Αλεξανδρούπολη: Τίμησε όσους συνέβαλλαν στην διεθνή αναγνώριση του ελαιολάδου Μάκρης ως Π.Ο.Π ο Αντιπεριφερειάχης Δ.Πέτροβιτς

Αλεξανδρούπολη: Τίμησε όσους συνέβαλλαν στην διεθνή αναγνώριση του ελαιολάδου Μάκρης ως Π.Ο.Π ο Αντιπεριφερειάχης Δ.Πέτροβιτς

Επαίνους σε όσους ως εκπρόσωποι φορέων συνέβαλαν στη διεθνή αναγνώριση του ελαιόλαδου της Μάκρης με την ένδειξη Π.Ο.Π. (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης) απένειμε σε λιτή εκδήλωση στο Νομαρχείο, λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.


Οι έπαινοι επιδόθηκαν στον Νίκο Μαυρανεζούλη, εκπρόσωπο της τέως Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Γεωργίας Μαυρανεζούλη-Νικολάου, που επί ημερών της ξεκίνησε η διαδικασία του φακέλου. Στον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μάκρης, Δημοσθένη Χατζηνικολάου για τη συλλογική προσπάθεια.

Στον ιδιοκτήτη του ελαιοτριβείου «Κύκλωπας», Αργύρη Κελίδη, για την συμβολή του στην προβολή του προϊόντος, καθώς και  στον τέως Διευθυντή της ΔΑΟΚ της Π.Ε. Έβρου, Πασχάλη Παπαδάκη, για την συλλογή στοιχείων και ολοκλήρωση των διαδικασιών υποβολής του φακέλου χαρακτηρισμού του ελαιόλαδου Μάκρης ως «ΠΟΠ». Ακόμα, στον Κριτή Κριτού, για την παροχή φωτογραφικού και ψηφιακού υλικού που χρησιμοποιήθηκε για την πιστοποίηση.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ.Πέτροβιτς: “Στόχος μας είναι όλοι μαζί, εκπρόσωποι φορέων (Περιφέρεια, Δήμος, σύλλογοι κλπ), με τους μεταποιητές και τους παραγωγούς, να συνεχίζουμε ενώνοντας τις δυνάμεις μας, για την περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση και υπεραξία του εξαιρετικού ελαιόλαδου της Μάκρης στη διεθνή αγορά”.