Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης υποδέχεται τον Μάριο Φραγκούλη, σε μια μοναδική συναυλία στο θέατρο Αλτιναλμάζη

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης υποδέχεται τον Μάριο Φραγκούλη, σε μια μοναδική συναυλία στο θέατρο Αλτιναλμάζη

Ο Μάριος Φραγκούλης συναντά το κοινό του σε μία σειρά συναυλιών που πραγματοποιεί από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο του 2020 στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Αποχαιρετώντας πλέον το καλοκαίρι, μεταφέρει  με το τραγούδι του το μήνυμα της ελπίδας, της αγάπης και της ενότητας σαν λαός. Η συναυλία του που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τα τέλη Αυγούστου αναβλήθηκε λόγω των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού,, όμως αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί τελικά.

Έτσι τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στο ανοιχτό θέατρο Αλτιναλμάζη, ο Μάριος Φραγκούλης θα χαρίσει μαγικές στιγμές με τραγούδια από τα άλμπουμ του, δίνοντας έμφαση στην ‘Γαλάζια Λίμνη’ της Λίνας Νικολακοπούλου σε δικές του μουσικές συνθέσεις αλλά και πολλά ακόμα πολύ αγαπημένα τραγούδια από το τεράστιο ρεπερτόριό του, ελληνικό και ξένο.

Μαζί με τους αξιόλογους ερμηνευτές  Μυρτώ Βασιλείου και  Βασίλη Κούρτη, θα υφάνουν ένα πρόγραμμα φτιαγμένο από έντονα συναισθήματα, έρωτα, κοινωνικές αντιλήψεις, γεμάτο μαγεία και δυνατούς ρυθμούς.

Ο Μάριος Φραγκούλης, ο αγαπημένος διεθνής τενόρος έχει συμπράξει με μερικές από τις πιο σημαντικές ορχήστρες στον πλανήτη συγκλονίζοντας το κοινό στη Σκάλα του Μιλάνου, στο Royal AlbertHall, στο CarnegieHall καθώς και σε αμέτρητες άλλες αίθουσες σε όλη την Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία, Ασία και Αφρική, επιστρέφει στην Ελλάδα με ένα πρόγραμμα που θα σας συναρπάσει.

Ώρα έναρξης : 21:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη και απαιτείται ηλεκτρονική προκράτηση θέσης σε σύνδεσμο που θα ανακοινωθεί με νεότερη ανακοίνωση από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τηρουμένων των οδηγιών και συστάσεων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων covid_19 του Υπουργείου Υγείας.

Πληροφορίες : 2551064173

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΡΙΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

Έχει πραγματοποιήσει σπουδές κλασικού τραγουδιού και υποκριτικής σε κορυφαίες διεθνείς Ακαδημίες. Απόφοιτος θεάτρου της Μουσικής και Δραματικής Σχολής του Γκίλντχολ του Λονδίνου, σπούδασε κλασικό τραγούδι στην Ακαδημία Βέρντι του Μπουσσέττο, κοντά στον σημαντικό τενόρο Κάρλο Μπεργκόντσι, και στη Σχολή Τζούλλιαρντ της Νέας Υόρκης, με υποτροφία του Ιδρύματος «Ωνάση» και «Μαρία Κάλλας».

Μετά από παρότρυνση της μετζοσοπράνο Μαίριλυν Χορν, κάνει ακρόαση στη Ρώμη για τους maestro Νικόλα Ρεσίνιο και ΑλφρέντοΚράους, και γίνεται ο πρώτος και μοναδικός μαθητής του μεγάλου ισπανού τενόρου Κράους, μαθαίνοντας δίπλα του ιδιαίτερες τεχνικές πάνω στη φωνή και την έκφραση.

Το 1993, είναι ο πρώτος Έλληνας που κερδίζει στον Διεθνή Διαγωνισμό Όπερας Παβαρόττι στη Φιλαδέλφεια. Έκτοτε παίρνει πρωταγωνιστικούς ρόλους και δίνει συναυλίες στη Σκάλα του Μιλάνου, στο ΚόβενΓκάρντεν, στη Νέα (Novaya) Όπερα της Μόσχας, στο Ουάιτχολ Πάλας, στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο Βασιλικό Θέατρο ΝτρούρυΛέιν και στο Ρόγιαλ Άλμπερτ Χολ. Σε πολύ νεαρή ηλικία εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ του ΚόβενΓκάρντεν, στο Κουήν Ελίζαμπεθ Χολ και στο BBCRADIO του Λονδίνου, όπου ηχογράφησε με την Ορχήστρα του BBC και τη θρυλική Μπάρμπαρα Κουκ, ενώ ήταν ήδη πρωταγωνιστής στο λονδρέζικο WestEnd ως Μάριος στους Άθλιους και είχε ήδη αρχίσει τον δεύτερο κύκλο εμφανίσεων στο Θέατρο Πάλας του Λονδίνου.

