Γκαρά: Στη Βουλή έφερε το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ρεπορτάζ μας, για πληρωμή ασθενοφόρων απ’ την τσέπη ηλικιωμένων!!!

Γκαρά: Στη Βουλή έφερε το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ρεπορτάζ μας, για πληρωμή ασθενοφόρων απ’ την τσέπη ηλικιωμένων!!!

Στην Βουλή έφερε το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ρεπορτάζ του Evros-news.gr στις 17  Αυγούστου, για τους ηλικιωμένους συνταξιούχους στον Έβρο, που πληρώνουν από την τσέπη τους ιδιωτικά ασθενοφόρα για δευτερογενείς διακομιδές, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά με Αναφορά της.

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ που είχε δημιουργήσει αίσθηση, προκάλεσε την αντίδραση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Έβρου που με βάση αυτό, διαμαρτυρήθηκε έντονα και έστειλε επιστολές, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν καταγγελίες και δημοσιεύματα για τη μεταφορά ασθενών, κυρίως ηλικιωμένων συνταξιούχων, με ιδιωτικά ασθενοφόρα «από και προς τα Νοσοκομεία της περιοχής μας»,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έβρος: Συνταξιούχοι ασθενείς πληρώνουν απ’ την τσέπη τους ιδιωτικά ασθενοφόρα, λόγω αποχής εργαζομένων του ΕΚΑΒ!!

Στην επιστολή επισημαίνεται πως οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι αναγκάζονται να πληρώσουν από τη τσέπη τους 100 και 150 ευρώ για την μεταφορά τους στα Νοσοκομεία,  λόγω της αδυναμίας του ΕΚΑΒ να ανταποκριθεί και στις δευτερογενείς μεταφορές.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται και στην επιστολή, θα πρέπει να διευκρινιστεί και να ξεκαθαριστεί τίνος αρμοδιότητα είναι οι δευτερογενείς μεταφορές ασθενών ενώ ταυτόχρονα ζητείται  να προχωρήσουν οι προσλήψεις σε προσωπικού, αλλά και η ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ με νέα οχήματα, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα και λόγω της  ευαισθησίας που πάντα οφείλει να επιδεικνύει το κράτος ιδιαίτερα απέναντι στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, η κ.Γκαρά επισημαίνει: