Ορεστιάδα: “Βουβή” η αποψινή “2η Λευκή Νύχτα”, μετά την ξαφνική παρέμβαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης

Ορεστιάδα: “Βουβή” η αποψινή “2η Λευκή Νύχτα”, μετά την ξαφνική παρέμβαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης

“Βουβή” χωρίς μουσική, είτε live με τα μουσικά σχήματα που είχαν προγραμματιστεί και ανακοινωθεί, αλλά και χωρίς μουσικές Dj, θα είναι η αποψινή “2η Λευκή Νύχτα” στην Ορεστιάδα.

Κι αυτό μετά την παρέμβαση της αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, οι οποίοι επισκέφθηκαν τα καταστήματα εστίασης που είχαν προγραμματίσει μουσικές εκδηλώσεις για να προσελκύσουν τον κόσμο και με τους όρους που γνωστοποίησαν ουσιαστικά ανάγκασαν τους ιδιοκτήτες τους να ακυρώσουν τα πάντα, γιατί απειλούνταν με βαριά χρηματικά πρόστιμα. Αυτό κατήγγειλε με ανακοίνωση της η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν.Ορεστιάδας και Περιφέρειας.

Αστυνομικά όργανα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , επισκέφτηκαν  τα καταστήματα εστίασης  που περιλαμβάνονται  στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της  2η Λευκής   Νύχτας Ορεστιάδας και τους  γνωστοποίησαν ότι εάν  επιλέξουν να  λειτουργήσουν τη συγκεκριμένη ημέρα και προκειμένου κατά τον έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί να αποφύγουν την επιβολή προστίμου ύψους 10.000 ευρώ θα πρέπει  να πληρούν σωρευτικά τους παρακάτω όρους:

  • Περιορισμός των τραπεζοκαθισμάτων  στο μισό από αυτά που συνήθως χρησιμοποιούν
  • Ασφάλιση  των μουσικών για τη συγκεκριμένη ημέρα
  •  εξοφλημένες τις υποχρεώσεις προς εταιρίες διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων δημόσιας εκτέλεσης μουσικής

Παράλληλα  γνωστοποίησαν στο Πρόεδρο της  ΕΕΒΟΠ  καθώς  και στα  εμπορικά καταστήματα  ότι απαγορεύεται  κατά τη συγκεκριμένη ημέρα  επί ποινή προστίμου η χρήση ηχητικών συστημάτων (με ή χωρίς dj) μπροστά στα καταστήματα τους , διότι  δεν είναι καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεν διαθέτουν σχετική άδεια .

Η  ΕΕΒΟΠ  ανακοίνωσε έγκαιρα  και αναλυτικά   την  τήρηση των ισχυόντων  μέτρων  κατά της διάδοσης του Κορωναϊού όπως αυτά ισχύουν με βάση  τις πρόσφατες  ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας πολιτικής προστασίας    για την  Περιφερειακή μας ενότητα ,  και με βάση αυτό το καθεστώς αποφάσισε στην πραγματοποίηση της Λευκής  Νύχτας. Εκτός όμως των τραπεζοκαθισμάτων, οι έτεροι δύο   όροι όπως ετέθησαν από τα αστυνομικά όργανα δεν  έχουν σχέση με την προστασία από την διάδοση του  Κορωναϊού  , ούτε συμβάλλουν στην  προστασία της δημόσιας υγείας από αυτόν. Τουναντίον λειτουργούν αποτρεπτικά (και επ απειλή προστίμου) για τις επιχειρήσεις.

Η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν.Ορεστιάδας και περιφέρειας  κάτω από αυτές τις “ιδιαίτερες” συνθήκες δεν επιθυμεί  να  εκτεθούν σε ανεπιθύμητες περιπέτειες  και καταστάσεις  οι ήδη ταλαιπωρημένες οικονομικά  επιχειρήσεις από  τα διαδοχικά γενικά ή μερικά lockdown.

Αντίθετα θέλει  μετά την θετικά κοστολογημένα περσινή Λευκή Νύχτα  να  δώσει μια οικονομική  ανάσα  στις επιχειρήσεις της πόλης μας , και  ενόψει  μάλιστα του τέλος Αυγούστου όπου πέραν των τακτικών φορολογικών  υποχρεώσεων, “τρέχουν” οι φορολογικές  υποχρεώσεις του προηγούμενου τριμήνου που μετατέθηκαν για το τέλος Αυγούστου , οι δυο δόσεις φόρου εισοδήματος και τον επόμενο μήνα ο ΕΝΦΙΑ .  Για το λόγο αυτό αποφασίζουμε :

1.Την ματαίωση όλων των προγραμματισμένων ζωντανών μουσικών εκδηλώσεων που συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν με τα συνεργαζόμενα καταστήματα εστίασης που αναγράφονται στο τελικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της δεύτερης Λευκής Νύχτας. Η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν.Ορεστιάδας και Περιφέρειας δεν έχει πλέον  καμία σχέση ούτε ευθύνη με την λειτουργία των συγκεκριμένων καταστημάτων.

  1. Με βάση την υπ. Αριθ. ΕΞ/742-1, 24-2-2020 άδεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ,  τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου , η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων παρατείνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της  Πέμπτης 27/8/2020 , τηρουμένων  αυστηρά των  πρόσφατα ανακοινωθέντων  από την Γενική Γραμματεία πολιτικής προστασίας   μέτρων για την καταπολέμηση της διασποράς του κορονοϊού.

ΤΟ ΔΣ της ΕΕΒΟΠ

 

Ένα σχόλιο

  1. Και μετά σου λένε ότι έχουμε δημοκρατία, πόσο χειρότερα ήταν άραγε επί χούντας τα πράγματα από τώρα! Δικαιώματα σε εταιρείες για την μουσική, ποιες, αυτές που κατακλεβουν τους καλλιτέχνες!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*