Στο Λονδίνο πρωταγωνίστησε στις παραστάσεις Το φάντασμα της όπερας και Ο βασιλιάς και εγώ, και στη Σκάλα, το 2000, είχε το ρόλο του Τόνυ στο WestSideStory. Με τη μεγάλη κυκλοφορία του πρώτου του διεθνούς δίσκου SometimesIDream, το διεθνές συμβόλαιό του με τη SonyClassical της Νέας Υόρκης (2001) τον κατατάσσει στους κορυφαίους σε πωλήσεις classicalcrossover τραγουδιστές, σύμφωνα με το έγκυρο περιοδικό Billboard, μαζί με τους Αντρέα Μποτσέλλι, Σάρα Μπράιτμαν και το φωνητικό συγκρότημα IlDivo. Στο δίσκο συμμετέχει επίσης ο Τζάστιν Χέυγουορντ των MoodyBlues. Έκτοτε έχει τραγουδήσει με τους ΛάραΦαμπιάν, ΜαντλένΠεϋρού, Scorpions, ΑλάνιςΜορισσέτ, Νάταλι Κόουλ, Χάρρυ Μπελαφόντε.

To 2004, συμμετείχε στη διεθνή ταινία De-Lovely με τους Κέβιν Κλάιν και ΆσλεϋΤζαντ, που προβλήθηκε στις Κάννες με αφορμή τα 50 χρόνια της MGM (MetroGoldwyn-Mayer). Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με τους Μίκη Θεοδωράκη, Σταυρό Ξαρχάκο, Γιάννη Μαρκόπουλο και έχει επανεκτελέσει και δισκογραφήσει μεγάλο μέρος του έργου του Μάνου Χατζιδάκι. Έχει εμφανιστεί κατ’ επανάληψη στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στα σημαντικότερα αρχαία θέατρα της χώρας.

Έχει παίξει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε έργα αρχαίου δράματος (Όρνιθες, Βάκχες, στην τριλογία Μυρμιδόνες / Νηρηίδες / Φρύγες) και έχει εμφανιστεί στα θέατρα της Επιδαύρου, της Εφέσου στην Αρχαία Πέργαμο και στο Αρχαίο Θέατρο των Δελφών. Έχει συμπράξει με κορυφαίους καλλιτέχνες: ΠλάθιντοΝτομίνγκο, Χοσέ Καρρέρας, Μονσεράτ Καμπαγέ, ΑλφρέντοΚράους, Μπάρμπαρα Χέντρικς, Τζούλια Μιγένες-Τζόνσον, ΝτμίτριΧβοροστόφσκι, ΚάλλενΕσπεριάν, ΤζόκενΚοβάλσκι, Σάμιουελ Ράμεϋ και έχει πραγματοποιήσει μεγάλες περιοδείες στην Αμερική και τον Καναδά με τη Σάρα Μπράιτμαν.

Καθώς αναπτύσσει έντονη διεθνή φιλανθρωπική δράση, έχει συνεργαστεί και είναι επίτιμο μέλος στους οργανισμούς WCCCI, HAA, UNISEF, UNESCO, ELPIDA και MDA. Ο Μάριος Φραγκούλης έχει συμπράξει με μεγάλες ορχήστρες: Συμφωνική και Βασιλική Φιλαρμονική του Λονδίνου, Εθνική Συμφωνική Αμερικής, Συμφωνική του Σικάγου, της Βαλτιμόρης, του Ρίτσμοντ, της Όμαχα, του BBC, τη Φιλαρμόνια του Λονδίνου, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Τόκιο, τη Συμφωνική του Κιέβου, της Πράγας, του Ντάλλας, της Αγίας Πετρούπολης, τη Βασιλική Συμφωνική του Λίβερπουλ, της Σκάλας του Μιλάνου, τη Φιλαρμονική της Στοκχόλμης, της Νέας Όπερας της Μόσχας. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν οι δίσκοι BeautifulThings (2011) και Tales οfChristmas, με τη συμμετοχή της Μαίριλυν Χορν και τη Φιλαρμόνια του Λονδίνου, φτάνοντας το Τop 10 του Billboard. Συνεργάστηκε με τον κορυφαίο βιολιστή Ζολτάν Μάγκα σε συναυλίες στην Αμερική αλλά και στο Κοντσέρτχαους της Βιέννης.

Το 2016 ηχογράφησε την Κιβωτό σε ντουέτo με τον Γιώργο Περρή, ενώ το καλοκαίρι πραγματοποίησε την περιοδεία Gala με τη Σάρα Μπράιτμαν σε 70 χώρες της Ασίας και της Ευρώπης. Πραγματοποίησε το τέταρτο τηλεοπτικό του αφιέρωμα για το αμερικάνικο κανάλι PBS από τη συναυλία του στο Ηρώδειο (2016) με τη συμμετοχή της διεθνούς φήμης σοπράνο Σίσσελ. Το 2019, κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά του με δικές του συνθέσεις, σε συνεργασία με τη Λίνα Νικολακοπούλου και τον Άρη Δαβαράκη “Γαλάζια Λίμνη” όπως επίσης & η ζωντανή ηχογράφηση από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών “ΜariosFrangoulis&BigBand – P.S. Iloveyoυ”