συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχεται από το νομό μας. 

Αύριο αναμένεται να λάβουν τα φύλλα πορείας τους και θα παρουσιαστούν στις διάφορες υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης του νομού Έβρου, προκειμένου να ξεκινήσουν την πρακτική τους εξάσκηση. Αυτή φυσικά θα περιλαμβάνει κύρια περιπολίες στις παραποτάμιες περιοχές της περιοχής μας, αλλά και συμμετοχή σε ελέγχους για την διακίνηση λαθρομεταναστών, στα διάφορα σημεία. Όλα αυτά θα γίνουν προφανώς μαζί με έμπειρους συναδέρφους τους, προκειμένου να εφαρμόσουν όσα έμαθαν κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης τους, αλλά και να αποκτήσουν δίπλα τους εμπειρία, για τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που θα έχουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία ως Συνοριακοί Φύλακες.

Να επισημάνουμε επίσης, ότι οι υπηρεσίες στις οποίες θα γίνει η πρακτική τους εξάσκηση, δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα είναι και αυτές που θα τοποθετηθούν ως μόνιμοι, αφού όταν ολοκληρωθεί το στάδιο της πρακτικής εκπαίδευσης, θα ενημερωθούν σε ποιες θέσεις τοποθετούνται. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν, πως στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, εκεί που θα εξασκηθούν θα τοποθετηθούν και στη συνέχεια.

Η προσθήκη των 400 νέων Συνοριοφυλάκων στο νομό Έβρου, ασφαλώς και αυξάνει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή μας, όσον αφορά την αποτροπή εισόδου λαθρομεταναστών και τον έλεγχο των ροών. Καλύπτει τα κενά που είναι δεδομένο ότι υπάρχουν και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία προέρχεται από την περιοχή και γνωρίζουν τους χώρους πολύ καλύτερα από κάποιον που έρχεται με απόσπαση, θα τους βοηθήσει να προσαρμοστούν άμεσα.