Θανάσης Τσώνης (Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ): «Όσοι πιστέψαμε στη Σαμοθράκη δικαιωνόμαστε»

Θανάσης Τσώνης (Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ): «Όσοι πιστέψαμε στη Σαμοθράκη δικαιωνόμαστε»

“Η φετινή τουριστική σεζόν ήταν αναμφίβολα η δυσκολότερη όλων σε πανελλαδικό επίπεδο. Στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου ευτυχώς ο τουρισμός δεν είναι ο μοναδικός οικονομικός βραχίονας στον οποίο βασίζεται το επιχειρείν και η ανάπτυξη του τόπου, οι προκλήσεις ήταν πολυεπίπεδες”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Θανάσης Τσώνης, επισημαίνει ότι το προγραμματισμένο άνοιγμα και και το ξαφνικό κλείσιμο των συνόρων τον Ιούλιο, ανέτρεψε όλα τα δεδομένα και τα ευοίωνα -παρά τις δυσμενείς συνθήκες- σενάρια για τον τουρισμό. «Ο προγραμματισμός των επαγγελματιών, ειδικά στο νησί της Θάσου, ανατράπηκε εξολοκλήρου, με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ χαμηλές πληρότητες. Ενθαρρυντικό ωστόσο, ήταν το γεγονός ότι και φέτος επισκέφθηκαν το νησί πολλοί Έλληνες, αρκετοί εκ των οποίων έκαναν χρήση των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού», επεσήμανε ο κ.Τσώνης,

Ο προορισμός όμως, που έκανε τη διαφορά και έφερε χαμόγελα αισιοδοξίας στους επαγγελματίες, ήταν το νησί της Σαμοθράκης. «Η Σαμοθράκη φέτος έδειξε τη δυναμική της. Μέχρι σήμερα το νησί είναι γεμάτο κόσμο, όπως μου μεταφέρουν οι επαγγελματίες του τουρισμού. Και μπορεί η σεζόν να άργησε να ξεκινήσει αυτό το δύσκολο καλοκαίρι αλλά νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει εδώ σπάνια το συναντάει κανείς αλλού. Άλλωστε η Σαμοθράκη προσφέρει τη δυνατότητα στον κόσμο να βρίσκεται σε ανοιχτούς χώρους και σε επαφή με τη φύση, κάτι το οποίο είναι ζητούμενο λόγω της κατάστασης», σημειώνει ο κ.Τσώνης και προσθέτει:

«Η Σαμοθράκη συμπυκνώνει το νέο αφήγημα στον τουρισμό, που αφορά στην επαφή με τη φύση, στην αυθεντικότητα, τη βιωσιμότητα των προορισμών και τη δημιουργία εμπειρίας. Όσοι πιστέψαμε και στηρίξαμε το νησί όλα τα προηγούμενα χρόνια, νομίζω ότι δικαιωνόμαστε από το αποτέλεσμα. Σίγουρα όμως δεν εφησυχάζουμε. Ως Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο προχωράμε με στόχο την ανάπτυξη των υποδομών και τη θεμελίωση της στρατηγικής μας για την επόμενη μέρα. Διότι η επόμενη μέρα θα έρθει κι εμείς θα είμαστε έτοιμοι».

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*