Διδυμότειχο: Δικάζεται ως κατηγορούμενος για τον Βιολογικό ο πρώην δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης

Διδυμότειχο: Δικάζεται ως κατηγορούμενος για τον Βιολογικό ο πρώην δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας  θα καθίσει ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι κατηγορίες αφορούν το θέμα του Βιολογικού καθαρισμού της πόλης, ο οποίος επί θητείας του και πολλά χρόνια δεν λειτουργούσε, ενώ εισπράττονταν από την ΔΕΥΑΔ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Διδυμοτείχου) κανονικά τα τέλη Βιολογικού από τους πολίτες. Αυτό είχε αποκαλύψει το Evros-nes.gr με συνεχή του ρεπορτάζ το 2018, όπως επίσης ότι χρεώνονταν από τον δήμο κανονικά υλικά λειτουργίας του, αλλά και εισπράττονταν επιδοτήσεις γι’ αυτόν!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δήμος Διδυμοτείχου: Χρεώνει τέλη, υλικά λειτουργίας και εισπράττει επιδοτήσεις για Βιολογικό που δεν λειτουργεί!!!

Τότε, το καλοκαίρι του 2018, υπήρξε παρέμβαση του Εισαγγελέα Ορεστιάδας που έκανε αυτοψία στον χώρο, ενώ ακολούθησαν καταγγελίες που κατέθεσε ο σημερινός δημοτικός σύμβουλος και τότε υποψήφιος δήμαρχος Διδυμοτείχου Θόδωρος Σκίνδρης. Έτσι ασκήθηκαν διώξεις και ο κ.Πατσουρίδης είναι κατγορούμενος στις 6 Οκτωβρίου στη Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Ορεστιάδας για την συγκεκριμένη υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διδυμότειχο: Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τον Βιολογικό καθαρισμό που δεν λειτουργεί χρόνια τώρα

Ένας από τους μάρτυρες που κλήθηκαν μάλιστα να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την συγκεκριμένη υπόθεση είναι και ο κ.Σκίνδρης. Να επισημάνουμε τέλος, ότι η ΔΕΥΑΔ παραμένει μήνες τώρα χωρίς Αντιπρόεδρο που να “τρέχει” καθημερινά της θέματα, μετά την παραίτηση του Σάκη Γιαννόπουλου. Πρόεδρος και επικεφαλής είναι βέβαια ο ίδιος ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, αλλά η παρουσία ενός ανθρώπου, τον οποίο… ψάχνει και ακόμα δεν  βρήκε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου. Σε αντίθεση με Ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες που βρήκε και προσέλαβε ήδη πολλούς, δυστυχώς δεν κατάφερε να βρει για την Δημοτική Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Διδυμοτείχου, η οποία είναι αυτή που θα έπρεπε να συγκεντρώσει το “βάρος” των προσπαθειών του, γιατί έχει ως αντικείμενο το κύριο και διαχρονικό πρόβλημα της πόλης. Το νερό.