Έβρος: Πέρασαν 51 Τούρκοι τα σύνορα σε 48 ώρες – Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ μας

Έβρος: Πέρασαν 51 Τούρκοι τα σύνορα σε 48 ώρες – Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ μας

Πλήρης και πανηγυρική επιβεβαίωση του ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥ ρεπορτάζ του Evros-news.gr τις τελευταίες ημέρες, όταν αναφερόμασταν σε σημαντική αύξηση της εισόδου Τούρκων στον Έβρο, οι οποίοι ζητούσαν πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται από κύκλους της Ελληνικής Αστυνομίας και αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV η καλά ενημερωμένη αστυνομική συντάκτρια Μίνα Καραμήτρου, τις τελευταίες ημέρες οι Αρχές παρατηρούν μια αύξηση των λαθρομεταναστευτικών ροών στον Έβρο, με τους περισσότερους που περνούν τα σύνορα να είναι Τούρκοι.

Συγκεκριμένα:

  • Την 1η Σεπτεμβρίου από τα 31 άτομα που πέρασαν συνολικά τα σύνορα από τον Έβρο, τα 29 ήτανΤούρκοι.
  • Στις 31 Αυγούστου από τα 29 άτομα που πέρασαν συνολικά τα σύνορα από τον Έβρο, τα 22 ήταν Τούρκοι.

Επιβεβαίωση είχαμε και από τον Γενικό Γραμματέα υποδοχής αιτούντων άσυλο, Μάνο Λογοθέτη που στο OPEN TV και την εκπομπή “ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ” με τον Άκη Παυλόπουλο και τη Ντόρα Κουτροκόη μίλησε για τον αυξημένο αριθμό των περιπτώσεων Τούρκων που περνούν τα σύνορα και ζητούν άσυλο, που έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους 2 μήνες.

Όπως είχε αναφέρει το Evros-news.gr, έχουν κυριολεκτικά “μπουκώσει” οι χώροι που μπορεί να φιλοξενηθούν οι Τούρκοι που περνούν στον Έβρο μέσω του ποταμού κα ζητούν πολιτικό άσυλο, επειδή όπως υποστηρίζουν διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν. Τόσο στο Χειμώνιο όπου είναι το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας όσο και στους Μεταξάδες και το Ισαάκιο,, οι χώροι είναι ασφυκτικά γεμάτοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: “Έκρηξη” ροών Τούρκων στον Έβρο τις τελευταίες 10 ημέρες – Ασφυκτικά γεμάτο το Χειμώνιο

Επίσης τόνισε ότι μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες θα είναι έτοιμα τα πρώτα κομμάτια του νέου φράχτη στα σύνορα του Έβρου και αμέσως μετά ακολουθεί η κατασκευή ενός δύσκολου κομματιού 14 χιλιομέτρων, το οποίο θα είναι έτοιμο στους επόμενους οκτώ μήνες, όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV η Μίνα Καραμήτρου.

Στον Έβρο και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη μετέβη την Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ενημέρωσε τοπικούς παράγοντες για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν το νέο φράχτη, που ξεκινά να κατασκευάζεται άμεσα.

Πηγή: ethnos.gr