Σουφλί: «Παραμυθοκατασκευές» στο Μουσείο Μετάξης

Σουφλί: «Παραμυθοκατασκευές» στο Μουσείο Μετάξης

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τρία αυτοτελή δημιουργικά εργαστήρια με πηλό, χαρτί και ύφασμα, για μικρούς και μεγάλους, εμπνευσμένα από παραμυθένιες ιστορίες με θέμα το μετάξι,στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Ειδικότερα:

  • Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου(ώρες 11:00-13:00)

«Μεταξωτό Παλάτι»

Χρησιμοποιώντας πηλό και άλλα απλά υλικά, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν το παλάτι της αυτοκράτειρας Σι Λιγκ-Τσι, η οποία σύμφωνα με τον μύθο ανακάλυψε το μετάξι όταν ένα κουκούλι έπεσε στο ζεστό της τσάι.

  • Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου(ώρες 11:00-13:00)

«Χαρτοπλεκτικήquilling»

Αξιοποιώντας τη φαντασία τους και την τεχνική quilling, οι συμμετέχοντεςθα δημιουργήσουν, από μικρά ρολάκια χαρτιού,εικόνες εμπνευσμένες από μεταξένιες ιστορίες και θρύλους.

  • Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου(ώρες 11:00-13:00)

«T-shirt Painting»

Ζωγραφίζοντας με ανεξίτηλα χρώματα, οι συμμετέχοντες θα μεταμορφώσουν απλά μπλουζάκια σε καμβά εικονογράφησης μεταξένιων παραμυθιών.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.