Πέτσας: Θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός για να καλυφθούν και άλλες αιτήσεις στα ΚΔΑΠ

Πέτσας: Θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός για να καλυφθούν και άλλες αιτήσεις στα ΚΔΑΠ

Αύξηση του αρχικού προϋπολογισμού, προκειμένου να καλυφθούν και άλλες αιτήσεις οικογενειών για τα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης), προανήγγειλε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κτβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ.Πέτσας αναγνώρισε το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την αύξηση των αιτήσεων για την φιλονεία παιδιών στα ΚΔΑΠ, επισημαίνοντας ότι διπλασιάστηκε και από τι 66.000 πέρυσι φέτος προστέθηκαν άλλες 65.000 περίπου. Αυτό συνέβη γιατί δημιουργήθηκαν επιπλέον δομές τόσο σε δήμους όσο και ιδιωτικές, αλλά αν δεν βρεθεί κάποια λύση εκτός από τα παιδιά που θα μείνουν εκτός ΚΔΑΠ και πολλοί εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μοιραία θα χάσουν την δουλειά τους. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και στο νομό Έβρου, όπου περίπου 1.000 αν και οι αιτήσεις πληρούσαν τα κριτήρια, μένουν προς το παρόν εκτός.

Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο OPEN TV και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και της Ντόρας Κουτροκόη, παραδέχθηκε το πρόβλημα και υποσχέθηκε αύξηση των κονδυλίων:

“Τα ΚΔΑΠ είναι ένας πετυχημένος θεσμός που πρέπει να περιφρουρηθεί και όχι να απαξιωθεί. Γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία γι’ αυτό που είπε ο δήμαρχος Συκεών κ.Δανιηλίδης για το ύψος του προϋπολογισμού και για τον αριθμό των αιτήσεων. Οι δικαιούχοι πέρυσι ήταν 66.000 και φέτος λέγεται ότι μένουν εκτός 65.000 παιδιά. Σημαίνει ότι διπλασιάστηκε ο αριθμός των αιτήσεων και πράγματι διπλασιάστηκε. Γιατί έγινε όμως αυτό; Γιατί έγιναν πάρα πολλές καινούργιες δομές. Δημοτικές και ιδιωτικές. Αυτό είναι καλό. Ο προϋπολογισμός πλησιάζει τα 100 εκατ. ευρώ και αν χρειαστεί θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες για να καλυφθούν και άλλοι. Θα πρέπει το αρμόδιο υπουργείο να εξετάσει γιατί αυξήθηκαν οι αιτήσεις”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΘΕΤΗΣΗ ΠΕΤΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΔΑΠ

Να θυμίσουμε επίσης ότι όσον αφορά τον Έβρο, ο βουλευτής της Ν.Δ Χρήστος Δερμεντζόπουλος με Ερώτηση του στον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Βρούτση, έθεσε το πρόβλημα που δημιουργείται με τον αποκλεισμό πολλών παιδιών που πληρούν τα κριτήρια και τα πολλαπλά προβλήματα τα οποία προκύπτουν για παιδιά, γονείς και εργαζόμενους και ζήτησε να δοθεί λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δερμεντζόπουλος: Ερώτηση στον Υπουργό Γ.Βρούτση για τον αποκλεισμό των δικαιούχων ΚΔΑΠ στους Δήμους του Έβρου

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*