Έβρος: Τα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης

Έβρος: Τα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης

Στον Έβρο βρέθηκε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, που έχει επιφορτιστεί με το μεγαλύτερο μέρος των αρμοδιοτήτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και επισκέφθηκε το Πανεπιστημιαό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αρχικά και στη συνέχεια και το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Ο κ.Κοντοζαμάνης συνοδευόταν από την Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη και αρχικά στο Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης εκτός του Διοικητή Βαγγέλη Ρούφου τον υποδέχθηκαν εργαζόμενοι της καθαριότητας, οι οποίοι ζήτησαν παράταση της σύμβασης τους για άλλο έναν χρόνο, ώστε να παραμείνουν συνολικά 2 χρόνια όπως ήταν η αρχική σύμβαση. Μαζί τους ήταν και ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου Στάθης Ασπιώτης. Ο υφυπουργός Υγείας τους τόνισε ότι αντιμετωπίζεται θετικά το αίτημα τους από την Κυβέρνηση και σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν αποφάσεις για συνολική αντιμετώπιση του θέματος.

Στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, ο κ.Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε σε γενικότερα θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση του κορνοϊού και τα προβλήματα που υπάρχουν. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι: “Επισκεπτόμαστε τα νοσοκομεία Αναφοράς σε όλη την χώρα και γι’ αυτό βρισκόμαστε και στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης που ανήκει σε αυτά και μαζί με το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου καλύπτει μια πολύ μεγάλη περιοχή. Η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε μια φάση όπου κάθε μέρα αξιολογούμε τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας και επαναπροσδιορίζουμε τα μέτρα τα οποία λαμβάνουμε.

Αυτή την περίοδο έχουμε την επιστροφή των εκδρομέων από τις διακοπές τους στους τόπους κατοικίας τους, και έχουμε και το άνοιγμα των σχολείων. Μέχρι στιγμής τα έχουμε πάει πάρα πολύ καλάΑπό την αρχή εξάλλου της πανδημίας προετοιμαστήκαμε για το χειρότερο σενάριο. Έχουμε φροντίσει να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές. Αυξήσαμε τις ΜΕΘ και ευελπιστούμε να φτάσουμε πολύ σύντομα το μέσο όρο της Ευρώπης. Είναι πολύ σημαντικό ότι το προσωπικό σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς ξέρει να αντιμετωπίζει πλέον αυτά τα περιστατικά”.

Ο υφυπουργός Υγείας ενημερώθηκε στη συνέχεια από τον Διοικητή Βαγγέλη Ρούφο για την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή μας και γενικότερα την Περιφέρεια ΑΜ-Θ την οποία καλύπτει ως Νοσοκομείο Αναφοράς το Π.Γ.Ν.Α και την κατάσταση που υπάρχει αυτή την στιγμή, καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν και χρήζουν λύσεων.  Επισκέφθηκε χώρους του νοσοκομείου, όπως την στεφανιαία μονάδα και αιμοδυναμική μονάδα συνοδευόμενος από κυρίους Τσαλικάκη και Ρούφο και ενημερώθηκε από τον Διευθυντή της, τον Καθηγητή καρδιολογίας Δημήτρη Τζιακά.

Συνάντηση με Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο

και επίσκεψη στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Αργότερα ο κ.Κοντοζαμάνης είχε συνάντηση στο Π.Γ.Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστο Μέτιο, ο οποίος τον ενημέρωσε από την πλευρά του για τα ζητήματα που αφορούν την εξέλιξη του κορονοϊού στην περιοχή και τις ενέργειες που έχουν γίνει. Συζήτησαν τον σχεδιασμό κάποιων δράσεων και με οικονομική στήριξη της Περιφέρειας μέσω του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση τόσο με προσωπικό όσο και υλικοτεχνική υποδομή των δύο νοσοκομείων του Έβρου αλλά και των υπολοίπων νομών.

Αυτή την ώρα ο υφυπουργός Υγείας επισκέπτεται το Νοσοκομείο Διδμοτείχου, όπου θα ενημερωθεί τον τον Διοικητή Χρήστο Καπετανίδη και τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Βασίλη Γαλάνη για όλα τα ζητήματα που υπάρχουν.