Ορεστιάδα: Ζάχαρη και Ορμανλίδης υποψήφιοι για τη θέση άμισθου Αντιδημάρχου που ανακοίνωσε ο Β.Μαυρίδης

Ορεστιάδα: Ζάχαρη και Ορμανλίδης υποψήφιοι για τη θέση άμισθου Αντιδημάρχου που ανακοίνωσε ο Β.Μαυρίδης

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Ζήνα Ζάχαρη και Χρήστος Ορμανλίδης, είναι υποψ΄ξφιοι για την θέση του άμισθου Αντιδημάρχου που προανήγγειλε ότι θα ορίσει τις επόμενες ημέρες, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Ήδη ανακοίνωσε την παραμονή στα πόστα και των πέντε Αντιδημάρχων που όρισε πέρυσι τον Σεπτέμβριολ στο ξεκίνημα της νέας δημαρχιακής του θητείας, δηλαδή των Καραγιάννη, Πάλλα, Αρχοντίδη, Αργυριάδη, Σταματίου, αλλά σε δηλώσεις που έκανε χθες στον ραδιοσταθμό STATUS fm, τόνισε πως τις επόμενες ημέρες θα επιλέξει και άμισθο Αντιδήμαρχο (από τους δύο που έχει δικαίωμα από το νόμο), με αρμοδιότητες τον αθλητισμό, την παιδείακαι την κοινωνική πολιτική, αρμοδιότητες που τώρα έχει ο ίδιος. “Άμεσα την επόμενη εβδομάδα θα ορίσω έναν άμισθο Αντιδήμαρχο για το τμήμα με αυτές τις αρμοδιότητες, γιατί πρέπει να αναθέσω τα καθήκοντα εκεί”.

Οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν ότι υπάρχουν δυο υποψήφιοι που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες. Η Ζήνα Ζάχαρη και ο Χρήστος Ορμανλίδης. Η πρώτη είναι Καθηγήτρια στο επάγγελμα, άρα γνωρίζει τα θέματα Παιδείας, ενώ ασχολείται και με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Έχει εμπειρία γιατί υπήρξε Αντιπεριφερειάρχης ΑΜ-Θ επί του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, άσχετα αν η παρουσία της ήταν… απογοητευτική.  Ο δεύτερος υπήρξε Αντιδήμαρχος Νέας Βύσσας στην προηγούμενη δημαρχιακή θητεία του κ.Μαυρίδη, είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο επάγγελμα άρα γνωρίζει και αυτός τα θέματα Παιδείας, αλλά και φυσικά του αθλητισμού μια και είναι προπονητής στο Τάε-κβον-ντο.

Αυτοί οι δύο δείχνουν ως φαβορί και το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμιά γυναίκα σε θέση ευθύνης στην δημαρχιακή αρχή του Βασίλη Μαυρίδη, ενώ δεν υπήρξε ούτε στην προηγούμενη θητεία του, φαίνεται να δίνει ένα προβάδισμα στην κ.Ζάχαρη. Οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, δηλαδή οι Γιάννης Περιστεράκης (πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και σύμφωνα με πληροφορίες σε… δυσμένεια από τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη), Διαμαντής Παπαδόπουλος, Κώστας Σιαφκαλόζης, Γιώργος Κάκκος, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, μάλλον θα πρέπει να αποκλειστούν σε αυτή την φάση. Υπάρχει εξάλλου μια ακόμα θέση άμισθου Αντιδημάρχου που περιμένει. Μάλλον τον κ.Παπαδόπουλο ως Αντιδήμαρχο υπεύθυνο για τα ενεργειακά θέματα, αλλά αργότερα.