Διδυμότειχο: Όμορφη εικόνα του κλειστού πεζόδρομου, με δυο σοβαρά προβλήματα, λόγω απουσίας Αστυνομίας, δήμου

Διδυμότειχο: Όμορφη εικόνα του κλειστού πεζόδρομου, με δυο σοβαρά προβλήματα, λόγω απουσίας Αστυνομίας, δήμου

Μια πολύ όμορφη εικόνα παρουσιάζει τα βράδια αυτό το καλοκαίρι, ο κεντρικός δρόμος του Διδυμοτείχου. Η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου με απόφαση της δημοτικής αρχής κλείνει καθημερινά από τις 8 το βράδυ ως τις 6 το πρωί και το Σαββατοκύριακο από τις 8 το βράδυ του Σαββάτου ως τις 6 το πρωί της Δευτέρας. 

Αυτές τις ώρες μετατρέπεται σε πεζόδρομο από την 25η Μαίου ως την συμβολή της Ελ.Βενιζέλου με τις οδούς Μπεγέτη-Μανδαλίδου απ’ όπου διέρχονται αυτοκίνητα προς την περιοχή του ΚΤΕΛ και συνεχίζει ως τις οδούς Φραγκούλη και Μαυρομιχάλη, στο ύψος του πρώην καταστήματος της Eurobank δηλαδή. Έτσι βλέπουμε κόσμο κάθε ηλικίας να μπορεί να περπατάει, μητέρες με μικρά παιδιά στα καρότσια και ιδιαίτερα όταν το βράδυ είναι ανοιχτά και τα καταστήματα, με τους φωτισμούς η ατμόσφαιρα είναι ακόμα πιο καλή. Κάποιοι να κάθονται στα παγκάκια που τοποθετήθηκαν, μερικοί να κοιτάζουν τις βιτρίνες όσων καταστημάτων έχουν μείνει ανοιχτά και δεν έκλεισαν, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να τους… πατήσει κάποιοι διερχόμενο αυτοκίνητο αν λίγο ξεχαστούν.

ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ… ΓΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ του Evros-news.gr

Υπάρχουν όμως δυο σοβαρά προβλήματα, που θα πρέπει να λυθούν άμεσα, γιατί δημιουργούν πρόβλημα. Ποιά είναι;

  • Το ένα αφορά την κυκλοφορία των μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων κάθε μορφής. Ίσως επειδή η απόφαση του δήμου αναφέρεται σε απαγόρευση διέλευσης και στάθμευσης οχημάτων, κάποιοι θεωρούν ότι τα μηχανάκια συνολικά δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτό. Έτσι κυκλοφορούν δυστυχώς συνέχεια, ανεξέλεγκτα και δημιουργούν πρόβλημα στους πεζούς, σε στιγμές που περπατούν ξέγνοιαστοι στην Ελευθερίου Βενιζέλου. Μεταξύ των δίκυκλων και αρκετά που μεταφέρουν delivery από τα διάφορα μαγαζιά του πεζόδρομου και όχι μόνο, τα οποία θα μπορούσαν σε πολλές περιπτώσεις να μην περνούν από εκεί.

  • Είδαμε χθες βράδυ και ενώ είχαν τοποθετηθεί τα απαγορευτικά, ένα φορτηγάκι φαρμακευτικής εταιρείας να μπαίνει από την οδό 25η Μαίου σαν να μην συμβαίνει τίποτα, περνώντας πλάγια από το σήμα, για να παραδώσει φάρμακα σε Φαρμακείο. Λες και δεν μπορούσε να τα μεταφέρει με τα χέρια για λίγα μέτρα ο οδηγός-πωλητής του. Απαράδεκτος επιεικώς.
  • Το Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου, οι αρμόδιοι της Τροχαίας, θα πρέπει να επέμβουν και να δώσουν λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Αν μερικές βραδιές εμφανιστούν και αρχίσουν να μοιράζουν κλήσεις, αφαιρώντας ακόμα και πινακίδες και διπλώματα, να δούμε αν τα δίκυκλα συνεχίζουν να… χαλάνε την πολύ καλή εικόνα που δημιουργείται.
  • Επίσης, ο δήμος Διδυμοτείχου δεν έχει ορίσει κάποιον υπάλληλο ή υπαλλήλους του να τοποθετούν αυτοί τα απαγορευτικά σήματα στις συμβολές της οδού Ελ.Βενιζέλου με την 25η Μαίου και τις Μπεγέτη-Μανδαλίδου και το κάνουν οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες της περιοχής. Δεν είναι όμως δική τους δουλειά και από την στιγμή που η δημοτική αρχή αποφάσισε την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου αυτό το καλοκαίρι, το οποίο έχει “αγκαλιάσει” η συντριπτική πλειοψηφία (πάντα υπάρχουν και κάποιοι να γκρινιάζουν και να αντιδρούν, για το Διδυμότειχο μιλάμε), θα πρέπει να φροντίσει και το συγκεκριμένο θέμα.

Αρκετοί πάντως υποστηρίζουν με αφορμή αυτή την όμορφη εικόνα τα βράδια, ότι θα έπρεπε έστω και δοκιμαστικά να εφαρμοστεί αυτό όλη την ημέρα, έστω για μια εβδομάδα. Γιατί το πρωί που είναι ανοιχτά τα καταστήματα, θα φέρει πολύ περισσότερο κόσμο να περπατήσει στον κεντρικό δρόμο της πόλης και γιατί όχι και πελάτες στα μαγαζιά. Άσχετα αν ορισμένοι επαγγελματίες (μειοψηφία απ’ ότι λένε όλοι) αντιδρούν και πιστεύουν ότι αν γίνει κανονικός πεζόδρομος και δεν περνούν αυτοκίνητα, θα… χάνουν πελάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διδυμότειχο: Πεζοδρομείται κάθε βράδυ και τα Σαββατοκύριακα, η κεντρική οδός Ελευθερίου Βενιζέλου

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*