Θετικοί στον κορονοϊό 62χρονος γιατρός απ’ την Ορεστιάδα και η σύζυγος του – Νοσηλεύονται στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Θετικοί στον κορονοϊό 62χρονος γιατρός απ’ την Ορεστιάδα και η σύζυγος του – Νοσηλεύονται στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Ένας 62χρονος γιατρός από την Ορεστιάδα και η σύζυγός του, είναι τα δυο τελευταία κρούσματα κορωνοϊού που διαγνώσθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο νομό Έβρου και ανακοινώθηκαν επίσημα από τον ΕΟΔΥ.

Μεταφέρθηκαν και οι δύο για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, αφού  ο 62χρονος έχει υποκείμενα νοσήματα και συγκεκριμένα είναι νεφροπαθής και υποβάλλεται μέρα παρά μέρα σε αιμοκάθαρση στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Η συγκεκριμένη μονάδα πάντως λειτουργεί κανονικά, αφού παρ’ ότι ο συγκεκριμένος ασθενής διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό στο τελευταίο προγραμματισμένο ραντεβού του η διαδικασία έγινε με τήρηση των πρωτοκόλλων που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις,. Δηλαδή με αυστηρότατα μέτρα προφύλαξης και σε απομονωμένο περιβάλλον, καθώς υπήρχε η υποψία για προσβολή του από τον ιό, παρότι το τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί ήταν αρνητικό, επειδή υπήρχαν πληροφορίες ότι βρέθηκε θετικό άλλο άτομο της οικογένειας του.

Έτσι ο υπεύθυνος της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Διδυμοτείχου προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα μετάδοσης, αποφάσισε και υποβλήθηκε ο συνάδερφος του σε επαναληπτικό τεστ κορωνοϊού, το οποίο βγήκε θετικό και γι’ αυτό μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για νοσηλεία, αφού ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και εκεί θα μπορεί να συνεχίσει την αιμοκάθαρση.

Οι περίπου 50 νεφροπαθείς που εξυπηρετούνται από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου συνεχίζουν κανονικά και με ασφάλεια τις αιμοκαθάρσεις τους, ενώ, όπως και οι ίδιοι διαβεβαιώνουν, δεν υπήρξε κίνδυνος για κανέναν, δεδομένου ότι τηρήθηκαν και τηρούνται αυστηρότατα από τους υπεύθυνους της Μονάδας όλα τα μέτρα προφύλαξης ασθενών και προσωπικού.